Barnen Är Roughhousing Igen, Och jag Bryr mig inte

Jag hör en mild krasch följt av en thunk och sedan högt skratt. Det finns en annan dova krasch och sedan vad som låter som små människor rullande på marken.

"Stoppa sitter på mig! Stoppa sitter på mig!" skriker den 6-åriga och 4-åriga cackles. Jag hör en annan thunk.

Barnen är att slå varandra igen. Och jag låter det hända.

Jag har tre pojkar. Min make är roughhousing typ av pappa — den typ som dinglar barnen upp och ner och uppmuntrar dem att göra en "alligator stack" på ryggen, den ena ovanpå den andra beroende på ålder. Han kittlar dem och tar itu med dem och gör denna sak de kallar "lättja", där de hålla fast vid hans arm med alla fyra ben och han svänger runt dem.

Jag gör inte sånt, men jag är alltid kramar dem och röra vid dem. Det är alltid ett barn avmaskningstabletter sin väg till mitt knä. Jag brukar toting runt nästan 3 år gamla barnet i familjen. De slåss för att sitta bredvid mig på soffan. Vi håller varandras händer — även min 6-åring — när vi egentligen inte behöver, som i Mål eller gå ner på trottoaren. I grund och botten, vi är en mycket fysisk familj.

Eftersom min man roughhouses med barnen, det är naturligt att de får använda hårda tag med varandra . Ett spel av grävande under täcket förvandlas till dem baby-stans varandra. De sitta på varandra, rulla runt på golvet, och tryck en annan. De sover krupit ihop som kattungar. Ibland är en av dem yowls och de slutar. De håller sig borta från ansiktet och underlivet. De biter inte. De känner till varandras gränser också.

Så jag låter dem spela grov. Jag tänkte att det är bra för dem.

Och forskning som backar upp det. Beröring frigör oxytocin som spelar en roll i det sociala beteendet. Enligt Psych Centrala, det ökar förtroendet, minskar rädsla och ökar empati. Oxytocin bidrar också till att minska stress och ångest. Dessutom, i sin bok The Art of Roughhousing och Varför Barn Behöver Det författare Anthony T. DeBenedet, M. D., och Lawrence J. Cohen gör flera viktiga argument om varför barnen behöver får använda hårda tag med varandra. De hävdar att det gör dem smartare, hjälper till att utveckla färdigheter i att läsa av andras känslor, och gör barnens etiska och moraliska — alla goda skäl för att låta barnen brottas med varandra.

Mina barn vet instinktivt vilka vänner de kan får använda hårda tag med, på samma sätt som de vet när du ska hålla händerna från sina bröder. Vissa barn är bara inte i ruff, och mina barn kan anpassa sig till det. De har en familj av vänner som har nog aldrig lagt en hand på varandra i deras liv, och de vet om det. De kommer inte att ta itu med eller spela grov med dessa barn. Å andra sidan, min äldsta son har en vän som spelar takedown lika mycket som sina bröder. Hans mamma en gång flippade ut och misstog normal roughhousing för honom att försöka dränka min son. Nope, det är bara vanlig brottning med flytvästar på och huvudet ovanför vattnet.

Detta är inte normal föräldrarnas beteende i denna dag och ålder. Ökningen av helikopter föräldraskap har gjort alla hyperaware av risken för skador, så två barn rullar på golvet och sparka på varandra ser farligt. Dessutom, föräldrar se varje skada som har en direkt och särskild orsak. Om det är orsaken till två barn brottas med varandra, ja, det är föräldrarnas fel för att låta dem gå på det. Roughhousing, därför blir aktuell i dåliga barn och dåliga föräldrar. I stället för att låta sina barn falla på golvet, bra förälder lär dem att "hålla händerna för dig själv."

Så jag får arga blickar på lekplatsen när mina barn börjar bekämpa varandra eller slåss med pinnar. Vad de Judgy McJudgersons inte förstår är att jag inte låta mina barn brottas i ilska. De är inte tillåtna, till exempel, att slaget över en hink i sandlådan eller slå varandra eftersom de är galna. När det börjar, jag ingripa. Det är inte den typ av brottning vi tillåter. Och vi tillåter inte brottning när båda parter är inte samtycka. Det är inte bra typ av brottning som frigör oxytocin. Det är den dåliga slag. Vi kräver att slåss.

Så länge båda parter samtycker, helikopter föräldrar bli fördömd. Mina barn kommer att brottas med varandra, får använda hårda tag, och allmänt bråk så mycket som de vill. Jag kommer inte att stoppa dem. Och jag ska inte behöva.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar