Nu När Mina Barn Är Äldre, Jag Låter Dem Avbryta Mig När Som Helst

Min 14-åriga dotter kommer in genom dörren, droppar sin ryggsäck, joggar uppför trappan, och skurar in på mitt kontor där jag arbetar för att möta en deadline. Ingen slå. Inget "ursäkta mig." Hon kastar sig dramatiskt i den extra stolen och börjar snacka bort om fysik prov hon tror att hon gjorde okej och hennes planer för helgen.

Mina fingrar för muspekaren över tangentbordet som min hjärna ber mig skriva färdigt den punkt jag är mitt i att skriva. Istället har jag krama mina ögon stängda, spara mitt dokument, och vända för att möta min fulla dotter. Det är en sällsynt sak att få henne att avbryta mig i dessa dagar, så när hon gör det, jag vet Jag har kommit att omfamna det .

När mina flickor var små, jag längtade oavbruten minuter av, tja, vad som helst: ett par minuter för att avsluta mitt kaffe medan det fortfarande var varmt, 10 minuter på telefon med min bästa vän i hela landet, en ynka en och en halv minut att kissa ensam bakom en stängd dörr, och om jag har turen med ytterligare fyra minuter till dusch utan en red-faced barn tryckts upp mot dusch dörren och stirrade på min hoo-ha och skrek för ett mellanmål.

Då, jag kunde inte få något gjort för att inte tala ihop en sammanhängande mening utan ett barn som kräver min uppmärksamhet.

Att bli avbruten hela tiden var irriterande. Jag har längtat efter ett par timmar att göra min egen grej, stanna jordat i en ström av obruten trodde, eller avsluta en uppgift från början till slut. Så snart som de rimligen kunde förstå konceptet, jag tränade mina flickor att vänta, ha tålamod, knacka på en stängd dörr och säga "ursäkta mig" när jag var upptagen eller prata med en annan vuxen. De försökte verkligen som de gjorde — men om man bortser från deras omedelbara önskningar inte kommer naturligt, även när det var utvecklingsmässigt lämpliga.

Så småningom, tjejer fick meddelandet: Om huset brann, någon hade tappat en arm eller ett ben, eller en rabiat elefant var vi är på väg mot, de ska inte avbryta willy-nilly. Över tid, mina flickor blev experter på att inte störa. Det var först när de nått mitten skolan som jag märkte att det var inte bara för att de visste att borra, det var också på grund av att de inte behöver mig lika mycket.

Först var jag överlycklig över denna nya verklighet. Mina barn var på väg att bli oberoende. De kunde räkna ut saker på egen hand, utan att ständigt behöva mig. Jag faktiskt kunde få skit gjort! Jag höjde mitt frilansande spelet och gjorde mer tid att träna. Jag hittade en liten frihet i slutet av moderskap regnbåge.

Men, gillar en massa saker i livet, gräset är alltid grönare på andra sidan. Nu när mina barn är i skolan hela dagen. De gör sport och konst och gitarr lektioner och ungdomsgrupp på alla timmar. De är upptagna med läxor, flaxar iväg för att vara med vänner eller umgås på nätet. Jag får massor av tid för mig själv nu, och även om jag uppskattar det, jag saknar mina flickor. Bitterljuv ironi, jag vet.

Jag saknar deras allsång röster ber mig att hjälpa dem knyta sina skor . Jag saknar sin tätt varma kroppar grävande i mitt knä så som jag försökte peka ut en sista sms: a. Jag saknar att vara hävde sig ut på golvet omgiven av oändliga block och bobble huvuden rosa plast ponnyer. Jag saknar att doppa äppelskivorna i honung och skär varje dang skorpa av oändliga ost och smör smörgåsar.

Alla gillar att påminna föräldrar om att dagarna är långa och i år är kort, men fan om det inte är sanningen. Ännu mer sant är att nu att mina flickor är i tonåren, åren och dagarna är korta. Jag tänker inte tala om för dig att njuta av varje ögonblick av moderskap, eftersom det är helt orealistiskt. Det är ganska svårt att uppskatta det ögonblick då ditt barn kräks i din kupade händer medan du väntar på att checka ut vid Målet. Vi vet alla att moderskap är både awesome och fruktansvärt.

Vad jag vill säga är att jag vill omfamna den avbrutna stunder som gör fortfarande hända i mitt hus. Snart nog, att dessa flickor i gruvan kommer att vara ute ur huset och på deras sätt (shut up, eftersom du kommer att gråta då också). Tills dess, de kan känna sig fria att kontakta freakin' avbryta mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar