Barn Är Inte Mini-Vuxna Så Vi Borde Sluta Behandla Dem Som De Är

Det finns dagar jag hämta mina barn från skolan eller en fest, och de är utmattade. Ibland kan de stänga ner, men det finns dagar när de klagar eller börja slåss med varandra för vad som verkar vara någon uppenbar anledning. Jag finner mig själv blir oerhört frustrerad med dem, och innan jag vet det, vi alla har en riktigt jävla dålig dag.

Men det finns en anledning: de är trötta, hade för mycket socker, eller möjligen stött på en stressande situation med en lärare eller vän. Detta är hur barn reagerar på sådana situationer — genom surrning eller att stänga ner.

Och jag glömmer det och gör misstaget att skäller på dem eller straffa dem för deras beteende i stället för att minnas de har känslor och ångest också. Barnen är inte alltid går att veta hur man ska hantera vissa situationer, och inte heller alltid vet hur man kommunicerar sina känslor för att få vad de behöver. De är barn, inte mini-vuxna.

Det är svårt att komma ihåg denna godbit när min yngsta son är att dra sin syster i håret och hon försöker att få honom att sluta genom att piska honom med sin öronsnäckor medan jag kör på vägen att försöka spränga ut sina kämpar med Harry Styles' röst.

Jag menar, jag fortfarande kämpar med den här skiten själv, och jag är vuxen, så varför gör jag inte räknar med dem att göra något bättre? Att ha orealistiska förväntningar för mina barn " - beteende bara betonar alla ut. Jag talar inte om att vara en brat för fan av det heller. Det finns tillfällen när jag räknar dem för att hålla jämna steg med resten av familjen när de inte mår bra eller är trött.

Jag har varit kända för att bli irriterad med dem när de glömmer sin matlåda eller att mata hunden, men det är en raritet för mig att gå in i ett rum och kom ihåg varför i helvete jag är det i första hand. Jag vill också påpeka, att jag aldrig ringer mina tre barn med rätt namn, någonsin.

Barn kommit till världen så själviska varelser. Det tar tid för dem att lära sig hur att dela, inte skrika när de vill ha något, eller har en härdsmälta när de är trötta. Som allt annat i livet, det finns en inlärningskurva som tar tid och öva för att bemästra, och vi måste ge dem den tiden och inser att de är bara barn.

God mat, deras favorit leksaker, och vänner är livet. Till dem de är de mest viktiga saker och de kommer att bli upprörd om någon slår över deras glass eller tar sin favorit bil utan att fråga.

Barn kan vara lynnig och blyg också. Bara för att de är små och vi tror att de inte har några riktiga problem, de påverkas av sin omgivning och förväntar dem att inte reagera eller absorbera negativa beteende förväntar sig alltför mycket från dem.

Vuxna kan sätta ribban för högt för barnen ibland, som när vi föra dem till parken och de bara inte känner för att spela, eller att vi överraska dem med en resa till sin favoritkrog-och de flippar ur, eftersom de inte är på humör för att vara i det offentliga.

Newsflash: barnen har dåliga dagar också. De har stunder då de känner sig inte helt rätt. Jag kommer särskilt att märka det ett par dagar innan de kommer ner med en sjukdom; de är extra känsliga och vresig. Sedan hör och häpna, de ligger på soffa för ett par dagar med någon form av virus och det alla vettigt.

Jag kan verkligen inte vara på min bästa beteende när jag inte mår bra, men jag förväntas bete sig och göra alla samma aktiviteter som jag gör när jag är frisk. Det finns olika faktorer i livet som dikterar mitt humör, och när folk förväntar sig att jag ska vara lycklig och få skit gjort i alla fall (det vill säga mina barn), får jag typ av pissy.

Vi är alla mänskliga. Oavsett om vi är små barn eller vuxna vuxna, vi kommer att ha dåliga dagar, humörsvängningar, och saker som stör oss. Det är så lätt att glömma bort våra barn känner press, sorg och spänning också. Och de kommer att visa det.

Vi kan vägleda dem att hantera sina känslor på ett hälsosamt och produktivt sätt utan att agera som ett stort arsle hela tiden, men det tar tid för dem att lära sig det, och även då de är på väg att glida upp. Herren vet, vi vuxna gör det varje jävla dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar