Varför Barn På 80-talet Var Aldrig Uttråkad'

Förutom att, "Det är inte rättvist!" "I en minut," och "hunden barfed," det är bara tre andra fraser som mina barn säger att skicka mina ögon rullande himlen och satt mina tänder på kanten:

"Mamma, jag är uttråkad."

På något sätt har jag tillhör mina barn på ett sådant sätt att de tror att deras tristess är mitt problem. Kanske var det den vansinniga 24/7 föräldraskap filosofi som jag antog med dem under de första fem åren av sitt liv (och har sedan gett upp). Kanske är det för att mina barn är så upptagen med läxor, ungdomsgrupp, sport metoder och andra aktiviteter efter skolan, för att fylla på egen hand känns som en oöverstiglig utmaning.

De står förväntansfullt framför mig väntar för spännande förslag på hur man lindra deras plågor. Jag tvinga: Gjorde du gå ut med hunden? (Ja) Öva piano? (Ja) vad sägs om att läsa en bok? (Stöna). Vad sägs om ett konstprojekt? (Suck) Varför inte prova att laga mat? (No way!) Gå skjuta några tunnband (jag är för trött). Gå och lek med din syster (usch, nej!). Ring din vän (som är så lame!). Städa ditt rum (Moooommm!).

Jag ger upp.

Jag kan aldrig minnas att säga, "jag är uttråkad," till min mamma, och om jag gjorde det, jag är ganska säker på att hennes allomfattande svar var något i stil med "jag är säker på att du kan hitta något att göra." Det var 80-talet och underhållande ditt barn inte var en del av föräldraskapet arbetsbeskrivning. Våra föräldrar ogillade oss utan illvilja eller skuld, och ofta utan ett förslag. De var upptagna med att prata i telefon, att Jane Fonda, läsa om Falklandsöarna, eller Charles och Di i tidningen eller skjuta gräsklipparen. Vi barn förstod att vi hade att roa oss själva—och det gjorde vi.

Patrick Riviere / Getty Images

När jag var en tween, timmarna mellan slutet av skolan och middagstid brukar började med att jaga ner några Keebler Magi Mitten cookies med en Tropical Punch Capri Sun medan du tittar på en repris av Gilligan ' s Island . En snabb 30-minuters paus oftast tog hand om min mimeographed läxor kalkylblad.

Klar med läxor, att jag skulle vända på MTV och luftgitarr till Joan Jett ' s "i Love Rock 'N Roll", sjunger tillsammans och Go-Gos "we Got The Beat" och stirra drömmande på Rick Springfield smyga runt i mörka gränder i "Prata inte med Främlingar." Jag skulle springa upp på övervåningen och häll ut min 12-åriga hjärta i ett fan brev till Rick att använda min extra rainbow stilla och blå Erasermate penna. Även om suddgummi egentligen inte radera bläck hela vägen, det var fortfarande långt kallare än med Wite-Out. Eftersom det var ett speciellt tillfälle, att jag skulle försegla kuvertet med en av mina eftertraktade "jag Älskar Noah" - klistermärken.

Jag skulle ordna och arrangera min samling av scratch-n-sniff, Boynton, puffy, och googly ögon klistermärken tillsammans med den vanliga Mrs grossmans och kära. Min mest ville ha var något med en enhörning-rainbow-hjärtat trifecta, bonus poäng om det var glittrig. Om jag hade ett par extra mini nallar, lila hjärtan, eller kalikå katter, jag skulle ställa dem åt sidan för att handla på sleepover party som kommande helg.

Jag skulle jobba på vänskap stift jag började i Girl Scouts eftersom vi var handel med dem i skolan nästa dag. Jag kunde inte vänta med att lägga till några nya till min Puma med hjärtat-mönstrade skosnören.

Lisa Sadikman

Jag skulle använda push-knappen vägg telefonen i Marimekko tapetserade köket för att ringa mina vänner, dra den långa, ringlande sladd ut svängande dörrar och i relativ avskildhet i matsalen. Om Kim inte svar efter 12 ringar, jag skulle försöka Juliette och sedan Ellen-Marie. Vi skulle planera för att möta upp framför jimmys hus (vi alla hade en crush på Jimmy).

Jag skulle re-peg min Gissning jeans, hoppa på min röda Schwinn, en med en vit plast korg inredda med neon-färgade blommor, och cykel för att möta dem. Samtidigt som vi skrattade åt det och väntade på att Jimmy ska komma ut (han sällan gjorde), vi turades om att lyssna på Thriller på min pappas Walkman som jag hade i hemlighet dras. Vi var alla överens om att göra mixtapes för Jessicas fest. Även med min nya bärbara Sony dual-kassettband boombox, som skulle ta timmar.

Thomas Mathie / Flickr / Creative Commons

En snabb blick på min Swatch klocka berättade för mig när det var dags att gå hem för att äta middag. Min mage full av Sloppy Joes, skulle jag skriva ner dagens händelser i min Lilla två Stjärnor dagbok, läsa ett par sidor i den misshandlade kopia av Blommor i Vinden som mina vänner och jag gick runt, för att sedan somna under min regnbåge lakan, en annan helt rad av 80-talet eftermiddagen kommit och gått.

Lägg märke till hur, ingenstans i min berättelse är något omnämnande av mina föräldrar? Jag hittade min roliga alla på min egen, som alla barn på 80-talet tenderade att göra.

Så, nästa gång mina barn säger mig att de är uttråkade, jag tänker inte ge dem några förslag. Istället ska jag blicka upp från mitt Facebook-flöde, sött leende, och säger, "jag är säker på att du kan hitta något att göra."

Kanske ska jag även lämna min vintage rubiks Kub reda på var de kan hitta det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar