Mina Barn Kommer Aldrig att Göra Honor Roll, Här är Varför

Jag tror att det är säkert att säga att de flesta föräldrar tycker att deras barn är de smartaste, mest fantastiska små människor som de någonsin har sett. Från det ögonblick mina flickor föddes, visste jag att de var avsedda för storhet. Genom åren har jag varit i vördnad när mina barn växte från spädbarn till nu in i sin tonåring år.

Så de har växt, jag har utvecklats som förälder och i vilken lyckad föräldraskap ser ut. När de var yngre, jag minns att jag satt med dem i timmar för att lära dem att läsa och skriva och hur man ska memorera deras multiplikation fakta. När min äldsta var 3 rd klass, jag började inse att något mer hände med henne än bara den "normala" att lära sig matematik och att skriva. För år, tänkte jag att hon kanske bara var "en late bloomer" och att hon skulle komma ikapp i sin egen takt. Jag började se att hon inte var att fånga upp. Varje natt blev ett gatlopp av tårar och härdsmältor, oftast slutar med att båda av oss att gråta och ge upp i frustration.

Jag visste att min dotter var intelligent, unika och sanslöst kreativ. Hon hade ett rikt ordförråd och kan komma med genomarbetade berättelser och rita vackert. Jag var förbluffad att hon kunde dra en komplex bild, men kunde inte komma ihåg vilken riktning för att sätta henne bokstäver och siffror på. Efter otaliga möten med skolan, de bestämde sig för att hon kanske har ADHD och att hennes bristande uppmärksamhet var problemet.

Jag kände min mamma instinkt kick i höga år. Jag visste att mer än som kommer på. Efter att ha forskat, jag hittade ett lokalt lärcentrum som gjorde psychoeducational test för barn. Att jag äntligen kände mig som att jag var på väg att få lite klarhet om vad som var på gång med min dotter.

Efter timmar av tester, jag träffade en psykolog vid centrum och hon förklarade för mig att min dotter hade inlärningssvårigheter i läsning, skrivning och matematik och att hon var intelligent, men att hennes processorhastighet var långsam och input/output ratio var längre än det är för typiskt barn. Jag var överlycklig att äntligen få svar, men jag kände mig lite av en förlust också.

En del av mig hoppades att resultaten skulle komma tillbaka med en magisk lösning och att det skulle vara ett snabbt och enkelt att fixa. Jag skulle lyssna till andra föräldrar raving om sina barn som var på honor roll eller gå in i avancerade klasser och jag kunde inte låta bli att känna mig besviken...inte i min dotter, men på mig själv, min aptitude som förälder och tänkte att om jag bara hade gjort mer eller gjort något annat, då detta skulle inte ha hänt.

Nu fick jag svar, men vad som var nästa steg och hur kan jag hjälpa min dotter att förstå hennes lärande utmaningar på ett sätt som inte skulle påverka henne redan sönderfallande självkänsla?

Min dotter går nu in 8 th klass och vi har kommit en lång väg. Det är definitivt inte alltid varit lätt. Det har funnits nätter då jag bröt ihop i tårar på grund av att någon i skolan kallade henne dum eller är en lärare som fick henne att känna sig otillräcklig. Hon har gått igenom år av rådgivning, akademisk och ger stöd, och IEP möten . Som förälder har jag lärt mig hur man ska vara hennes advokat och också, när hon blir äldre, har bidragit till att lära henne hur man förespråkar för sig själv. Jag har gjort listor över kända personer som har inlärningssvårigheter och vandrade bort deras namn till min dotter som bevis på att det är möjligt att ha en utvecklingsstörning och ändå vara framgångsrik. Jag vet i mitt hjärta att hon har så mycket potential och så många gåvor.

Jag ser föräldrar med sina honor roll bildekaler och tänker för mig själv, "wow det är bra "men jag önskar att jag hade en bildekal som sagt, "Min dotter har en utvecklingsstörning och inte låta det definiera henne" eller "min dotter är inte på honor roll, men hon har att övervinna motgångar." Livet blir inte alltid som passar väl i en låda. Ibland är det knöliga och försök att krossa ner kanterna så att det passar och då du tror på dig själv, "Varför är det jag försöker göra något som passar i en låda, som tydligt var aldrig tänkt att passa?" Om jag skulle berätta för mina barn en sak, det skulle vara så att allt jag vill ha dem är för att de ska vara lyckliga och friska och kunna leva ett autentiskt liv. Jag är så stolt över dem, för att vara exakt som de är.

"Crossing the beach, the giant sea turtle verkar krångligt, sparkar upp sand och dra sig långsamt. Men när det kommer in vatten, som giant sea turtle dyk djupare, simmar mer graciöst, och lever längre än de flesta andra djur i havet. Om ditt barn kan göra det genom svårigheterna stranden i skolan och göra det till livets vatten, hon kommer att bli framgångsrik. Och om du kan ändra karaktär av skolan för att vara mer precis som livet, där du kan lita på dina styrkor och få hjälp med dina svagheter kommer du att börja se framgång som mycket förr." (Berättelsen är från "Den Dyslexi Empowerment Plan" av Ben Foss)

ADVERT

Lägg till din kommentar