Att Få Mina Barn Att Ta Sina Jäkla Medicin

Kräsna smaklökar är en gen som jag var nästan säker på att jag skulle föra vidare till mina barn. När min man och jag gick på vår första dejt, jag ville gå till en speciell middag eftersom jag redan visste att deras kyckling fingrar var av godtagbar kvalitet. Jag försöker inte sallad tills jag var i mina tidiga 20-talet. Jag försökte mitt första jordgubbar i 2009.

Senare började jag försöka ge nya livsmedel en chans. Jag har även nyligen gett en andra chans till saker som jag tidigare bekräftats som brutto . Idag, jag är en vuxen kvinna som äter av alla fem livsmedelsgrupper, och även njuta av det ibland. Brysselkålen jag har vuxit till kärlek skulle göra mitt forna jag spy på plats.

Men vissa saker, oavsett hur klokt eller gammal du blir, aldrig kommer att gå lätt. Grape-smaksatt vätska medicin är en av dessa saker. Jag kan fortfarande inte resonera med mig själv tillräckligt för att få skiten ner min egen 30-åriga tandlucka. Så jag inte fel min son för att agera som jag erbjuder honom gift för hans hosta.

När han var en baby, medicin var lätt. Du kan lägga honom tillbaka hans mun skulle öppna, och du bara pop en spruta i det. Skjuta verkningslöst nonsens som är gjorda av honung skit som de ger till barn ända ner i hans hals, och boom! Medicin i tablettform.

När han blev lite äldre och fick kroppsliga autonomi och kontroll över sina armar och ben, jag var tvungen att åter lägga upp strategier. Med det menar jag muta honom. Att vara en förälder som mutor hennes barn för något var inte vad jag tänkt för mig själv när jag bär denna lilla twerp runt i min livmoder. Men att växa och anpassa sig är naturligt och hälsosamt. Och att försöka få ditt barn att sova gott genom att döda av allt jävla skit upp med en väl styrd av antibiotika är också naturligt och hälsosamt. Jag använde löften om godis, tv-tid, leksaker, godis och samtidigt ha tid för skärmen och leka med leksaker.

Men jag lärde mig snart att barn alltid sjuk . Jag kunde inte tömma våra besparingar på medicin, godis, och for-the-love-of-gud-var snäll och leksaker. Så, tillbaka till ritbordet.

Jag försökte vara fasta och auktoritativ. "Du måste ta detta läkemedel. Du inte får upp tills du tar denna medicin." Det är hur börjar berättelsen för den tiden jag satt vid ett bord i nästan två timmar och hade inget att visa för det.

Jag försökte att vara försiktig och stödjande. "Sötnos, detta läkemedel är viktiga och kommer att hjälpa dig att må bättre. Kommer sitta på mammas knä, och jag ska hjälpa dig." Han luktade min svaghet, hånade, och stängt sina läppar hårt.

Jag försökte ligger och tvång. "Det här är som flytande klubbor, kid! Så bra! Gjord av socker!" Han föll för inget av det. Barn ska inte vara lika smarta eller smartare än sina föräldrar innan vi ens få värmevallningar. Att skit är inte rättvist.

Detta kändes som en fullständig återvändsgränd. Min son aldrig kommer att ta medicin. Jag skulle aldrig sova igen eftersom han aldrig skulle inte vakna 57 gånger i natt med hosta eller feber eller någon annan sjukdom gjort behandlingsbart. Jag skulle bli mamma till ett barn vars näsa var en ständig fontän av snor, med något slut i sikte.

Sedan blev jag creative.

Jag satt min son ner vid bordet med en kaka, lite juice, och hans lilla kopp med medicin. Jag gav det till honom direkt.

"Detta läkemedel är äckligt, jag vet. Det kommer inte att smaka bra. Men denna saft smakar gott, och denna kaka smakar awesome, och vi kommer att göra detta."

Jag gav mig flashbacks till gymnasiet — när spriten var så billigt och osmakligt som möjligt. Om du kommer att minderåriga dricker alkohol företagen åtminstone försöka att göra det obehagligt. De gör burniest, elakaste saker även den mest prisvärda. Så på fester, jag hade alltid en flaska med orange soda i min väska för att drick när skiten blev för verkliga eller min matstrupen behövde en stund för att regenerera några brända-off celler.

Mina händer började slå i tabellen, med en långsam uppbyggnad rytm. Han såg förvirrad, men jag gav honom en uppmuntrande nick som har meddelats låt oss göra den här skiten, och han gick med på. Vår trummor fick snabbare, och vi började skrika och banka hårdare, de ler och skrattar. Jag fick honom pumpas upp för den elaka medicin, och jag behövde honom som är redo att sparka sin röv.

"Okej, bud. Tre saker: Du ska kasta tillbaka som medicin. Du ska drick din juice. Du ska skjuta en cookie i din mun. Sedan är det slut."

Det var ingen kamp och ingen oro eller rädsla. Bara en galen unge redo att följa sin mammas instruktioner eftersom hon var som en jävla galning. Jag är fullt medveten om att jag ganska mycket lärde mina barn hur man gör ett skott vid 3 års ålder. Men vet du vad? Jag är okej med det. Han dödade den. Han kastade tillbaka sin medicin, jagade med sin juice, och fylld cookie i hans facehole. Och det är allt hon skrev.

Jag kan bara hoppas att på sin 21: a födelsedag, som min son går för att ta sin första drink (japp, helt sin första drink någonsin i hela sitt liv, är jag säker på), han vinkar ner bartendern.

"Saft och kaka, tack."

ADVERT

Lägg till din kommentar