Min Grabb Har en Potta Mun (och Han Fick Det Från Mig, Helvete)

Jag älskar förbannelse. Det gör jag. Det finns inget mer renande, befriande och roligt än att släppa loss en rad av svordomar. Jag älskar den utgåva jag få från att kasta ner några f-bomber, och det finns vissa situationer som skrek "Shit!" är bara en reflexiv reaktion. Inget annat ord som kan fånga ögonblicket ganska så exakt som ensamstående, med fyra bokstäver och en.

Naturligtvis, jag vet inte förbannelse så ofta som jag skulle vilja eftersom jag är medveten om att det finns en tid och en plats, och att jag inte vill framstå som oförskämd. Jag förbehåller förbannelse för mer privata situationer, i likhet med min man hemma. Det enda problemet är att mina barn bor där.

Efter en bra lång stund, medan jag höll min tunga. Eller åtminstone, var jag ytterst försiktig så att när jag utlöste den ström av svordomar så mina barn inte skulle höra. Det var en svår kamp för mig, men jag uthärdade det för barnen. Som tiden gick, men jag fann det allt mer betungande att squash min naturliga tendenser. Som mödrar, som vi ombeds att ge upp så många saker för våra barn — den sena nätter ut, dricka, ha roligt, hela vår livsstil. Och jag verkligen försökt att ge upp den förbannade också. Det bara inte ta. För mig, spyr svordomar kommer lika naturligt som att andas. Svordomar, tror jag, låta mig för att bäst uttrycka mig själv. Och, ärligt talat, det finns ingen annan tid i livet när behovet av svordomar är liksom större efter du har barn. Berätta för mig som inte är en spark i tänderna.

Så jag fann mig själv ibland glider upp. Det började med en jävligt och ett helvete, men vi alla vet att de är bara gateway förbannelser att skita och knulla. Så småningom kunde jag inte stoppa mig själv. Som barn växte, så gjorde min repertoar av svordomar. Den svordomar var så insnärjda i min vokabulär som de bara kom att falla ut när barnen gjorde mig förbannad, vilket var vanligt förekommande.

Och jag upptäckte något. Svordomar kan vara ganska effektiva.

Ibland en, "Helvete, Jack, jag sa inget mer Käglor" blir din punkt över mer än lätt, "vad har jag sagt om snacks innan middagen?" verkligen kan. En kortfattad, "Din röv är gräs" förmedlar ditt missnöje bättre än "jag är verkligen inte nöjd med ditt grader just nu" någonsin kommer. Och, ett snyggt placerade, "Du är full av skit" tenderar att uttrycka dina känslor mer exakt än en, "jag har svårt att tro att din iPhone bröt alla på sina egna när jag hittade den i din byxficka, efter att jag tagit bort tvätten ur torktumlaren."

Vid första, jag hade reservationer om mitt språk, men då tänkte jag, Fuck it . Detta är som jag AM .

Jag säger inte att svordomar är alltid svaret, och jag försöker att använda det sparsamt runt barnen. Du vill inte att det förlorar sin punsch. Och, jag gjorde har frågor om den typ av exempel som jag kan vara inställning. Obsceniteter som kommer ut ur munnen av 12-åringar är inte söt. Men jag vet att mina barn förbannelse. De är i den ålder då alla barnen börjar skälla, och de måste också lära sig att det finns en tid och en plats när den kan användas. Att tid och plats inte är runt mig eller i det offentliga. Det kan vara lite av en dubbel standard, men det är OK. Jag är vuxen, så jag kan göra reglerna.

I många, många områden som jag är en försiktig, återhållsam och ansvarsfull förälder. Jag ser till att mitt barn får tillräckligt med sömn och äta en hälsosam kost och göra alla läxorna och borsta tänderna och göra sina sysslor och behandla andra med respekt. Detta är bara ett område där jag faller kort. Och jag fan inte ett skit.

ADVERT

Lägg till din kommentar