Proffsen (Och Förvånande Nackdelar) För Ditt Barn Att Lära Sig Läsa

Sedan September, min första-klassare s läsförmåga har exploderat.

Han gick från att vara nervös om läsning framför klassen så att de pekar ut varje ord han ser och kontrollera att han läser den på rätt sätt. Det har varit fantastiskt att se tillväxten på bara några månader, och när jag var aldrig orolig för honom att vara kvar i några imaginära ras till en annan utvecklande milstolpe det är verkligen glädjande.

Jag är glad för tillväxten att fortsätta, och för honom att börja läsa själva, och för att kunna presentera honom för några av de böcker som jag älskade när jag var en liten snubbe.

Naturligtvis, som är fallet med varje ny färdighet dina barn får, det finns vissa nackdelar.

Dessa är fördelar och nackdelar med ditt barn lära sig att läsa:

Pro: Lugn Stund!

Min 6-åring har kommit till den punkt där han kommer att ibland sitta tyst och läsa. Detta är ett mirakel i paritet med vatten till vin. Jag kan inte nog betona hur fantastiskt det är att min son 1) sitta själv och 2) göra det tyst.

Con: Stavning

Jag är stolt över min son kan läsa, men det är också en komplicerande mitt liv. För en sak, med behandlingen gäller stavning, och med stavning kommer inkurans av en av tidigt föräldraskap mest viktiga taktik. När ditt barn är fortfarande en mush-brained barn, det är lätt som en plätt att diskutera kanske ta ungen till M-O-V-l-E-S senare, eller flyta tanken på att ta ungen till P-A-R-K. Men när de kan sätta bokstäver tillsammans, och frågor som "Vad är 'kön'?" börjar eka genom rummet efter en särskilt riskfyllda spell-session, jiggen upp. Dags att börja skicka sms till varandra, trots att du är i samma rum!

Pro: Böcker Är Bra

Läsning öppnar upp en helt ny värld för barnen, och jag kan inte vänta för min son att börja finna den han älskar, oavsett om det är Potter, Narnia, Xanth, Stephen King 's haunted Maine, eller Anne Rice' s odödliga New Orleans (kanske de sista två ska vänta 'til högstadiet?). Jag har redan börjat att dela några av mina favorit filmer med min son. Jag kan inte vänta med att dela med mig av mina favorit böcker också.

Con: Bra, Mer Sånt!

Den mängd skit jag har att komma ihåg att saker tillbaka i min sons ryggsäck i slutet av natten, eller klättra runt frenetiskt söker efter i morgon är redan galen. Vattenflaskor, uppdrag mappar, handskar, någon dum leksak han kan inte åka buss utan, listan är oändlig. Och nu kan vi lägga till böcker han har att återvända till klassen eller till biblioteket för det. Usch.

Pro: Han Kan Läsa!

Det är inte bara att läsa en grundläggande färdighet avgörande för nästan varje aspekt av ditt liv, det är ett klockrent också! Det är spännande att titta på ett av dina barn att nå checkpoint, det kommer att förändra hans liv oändligt, på ett sätt både så liten att han kommer att ta dem för givet och så enorm att det kommer att vara svårt att komma ihåg hur han någonsin existerat utan den förmågan. Plus att det är kul! Jag kan inte vänta för honom att uppleva alla fördelar .

Con: Han Kan Läsa Allt

Bland annat kanal guide och titlar på Netflix. Ingen mer lyckligt rullning genom TV-tablåer att visa Ninjago och Rädda Robotar inte utan min lilla fjant bokstavligen gnisslande om hur han vill titta på dem. Ingen mer breezing tidigare fruktansvärt barn filmer att visa upp på Netflix. Nu är han fläckar dem alla, och vill läsa vad de handlar om, och vill tvinga oss att slösa bort en dyrbar filmkväll på några intetsägande skit om en snigel som tävlar i Indy 500.

Som så många av de förmågor som jag en gång var desperat för mitt barn att tillägna sig — gå, tala, etc. — Jag upptäckte snabbt att läsning är ett tveeggat svärd. Promenader är en stor milstolpe, och varje förälder som inte kan vänta, men tillsammans med promenader kommer igång, och med rinnande kommer att köra bort, och att springa runt i butiken, och kör mot den livligt trafikerade vägen. Att prata är en annan stor en, och slutligen att kunna ha en konversation med dina barn är fantastiska, men talar också betyder att du aldrig inte prata, och det innebär att tala högt, och det innebär att tala tillbaka. Kul!

Behandlingen är den samma sätt. Det är viktigt och en stor svårighet för ditt barn att klara sig på sin väg till självständighet, men tillsammans med bra finns det några tydliga nackdelar. Tack och lov, det nyfunna "tyst tid" gör det hela värt det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar