Hålla Din Sjuka Barn Hemma Innan Du Dödar Någon

"Mamma, Justin* kastade upp i klass idag!" Leka berättar att detta med samma storögt vördnad vanligtvis reserverad för Minecraft videos och Beyblade bärraketer. Jag är säker på att det var en härlig syn, men jag tycker synd om den stackars lilla flicka. Kräkningar är aldrig kul, och framför en klass full av dina vänner ännu mindre så.

"Ja? Stackars lilla killen!"

"Ja! Han hostade så hårt att han kastade upp! Hans syster är hemma sjuk med influensa, så det är nog vad det var."

Mitt blod fryser till is i mina ådror och ett rött moln av ilska börjar rulla in. Jag håller ihop, knappt, för att säga att jag hoppas att Justin känns bättre snart, och jag som Leker på vägen till hans nattliga läxor-undvikande tap dance. Men innerst inne vet jag vad som kommer, och mitt vänstra öga börjar ryckningar.

Några timmar senare, är jag övertygad om att jag behöver köpa lotto biljetter eftersom min instinkt var på plats. Vi har en fullfjädrad feber rytande.

Alla totalt, Leka hem i 11 dagar sjuka med denna influensa. Min man missade fyra dagar (obetalt) arbete. Jag såg inte mina tonåringar i över en vecka eftersom vi i karantän skiten ur alla individuellt till sina rum för att minimera exponeringen. Lyckligtvis, detta betalats ut, och de inte få det . Jag, däremot, är för närvarande omvårdnad svullna noder, värk i kroppen, en trötthet som gör att jag slumra till, oavsett hur många krukor eller jag har haft, och spännande hela kroppen hosta spasmer som kräver att — KRÄVA — bindor. Ja, det är rätt. Jag hostar så hårt, jag pissa mig själv.

Och vi är några av de lyckliga. Vi är starka och i övrigt friska, så detta slog inte lika hårt som det kunde ha.

Bortsett från den fysiska konsekvenserna och obetald ledighet från jobbet, vi spenderade även flera hundra dollar kunde vi inte har råd att spendera på läkarmottagningen och apoteket för i grund och botten inget annat än en bekräftelse av influensa och real anledningen till att någon går till läkare — de läkare krävs anteckningar för arbete och skola ursäkter vi behöver för all frånvaro.

Vi fick något intressant på MedServe om: information. Vi alla testade positivt för Influensa A, och vår läkare sa till oss att förra veckan, det hade varit över 800 fall av denna lokalt. Den här veckan, över 500 redan. Denna stad har bara cirka 1 900 personer i den, och 1 300 av dem hade influensa.

Det var spekulationer, väntrummet skvaller, men det var senare bekräftat: Tydligen någon som inte vill missa en racketsporter och infekterat hela laget och deras familjer. Och då några av dem gick tillbaka till skolan och gav det till sina klasskamrater — och deras familjer. Och då några av dem hade inte råd att stanna hemma, så de gav den till sina medarbetare. Och då några av dem trodde att Herren skulle bli arg, så de gick till kyrkan med det och skakade hand med alla, att dela glädjen med dem. Och så vidare.

Jag vet inte hur jag ska säga det tydligare, så låt mig skriva det verkligen långsamt: Om du är sjuk, bo fan hem . Förmildrande omständigheter jag förstår till fullo, men kyrkan och skolan och bollspel är inte akuta behov. STANNA HEMMA.

Om ditt barn är sjuka och du känner att du inte kan ta ledigt från jobbet för att stanna hemma med dem, jag får det. Det gör jag. Jag har varit där. Många gånger, jag har varit där. Men om du är en av dessa människor som absolut inte har något annat val, ta en titt på ditt sjuka barn. Tänk dig nu ett dussin mer sjuka barnen och deras familjer som kämpar för precis samma som du, eller ännu värre, helt enkelt för att du valde att skicka dem till skolan med influensa.

Vi pratar inte om snorkiga näsan här. Detta är influensa — som sak som kan döda människor som är medicinskt sköra. CDC sade förra årets skott för Influensa A var endast 43% effektivt så att välja att skicka en smittad person ut i allmänheten, det kan vara ditt barn till skolan eller att du kan arbeta, är som att skicka din kindergartener i visa-och-berätta med ett skarpladdat vapen. Det är oansvarigt och farligt, och du kan riskera andra människors liv. Du är medvetet och avsiktligt spel på liv och hälsa barn precis som din.

Så som jag ser det, problemet är utbredd, och vi behöver tre grundläggande saker att ändra på en riktigt seriös nivå i syfte att lindra de flesta av problemet.

1. Vi måste göra något om de drakoniska deltagande politik i skolan.

De bara uppmuntra fler människor att skicka sjuka barn till skolan. Det suger när man har att välja mellan att skicka ett eventuellt smittsam barn till skolan eller stanna hemma som en ansvarsfull människa och misslyckas med din klass för att missa en extra dag eller två. Inte alla sjukdomar som kräver ett läkarbesök, och att vara sjuk med en föräldra ursäkt inte lika skolk. Jag vet att missbruk av systemet hända, men kan vi få lite sunt förnuft i här för en minut?

2. Människor behöver för att kunna stanna hemma med sina sjuka barn (eller när de är sjuka själva) utan att behöva oroa dig för att förlora sina jobb.

Behöver vi några grundläggande levnadsstandard förbättringar i arbetslivet — inklusive löner och inbyggda KRAFTUTTAG för sjuka dagar. Och du kan rulla dina ögon om burger-simfötter för att få med flera allt du vill, men svara mig på detta: vill du laga mat som prepped din middag att vara anställd som drog sin influensa-ridit rumpa i jobbet ikväll och sedan drog alla över din mat?

3. Människor behöver få sina huvuden ur sina åsnor och faktiskt ge ett dugg om samhället utanför deras vardagsrum i verkliga sätt att fråga.

Stå inte där och morra om hur hårt du ska skydda ditt eget barn, medan medvetet ha smittat en annan mammas barn på grund av din egen inblandade vårdslöshet. Till mina barn, du är hotet, och jag kommer att försvara mitt leka är livet bara så häftigt. Men detta handlar inte om mig eller dig. Det handlar om oss — alla av oss och alla våra barn — att försöka göra världen bättre för alla, speciellt för människor som är skrapning och även bara för att få med utan stress och oro och kostnader för sjukhus-besök som kunde ha undvikits.

Jag inte vill att dina barn att vara sjuk längre än jag vill att mitt barn att vara sjuk, och jag skulle aldrig medvetet låta mitt barn att skada din. Jag förväntar mig detsamma tillbaka. Jag tror inte det är för mycket att begära.

*Namn ändrats för att skydda de oskyldiga.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar