Hålla Din Grönkål Och Passera Moset Vänligen

Jag har en lista av shoulds ungefär en mil lång. Jag bör läs mer med mina barn. Jag bör begränsa deras tid för skärmen. Jag bör att öva på matematiska fakta oftare, rengöring av toaletter oftare, vaxa mina ögonbryn mer ofta. Ska ska ska.

Toppar listan av shoulds dessa dagar: Ät mer healthfully. Vårt skafferi bör har färre marker och mer granola. Vårt kylskåp bör har mindre ost och mer äpplen. Våra middagar bör har mindre pizza och mer quinoa.

Tja, vet du vad jag tror? Knulla shoulds och quinoa också.

Middag ikväll — som de flesta vardagar — var ett sammelsurium av matrester och smått och gott från skafferiet. Min man och barnen hade cheeseburgare; jag åt en black bean burger. Vi mumsade på baby morötter. Jag skivade en om-att-vända-brun avokado och några tomater. Och sedan, till råga på allt utanför, jag åt en halv påse grill kettle chips.

Jag vet att vår middag kränkt bara om att alla ska med på listan, och det finns människor som skakar sina fingrar på mig eller självbelåtet klappa sig själva på ryggen för deras mer god mat och matvanor. Men vet du vad? Jag bryr mig inte riktigt.

Det mesta av vad vår familj äter är (typ av) frisk, och vår familj är relativt aktiva. Både min man och jag motionera dagligen (eller nästan dagligen), och våra barn tillbringar sin tid med att simma, spela fotboll och ridning sina cyklar runt kvarteret. Vi är, för det mesta, frisk.

Vi gillar verkligen också skräpmat .

Vi försöker, det är inte troligt att ändra när som helst snart, oavsett hur många människor talar om för mig att kokos vatten är den fountain of youth, grönkål kommer att ge mig superkrafter, och açaí-bär är små pärlor av magi. Det beror på att skräpmat gör något de superfoods inte: Det gör mig riktigt jäkla glad.

Ärligt talat, jag vet inte om jag kan hänga med någon vars idé om en behandling är en brownie gjort med katrinplommon och som inte heller på Oreos då och då. Vi är bara inte talar samma språk. För några år sedan, var jag på en väns hus och märkte att hon hade en skål med Halloween-godis på henne köksbänken. Vi talade inte rester som SweeTarts och rock-hard Laffy Taffy, antingen för att skålen var fylld med Nestlé Kritan barer och Reese ' s Peanut Butter Cups, Kit Kats, och Butterfingers. Du vet, bra grejer .

Eftersom det var slutet av November, jag var förvånad. Vilken typ av person som kan hålla ett fat fullt med godis överblivet för en månad? Vem var denna unicorn kvinna som kunde titta på en skål med Peanut Butter Cups och Kit Kats hela dagen lång utan att tända på choklad? Jag kunde inte förstå. Hon var nog en av de kvinnor som bar henne före graviditeten jeans hem från sjukhuset också.

Onödigt att säga, jag är inte en av dessa kvinnor.

Titta, jag försöker att äta hälsosamt — som jag verkligen göra. Jag ser till att mina barn plattorna har något som var köpt från att producera avsnitt i mataffären (huruvida de faktiskt äter det som erbjuds frukt eller grönsak är en annan fråga helt och hållet), och eftersom jag är vegetarian, per definition, min kost innehåller en hel del grönsaker tillsammans med en hel del spannmål och potatis chips.

Min kost dessa dagar kan bäst beskrivas som enkla kolhydrater och hopp. Varje gång på ett tag, min man och jag kommer att tala om att göra bättre med vår lista över shoulds . Han ska kommentera att han är orolig för barnens matvanor är att halka in i ohälsosamma utbud, och jag kommer att få panik — inte nödvändigtvis för att jag är orolig för att mina barn ska gnälla och klaga om en mer hälsosam kost, men eftersom de flesta av de gnäller och klagomål som kommer från mig .

Vi alla vet att lagom är bäst — balans och allt det där. Så ibland kan jag planera hälsosam mat, och ibland får vi gå igenom McDonald ' s drive-thru och jag smyg-äta cookie dough i badrummet. Föräldraskap är svårt, y ' all. Och jag är trött.

Skräpmat kanske inte är en superfood, men det till som fan och har superkrafter. Eftersom en sked av cookie dough smak mycket som en kram och pep talk insvept i en sked socker godhet. En fluffernutter smörgås smakar som barndomens oskuld. En frusen Kit Kat bar smakar som en klapp på ryggen. Pommes frites doppade i glass smakar som upproriska oberoende. Och på de riktigt tuffa dagar, en skål med Doritos smakar en hel del som fan den här skiten.

Uppriktigt sagt, en värld utan skräpmat, choklad, och godis är en värld som jag inte vill leva i. Efter att ha överlevt en ätstörning som sög på varje uns av glädje av mat i flera år, att jag fullt ut förstår vikten av att njuta av mat. Ja, till och med lite (ibland mycket) skräpmat.

Naturligtvis, jag vill att mina barn ska lära sig sunda matvanor, och jag försöker att modellera en hälsosam-ish livsstil. Men jag vill också känna glädjen av smält choklad på deras tungor och fingrar färgas orange från Blog. Och ärligt talat, det finns viktigare saker i mitt föräldraskap prioriteringslistan än att upprätthålla en diet fri från transfetter, Röd 40 och GMO något. Ibland kan du gotta välj dina strider, skär dig själv lite slack, och ignorera det shoulds . När du har fått begränsad knullar kvar att ge en junk food-diet är en av de första saker att gå. För att inte nämna det faktum att jag inte vill gömma sig i badrummet varje gång jag vill äta en Seg Chips Ahoy! cookie (eller fem). Jag skulle hellre slita upp påsen med mina barn och njuta av dem tillsammans.

Jag erkänner, min familj och jag kunde stå ut med att äta lite mer healthfully. Jag försöker; vi är alla försöker. Men livet är kort, föräldraskap är svårt och du bättre fucking tror jag går ut en Pop-Tarts och Eggo våfflor när vi tävlar ut genom dörren på morgonen för att spara allas förstånd.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar