Hur jag Försöker Att Hålla Mina Barn Från att Bli Kompletta Idioter

Det ser inte bra ut för min familj gold star status chanser idag. Ett av mina barn är i inomhus-spela gym poserande för hennes position i linje för bilden. Den andra är att ta tag med hennes syster leksak ur hennes händer, till synes omedvetna om det tjut av brott och skräck som kommer från hennes syskon.

Cue barnläkare mamma, full av förståelse om vad som är normalt på alla barn åldrar och stadier, men inför den verklighet som MINA barn agerar, i det ögonblicket, som kompletta idioter. Och börja på nytt förbinda sig till tanken att även perfekt som uppförde sig barn är verkligen helt överskattad och helt orealistiskt, det är också mitt ansvar att inte låta dem stanna kompletta idioter hela sitt liv.

För mig och mina barn, att förebygga jerkdom innebär att, när de inte agerar elak eller självisk, jag försöker mitt bästa för att använda det som det som en lärande och vägledande möjlighet. På något sätt, men min auktoritär föräldrastil (fast men kärleksfull, höga förväntningar med konsistenta resultat, hög nivå av känslomässig lyhördhet) är ofta tillgodoses genom andra föräldrar med en hel del av chock och negativitet beroende på mängden.

Jag tror att det beror på att, som en kultur, och som en generation, vi har en hård tid i dessa dagar att räkna ut var att landa på föräldraskap stil spektrum. Det är mycket prat om att låta våra barn arbeta ut det själva, om att vara mer händer utanför. Och även om jag håller med om att helikopter föräldraskap inte bra, jag vet också att vi kan inte bara låta våra barn löpa amok, omedvetna om andras behov.

Passiv föräldraskap (super lyhörd och kärleksfull, men knappast några regler eller förväntningar) har sin egen stora downfalls. Lord of the Flies blev inte så bra och inte heller kommer en godis butik som är full av små människor med ett "jag complex" från vänster till sina egna enheter. Jag är säker på att ditt barn är perfekta änglar hela tiden, men ingen av de andra barnen jag någonsin mött är.

Nope, de barn som jag vet behöver tydliga förväntningar och gränser.

Nu kan folk ta det för långt med hela regler och förordningar sak? Kan bli alltför involverad i varje konflikt hindrar barnens förmåga att lära sig att lösa problem på egen hand? Absolut. Jag pratar inte om att hålla ditt barns hand genom varje social situation de möter. Jag säger dock, att det är inte bara vår rätt, det är också vår skyldighet att vara tydlig och konsekvent som vi lär våra barn värden som medkänsla och vänlighet.

Jag är inte heller säga att sätta gränser innebär att vi inte kan använda Positivt Föräldraskap för att genomföra vårt "jag Kommer Inte Låta Dig Bli en Idiot" plan. I själva verket, titta på vad som finns bakom beteendet våra barn uppvisar (hunger, trötthet), som är vägledande för våra barn att göra sina egna goda val och ge realistiska förväntningar i förväg när det är möjligt är alla bra verktyg för att fastställa och upprätthålla gränser. Tracy Cutchlow skriver alla om dessa positivt föräldraskap i sin bok, Noll till Fem .

Som en barnläkare, jag ser mina kollegor som arbetar outtröttligt för att ge balans i detta område till föräldrar de möter. Uppmuntra föräldrar att inte vara rädd till moderbolagets . Nästan behöva ge tillstånd till att sätta en gräns, satt en gräns eller en följd av detta.

Jag är inte en perfekt förälder till mina barn, på något sätt, och ibland ser jag tillbaka på mitt föräldraskap beslut med beklagande. Det kan vara särskilt svårt att navigera när du skapar strukturen för en mer känslig, pigg son eller dotter. Vissa barn, baserat på deras temperament eller personlighet, behöver mer omdirigering eller bestämda gränser än andra. Men jag tror att, precis som auktoritära (krävande, hård, oflexibel med ingen värme eller lyhördhet) föräldraskap taktik brukar inte bli så bra, passiv föräldraskap inte göra barnen en björntjänst. Som en bro utan rails, vägen till livet blir mer otrygga utan säkerhet som kommer från struktur.

Jag försöker hårt för att inte låta mina barn bli idioter, även när jag acceptera att de ibland kommer att vara självisk och menar att oavsett hur hårt jag (eller de) försök. Det är vår naturliga instinkt att vara självisk. Lägg till i sin begränsade självreglering kompetens och hög känslighet för hunger och trötthet och, ibland, det känns som en uppförsbacke kamp för att engagera och hålla dem ansvariga. Det är värt det, dock. I själva verket har deras framtida vänner, partners och chefer är alla beroende av det hårda arbete vi lägger på nu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar