Bara Ett Barn

Facial distorsion är en vanlig bieffekt vid mottagandet av information som jag har Bara Ett barn över fyra års ålder. Vänner och familj är vanligtvis respektfullt och stödjande, det är random bekant eller främling i kön på mataffären, vars ansiktsmusklerna försök att räta ut som information från hjärnan resor i belysning hastighet genom munnen "När har du planer på att ha en annan?"

Frågeställaren håller andan i väntan på att släppa ut en suck av lättnad på förnuftiga svaret att Bara En kommer att få sällskap av Och Sedan Var Det Två i en nära framtid. En millisekund efter att jag informera frågeställaren om att vi är inte planerar på att lägga till att våra udda familj, jag kan se en liten ryckning ovan på minst ett öga. Här är tio faktiska svar som jag har hört:

1. "Är du inte rädd att hon kommer att vara ensam?" (Ja, eftersom jag låser in henne i våra hem och sky henne från samhället.

2. "Jag visste att ett enda barn en gång, de var bortskämda ruttna och outhärdligt att vara runt." (Åh, jag vet! Jag har aldrig träffat hemska människor med syskon.)

3. "Jag är säker på att du kommer att ändra ditt sinne, särskilt när hon blir äldre och inte vill vara runt hennes föräldrar mycket." (Du har förmodligen rätt. Mitt barns syfte är att uppfylla min ensamhet.)

4. "Kan du inte ha mer?" (Om jag smetar du på baksidan just nu kommer din scrunched upp näsan sticka?)

5. "Vad sägs om adoption?" (Oh, ja, jag hörde Walmart bär barn nu! Jag ska snabbt springa in och hämta en.)

6. "Tja, jag har fem du se. Det har varit så givande att se dem växa upp. Jag kom precis tillbaka från att du besöker min yngsta. Han är fängslad, men han lär. Min andra dotter fjärde man bor med mig och hans barn. De är inte min dotters barn, men ett barnbarn är ett barnbarn. Han skadade ryggen och......." (Lane fem är öppen.)

7. "När du passerar hon kommer att ha en stor börda på hennes händer som försöker reda ut dina tillhörigheter." (Hur är stämningen med dina syskon gå över din pappa kommer?)

8. "Din dotter förmodligen avser endast med vuxna, va?" (Ja, det är därför det tar mig en timme att få henne att lämna hennes vänner i skolan vid varje hämtning. Hon kan inte stå ut med andra barn. Plus, att samtala med vuxna är en sådan värdelösa skicklighet.)

9. "Gör som hon brukar få vad hon vill? Jag slår vad om att det är svårt att gå till Målet." (Åh, jag var inte medveten om att en förälder i en innebar att jag inte kan säga "nej".)

Och min all time favorit:

10. "Vad händer om något händer till henne?" (Hmm? Jag hade inte tänkt på en back-up. De är praktiskt taget samma. Om jag fylla på tillräckligt med back-ups-de är praktiskt taget gratis!

Vårt val att bara ha ett barn som var tänkt. Vi vet våra gränser och väljer livskvalitet på lång sikt. Vår familj av tre gör oss inte mindre av en saknas pusselbitar. Det gör inte min man mindre av en fader, mig mindre av en mor eller våra barn mindre av en dotter.

Vår familj är perfekt för oss, och det är allt som betyder något.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar