Jag Är Bara En Mamma (Men Det är Inte Vad Du Tror)

Jag vet inte varför, men folk verkar tro att jag har ihop det hela och att jag är organiserad och säker. Från utsidan ser det ut som om jag klarar av att uppfostra mina tre barn, hålla ett hus, och skriva allt på samma gång utan några problem.

Men vad folk inte ser hur mycket jag kämpar. Föräldraskap känns ofta som att räkna ut hur att segla en yacht utan att ens veta något om segling. Som för att skriva, folk bara se de framgångar medan misslyckanden är bara min att bevittna.

Men jag klarar av att sitta ner och skriva, läsa en bok, och få tid över till att göra ingenting. Kanske är det vad som gör att folk tror att jag har övermänskliga krafter. Men det har jag inte. I själva verket, jag är bara en mamma.

Bara en mamma betyder inte att helt förlora sig själv i moderskap och att låta det ta över större delen av dagen. I själva verket är det precis tvärtom.

För mig, är bara en mamma som innebär följande:

–Att hålla mitt barn säkert och levande

–Att se till att de är klädda i väder, lämpliga kläder (färg-samordningen är valfritt)

–För att ge dem mat och se till att de får massor av sömn

–Att se till att de är produktiva och välanpassad samhällsmedborgare

Det är det. Jag vet att för vissa människor, moderskap kommer med en uppsjö av andra kompletterande jobb, men det är inte hur det fungerar för mig .

–Jag är inte en chaufför. I själva verket, jag behöver inte ens köra bil, och dessutom är jag alldeles för lat för att ta med mina barn till aktiviteter efter skolan.

–Jag är inte lärare. Jag lämnar mina barn " utbildning i skolan. Ja, det var jag som lärde dem att läsa, och ja, utbildning är mycket viktigt för mig. Jag in sina läxor, men de måste göra det själva.

–Jag är inte kock. Jag vet hur man lagar och serverar god mat, men jag gör det för mig själv och inte för barnen. Jag bara njuta av att laga mat, men jag är också fullt nöjda med att servera dem varm korv eller färdiga rätter. Och dessutom, ibland barnen får bestämma och ibland inte. Det beror på mitt humör.

–Jag är inte en städerska: jag tvätta och städa, men med en glittrande, perfekt att städa huset är inte en prioritering för mig. Jag göra mina barn att städa upp efter sig, och jag lär dem att göra sina sysslor så att de kan göra dem en dag. Vi har också en städerska som kommer varje vecka.

–Jag är inte synsk. Jag tror inte att det är mitt jobb att alltid veta vad mina barn vill ha eller behöver. Jag kommer inte att oroa om att deras beteende eller om jag ärrbildning dem för livet. Det finns bättre saker att oroa sig för.

–Jag är inte en detektiv. Jag ansvarar inte för att hitta på grejer i huset eller räkna ut whodunnit. Om de förlorat det, det är borta och de behöver lära sig hur man hanterar konflikter mellan syskon.

–Jag är inte en lekkamrat eller en artist. Barnen har leksaker och andra saker för att hålla dem underhållna och nöjda. Viktigast av allt, de har varandra och sina vänner. De är också tillåtet att titta på YouTube-videoklipp eller spela på iPad.

På detta sätt, är bara en mamma lämnar mig fri att göra saker som jag verkligen njuta av att förutom att vara en mor, som att läsa, skriva och umgås med vänner.

Jag vet att vissa kvinnor älskar att vara helt tas över av moderskap. De verkligen älskar konst projekt, kör sina barn till aktiviteter efter skolan och tillbaka, och organisera Pinterest-värdigt födelsedagskalas. Dessa mammor känner att stanna hemma helt enkelt ta hand om de små är det viktigaste de kan göra för sina barn. För vissa är det en uppoffring. För andra, det är en avsiktlig men glada val.

För mig, dock kommer det aldrig att vara tillräckligt, och efter år av att slå mig för detta, jag har äntligen hade nog . Jag är bara en mamma, och det är mer än tillräckligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar