Hur Modern Kristendom Är Gaslighting Oss

Jag vet inte hur jag ska säga det här, eftersom det känns fel och det känns rätt, allt på samma gång. Men, jag känner mig som modern Kristendom är gaslighting mig, det är mata mig — utfodring oss — en massa lögner.

Att ens skriva den här artikeln, jag har en liten, underliggande känsla av rädsla. Som om genom att säga dessa ord jag på något sätt att skriva min egen inlämning och skicka det till den brinnande Helvetets portar.

Men jag är här för att säga att dessa tankar för mig är komplett och absolut skräp. De är bara upprepade ekon röst från religiöst förtryck från tidigare år — och de är en av de många lögner jag genom att lura mig själv med.

För så länge som jag kan minnas, jag har blivit slagen med en gnagande känsla av rädsla om vad som verkligen kommer att hända mig när jag dör. Kommer jag till himlen? Kommer jag gå till helvetet? Om jag är fet, jag tycker att många (de flesta?) människor har haft tankar som liknar min, men inte alla är angelägna om att uttrycka dem högt.

Min mentala belastningen är tyngda av dessa påträngande tankar eftersom jag har varit rotad med tanken att "Du tror att hela Bibeln eller du tror ingen av Bibeln."

Men här är den verkliga fångsten, jag är tillåtna att tänka för mig själv. Om min religion är det förbjudet att, tja, det allvarligt skulle vara en röd flagga för kult-liknande beteende. Och låt mig vara oerhört tydlig, Kristendomen är allt annat än det.

För mig, tror jag i Fadern, Sonen och den Helige Ande. Och om vi tror på samma sak, då är det otroligt svårt att förstå att ett högsta väsen (som älskar oss som sina barn) skulle skicka sitt barn till ett Helvete för enkelt att ifrågasätta den sanningen.

Men det är vad folk att vara rädd till att tro.

Det finns hundratals religioner ute, med var och en av dem att tro att deras väg är rätt väg. Men om vi kommer ner till nitty-gritty här, ingen av oss vet.

Jag väljer att vara bokstavlig i att veta att, medan Bibeln är Gud andades, det är också människan som skrivs. För nu, det är bara naturligt för mig att ta bitar från Bibeln som jag inte förstår och fråga, tolka och be för dem, snarare än att bara skumma över dem okunnigt. Eller följa dem, utan att ifrågasätta dess giltighet.

Och kanske, kanske, av vissa, som gör mig till en a la carte-Kristna. Men vet du vad? Jag är väl bra med det.

Amerikanska Kristna — jag ringer din bluff. Du kan förkunna att leva ett liv där det enda syftet är kärlek. Så jag längtar efter att få veta, vad är det inom dig som är avslöjad så mycket hat? Och varför är du så bekväm spyr det?

Varför ska vi hata synden, men älska syndaren? För om vi verkligen spenderade mer tid undrar vad Jesus skulle göra vi skulle inte fokusera på hur vi känner om "synd," vi skulle bara kärlek .

Vi skulle inte döma invandrare som söker inträde i USA skulle Vi inte att undra vilka val de måste har gjort att landa dem i deras nuvarande situation. Om vi verkligen var Kristus-så vill, skulle vi öppna våra dörrar. Vi skulle hitta dem en plats tillräckligt varmt för att sova i denna kalla värld.

Kristna, varför låter vi väggen för att växa sig större samtidigt som tabeller krympa mindre? Vad hände med "Den generösa kommer själva att bli välsignade, ty de dela sin mat med de fattiga?"

Vi kallar oss Kristna, på grund av vår tro, men det är dags att leva som vi lär. Det är dags att slita av den religiösa ögonbindlar och släppa våra ogiltig motiveringar. Varför är vi så oroliga Macy ' s Day Parade samma kön puss och reproduktiva val när vi har humanitära kriser på våra händer?

Vi har invandrade barn som dör på vår mark medan fängslade av våra AMERIKANSKA regeringen. Det är orättvisa, det är grymt och det är fullständigt oacceptabelt. Var är elden? Varför är vi inte bläddra tabeller om politiker och rika folk till som endast ser efter sina egna intressen? Efter alla, den Jesus vi hävdar att följa välte bord. Jesus blev arg.

Om inget annat, var fan är några av medkänsla Jesus predikade om?

Precis som allt annat, de omständigheter ska inte spela någon roll. Även om det verkar vara lätt att glömma bort, vi är inte kallade till bare en kärlek med slående villkor. Vi är kallade till att vara lik Kristus. Den som stod med öppna armar och ingen hinderance medan du säger: "Kom till mig."

Om vi verkligen den mark som säger, "In god we Trust", då jag skäms och förlöjliga vissa för sådana tomma löften.

Det är en religiös barriär som byggdes av den dömande Kristna i denna värld. Och jag älskar ingenting mer än att se det rivas.

Varje sten är märkt med en "synd" att de inte står för och varje sten ursäktas med oförmåga att göra rätt sak, jag vill ha det skrynkligt till aska.

Det är på tiden att vi börjar låta vår högre makt tala genom våra handlingar istället för våra dömande munnar. Kristna, det är dags att sluta gaslighting alla och börja sätta Kristus tillbaka till denna sak vi kallar Kristendom.

ADVERT

Lägg till din kommentar