Gå Vidare Och Döma Bort, Men Håll Det För Dig Själv

Detta kan komma som en chock, men jag döma dig. För mig, en som alltid verkar så trevlig och pratsam på födelsedagskalas? Den som är känt som "de fina" i mer än en cirkel? Den som går ur sin väg för att göra någon form av självironiskt skämt för att få någon annan att känna sig tillfreds?

Jag döma dig.

Från din stil på disciplin vad du matar ditt barn, din hållning på vaccinationer är jag att döma skiten ur dig.

Tillbaka i min skolgård dagar, jag var nog att döma dig baserat på huruvida eller inte du gillade att klättra monkey barer eller fastna gungor. Av middle school, jag var alltför berörda med ditt hår och vad du bär, och som jag mognat till en dömande tonåring, kan du satsa din röv jag lagt till din musiksmak till mixen.

Att döma har alltid legat i min natur, och jag vill hävda att det är i allas. Vi bedömer människor varje dag, och det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Om du nämner att du älskar att resa, jag kommer att döma dig som en användbar resurs vid planering min nästa resa. Vi gör positiva dom samtal varje dag, för fastställande av vilka som verkar som en potentiell vän eller som vi skulle lita på att ta hand om våra barn.

Bara inte försöka tala om för mig att du bara gör positiva bedömningar om människor. Det är en yin till varje yang. Om du märker hur vacker en kvinna tröja är, som du säkert kommer att märka det som är klibbig som skit. Positiv eller negativ, en sak är säker: Om vi träffas, jag kommer att döma dig.

Saken är den, att även om du aldrig kommer veta. För även om jag kan vara dömande, jag är inte en dömande asshole.

Min uppfattning betyder inte att jag tycker att du är en dålig person. Jag vet att det finns mer för dig än din co-sleeping eller det faktum att du tror att Olive Garden serverar äkta italiensk mat. Din hållning om aga kommer att avgöra om jag inte tillåter dig att titta efter mina barn, men det kommer inte att göra mig skriver du ut som en hel person.

När jag dömer dig negativt, jag är internt erkänner att jag tror att en viss åsikt eller val av mig är bättre än din. Min dom, dock betyder inte att jag är en bättre människa än du. Det var verkligen inte hindra mig från att se vad en fantastisk person du är, och jag skulle inte vilja ha det för att förhindra oss från att vara vänner — vilket är anledningen till att jag håller mina tankar för mig själv.

Om jag säger du kedja av restauranger är för tonåringar, är att du kommer att sluta att njuta av din favorit quesadilla på din Tisdag dag-natt? Nej. Skulle jag även vill du? Naturligtvis inte. Så vad är poängen? Att uttrycka din dom når en ny nivå: Du är inte längre döma någon, men att peka ut dem.

Om jag är genuint oroliga för dig eller din familj, och du är en nära, personlig vän, då kanske jag kan fråga dig om du har övervägt alternativ för att mata ditt barn Käglor till middag varje kväll. Om jag är en främling, då kommer jag att hålla tyst medan din lilla en smak rainbow och får besök av tandfen innan sin 3: e födelsedag. Eftersom ditt liv är inte min business.

Att uttrycka dom på internet gör du en av livets speciella skitstövlar. Och mödrar, historiskt känd för sina vårdande och kärleksfull natur har blivit experter på att fylla denna roll. Du kan inte kasta en blick på en kommentar utan att hitta ut att varje föräldraskap beslut du någonsin gjort är fel. Om debatterar bröstcancer jämfört med flaska eller bärsele över barnvagn, en främling som är sugen på att skämma ut dig för ditt beslut.

Har någon någonsin förändrats på grund av att en främling på internet sa till dem att de är en hemsk mamma för att fortsätta att dricka kaffe när man är gravid? Jag är säker på att de flesta av er dömer mig just nu. Och det är bra. Jag får det. Men om du tycker att säger mig att du tycker synd om mina barn för att ha en sådan hemsk mamma kommer att få mig att ändra, du har fel. Du bara låta mig (och världen) vet att du dömer en persons hela liv baserat på en mycket liten liten glimt. Och att du har tillräckligt med tid på dina händer för att kommentera om livet för främlingar.

Internet är en vacker sak. Det gör det möjligt för oss att hålla kontakten med den globala gemenskapen och sätter en vansinnig mängd av information på våra fingertoppar. På sistone verkar det som att internet fungerar främst som ett utlopp för arga, missnöjda troll för att hävda sin överlägsenhet genom att sätta andra ned. Om jag ägde internet kommentarer till hjärtat, jag ska nog bara köra mina barn till Child Protective Services mig själv. Visst, fosterhem eller en grupp hem skulle bättre tillgodose deras behov än en mamma som ammade sina barn för två månader och valde att vaccinera dem. Jag är också ganska säker på att mina barn eventuella adoptioner bör vara stängt baserat på mängden pasta med smör jag har matat dem.

Förresten, du ska döma mig. Ta din plockning från de punkter ovan och lägga till dem exponentiellt. Jag låter mina små barn plocka ut sina egna kläder, min 6-åriga bara lyssnar till 20% av vad jag säger, och vissa kanske skulle hävda att jag dricker för mycket vin (jag kan inte döma dessa människor som lame). Jag skulle döma dig om du inte dömer mig. Du kan lämna mitt hus tänker anlita mig för städning, men jag hoppas också du att märka att min man och jag höjer två utomordentligt glada och underbara döttrar. Kanske en av oss ens fick dig att skratta ett par gånger. I grund och botten, jag hoppas att det finns en yin till din yang.

Jag är övertygad om att universum ger tillbaka till dig vad du ger (gå vidare och dömer mig som en). Så jag vädjar till dig, oavsett hur negativ din judgy tankar går, göra världen (och dig själv) en tjänst, och hålla dem för dig själv.

ADVERT

Lägg till din kommentar