Joni Edelman Har Några Viktiga Råd för att Hennes Yngre Själv

När vi läser Joni Edelman uppsats, "Att vara smal inte Göra Mig Lycklig, Men att Vara "Fett" Betyder," vi visste att vi var tvungna att intervjua henne. "Lycka inte kräva tunnhet. Fetma inte antar sorg," skrev Joni, beskriver hennes kamp för att behålla en storlek 4 kropp och lättnad och lycka hittade hon när hon gav upp sin straffa träningsprogram och bestämde sig för att vara "oerhört fet."

Eftersom publicera uppsatsen på Ravishly , Joni har medverkat på allt från Idag att Rachael Ray, och varit med i Daily Mail och Chicago Tribune . Vi ville få veta Joni lite bättre, så vi bjöd mor till fem och sjuksköterska för att svara på våra Mid Q&A. (Hon ska också skriva till oss om föräldraskap, så leta efter mer Joni på Mitten under kommande veckor.)

© Joni Edelman

1. Vad är något du vill lära dig hur man gör?

Spela gitarr. Min pappa gav mig hans, som han spelade under min barndom) när jag fyllde 30. Och jag är oduglig. Jag ger inte upp. Men jag är heller inte bra alls.

2. Vad är en resa som du har tänkt att ta?

Min man och jag behöver för att få till Frankrike. Det bara verkligen måste ske. Snart.

3. Vem tror du är skyldig ett tack till? (Här är din chans.)

Min tyska lärare Dorena Koopman. Tyvärr, förlorade hon sitt liv för att bröstcancer för flera år sedan. Hon liksom stört mig på gymnasiet (där en slags innebär en hel del). Men hon hade en mycket verklig påtaglig förtroende för mig och min kapacitet. Jag gav aldrig sin kredit, men hon var den första person att tro på mig och få mig att tro att jag skulle vara värt något.

4. Du är 12 år gammal. Vad gör du på fredag kväll?

Försöker på formella klänningar i arv från min 18-åriga moster. I allmänhet låtsas att jag är antingen Alyssa Milano eller Brooke Shields. Bär bh som är alldeles för stor (och fyllning). Att äta Doritos och Ding Dongs.

5. Vem fick du gör din första mix tape för? Vilka låtar var med på det?

Jag kan faktiskt inte ens komma ihåg sitt namn. Jag tror att det var Chris. Men jag minns säkert "i Just Called to Say i Love You" (Stevie Wonder classic), och mer än en låt av Ny Edition (inklusive men inte begränsat till: "Mr Telefon Man", "Coolt Det Nu," och "Om Det inte Är Kärlek") var på det. Min mix tape färdigheter förbättrats kraftigt under åren, dvs, att jag har slutat spela in låtar genom att helt enkelt sätta min bandspelare framför redan spelar radio och i hopp om att trycka in så snart en låt började.

6. Vad är en barndom berättelse om för dig att du är trött på att höra på släktträffar?

För vissa gud hemska anledningen till att alla vill diskutera den tiden jag fastnat en böna upp min näsa. Jag ville inte berätta för någon (självklart) och nös ut det lite senare. Grodda. Inte pinsamt alls.

7. Vilka råd skulle du ge din 25-årig själv?

Behandla bipolär sjukdom. Med det behöver inte automatiskt betyda att du är din mor. Och att behandla det kommer att förbättra din livskvalitet avsevärt. Sluta undvika en diagnos. Nu.

8. Vad är en sak du göra det bättre än någon annan?

Kakan. Tårta är min jam. Jag är en kaka master.

9. Vad är ditt motto?

Beror på vilken dag. Antingen är det "glöm inte att bli AWESOME!" Eller den ofta citerade (men med god anledning) "var den förändring du vill se." Tack, Ghandi, för att en.

10. Eller om du inte har ett, vad är din theme song?

James Taylor ' s "Hemliga Liv": "Njuta av tiden."

11. Vad är det för en film eller TV-serien som får dig att må bättre?

Love Actually kommer alltid få mig att tro på mänskligheten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar