Om Du Vill Gå Med I Big Family Club, Du Är Helt

Stora familjer är inte för alla. Barnen är inte ens till för alla. Men jag kan bara inte hjälpa att undra varför ha fyra barn känns så onormal. Folk vill höra att dina barn var antingen en överraskning (som du aldrig skulle ha planerat detta!). Eller du måste vara Katolik eller Mormon. Det finns ingen annan förklaring.

När mina barn hoppa in i vår bil, jag ser människor med en psykisk personalstyrkan. Jag får kommentarer varje gång jag är ut offentligt med min familj. "Wow, du har händerna fulla!" Tja, jämfört med dig, jag antar att jag gör. Dessutom, eftersom du märkt, kan du titta på dem medan jag tar hans bror till badrummet?

Eller alltid irriterande: "Är de dina allihop?" Vilket verkar retoriska men baserat på hur chockade de ser ut när jag säger ja, kanske inte. Jag hade en söt dam kom fram till mig och säga, "Åh, vad en lycklig kvinna du är!" Det var min favorit. Jag är glad över att ha fyra barn. Jag älskar att ha en stor familj.

Jag får också varför många människor är helt nöjd med ett barn . Och mer än nöjd med två. Två är gott. Det är faktiskt ett stort antal, allt som allt (man om man täckning för att vara specifik). Men när har vi införa den regeln att våra barn får inte fler än oss? Är vi rädda för dem? (Det är jag faktiskt ibland.)

Verkligheten är, vårt samhälle är inte inställd för oss "galna" människor som har mer än ett eller två barn. Om vi vill bo på ett hotell, vi måste boka två rum om det inte är en svit finns. Gissa hur många hotell som vi bor i som en militär familj flyttar varje 2-3 år? Och gissa hur ofta vi vill splurge för penthouse svit med våra vilda crew?

Familj paket för semester och händelser är nästan alltid sörjt för en familj på fyra. I allmänhet, med mer än två barn i släptåg gör att du ser, och ofta känner sig på sin plats...( restauranger ett flygplan, i princip var som helst med undantag för Chick-Fil-A).

Det roliga är, stora familjer som används för att betyda 10 eller fler barn. Jag antar att det är allt i förhållande till tiden. Men jag tror att en hel del människor miste på glädjen i att ha en större familj i dessa dagar på grund av pressen på föräldrar. Det finns ingen byn koncept längre. Om du inte gör allt perfekt för ditt barn, du är inte. Det finns inga delat ansvar mellan mammor. Nr tag teaming. Du är mamma och du måste skapa den mest perfekta barndomen möjligt för dina barn. Inga ursäkter!

Men det är ofta inte beaktas är vad syskon ge (och fortsätta att ge när vi är borta sedan länge) till varandra. När min mamma gick bort för några år sedan, insåg jag hur lycklig jag var att ha en bit av henne i alla mina syskon.

I själva verket tror jag att det bästa vi någonsin gjort för vår förstfödde son var att ha hans syster strax efter honom. Och det bästa vi gjorde för dem båda var att ha våra tvillingar (även de två del var oväntat). Världen inte kretsar runt någon av dem eftersom det bokstavligen inte kan. Och jag är så glad. Saker som de flesta barn lära sig och öva i skolan som gillar att dela, empati och tålamod är saker som de har varit tvungna att leva ut hela tiden hemma.

Och jag säger inte att alla borde ha en massa barn. Jag vet att många människor inte är lyckliga nog att ha valet av hur många, om någon, i sina händer. Jag vet att vissa människor skulle älska att ha en stor familj, men omständigheterna har förhindrat att på ett eller annat sätt.

Jag vet att folk gör beslutet att få barn som bygger på så många viktiga faktorer. Och jag vill inte att bortse från tunga faktorer såsom ekonomi eller hälsa. Jag tycker bara att många människor skulle överväga att ha fler barn om det inte kändes så konstigt eller omöjligt.

Be mamma eller pappa, vad är det bästa som någonsin hänt dem? Eller hur många av deras barn de ångrar? Jag skulle satsa på att de flesta skulle säga att deras barn är på toppen av listan och de har inga beklagar med med sina barn.

Faktiskt, det beklagar jag har hört är beslutet att inte ha några fler barn. Jag verkligen tror att de flesta människor bara sluta med barnen när de känner att de är tänkt. Eller som vi, när de blir så överväldigad på kort sikt att idén om att även lägga till en guldfisk i deras liv skulle sjunka ner sina skepp för bra.

Vem vet...kanske jag försöker bara att få mer folk på min sida. Jag kommer inte att känna så på sin plats om andra människor gör det. Hjälp en mamma ut! (Jag vet, grupptryck mycket?) Men jag har också sett den andra sidan. Det är inte så dåligt. Det borde inte vara rädd. Det finns så mycket att vinna.

Så om du är på staketet om att ha en annan unge, tänka vad är det som driver ditt beslut. Normal standarder är bara normalt, eftersom de blev att över tid. Kanske om tillräckligt många "galna" människor börjar ha en del barn kan vi komma tillbaka till vår by mentalitet. Hjälpa varandra. Njut av våra barn mer utan konstant, obevekliga trycket.

Några frivilliga?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar