7 Jobb jag Ville ha Som liten, Tack vare 80-talet TV-program

Jag är ett barn av 80-talet, och som sådan mycket av mitt beslut var färgad av kvaliteten programmering jag såg som barn. Jag drömde om att ta en tur på Kärlek Båt på väg till Fantasy Island. Jag föreställde bor i Drummond ' s New York penthouse lägenhet med Arnold och Willis. Jag fantiserat att jag en dag skulle bli en perfekt blandning av Julia och Sugarbaker Murphy Brown när jag växte upp, Södra accenter och axelvaddar och alla.

Tv var fantastiskt hemskt på 80-talet: kläder, rita linjer, och de dåliga agerar alla kom tillsammans för perfekt storm av underhållning. Det var catfights, dramatiska biljakter, och män som hade mer guld halsband än Fort Knox har i sina valv. Med risk för att låta som en irriterad gammal dam skriker på barnen för att få bort min gräsmatta, de bara gör inte TV-program som de brukade. Det gör mig ledsen.

Vad som är värre är att det inte finns så många jobb som jag ville ha från 80-talet TV-program, och det visar sig att dessa möjligheter inte ens existerar i den verkliga världen. Totalt besvikelse, eller hur? Det var bara så många val...

1. Talande Bil Operatör

Michael Knight hela jobbet centrerad kring att köra en varm bil som talade medan du kör fort för att lösa brott. Han Turbo-Draghjälp och blåste upp saker, samtidigt svara för att hans svarta Trans-Am heter KITT. Och hans hemmakontor var i ett rörligt 18 wheeler. Där gör jag för att anmäla dig för detta, och gör jag för att få hälsofördelar?

GIPHY

2. Cocktail-Swilling Rich Bitch Debutant

Alexis Colby bar pärlstav klänningar och drack champagne som det var att gå ut ur stil—innan 9.m . Hon talade hennes sinne, hade miljontals diamanter, och fick till kritan tikar som pissed henne i pooler. Låter som ett dröm jobb för mig, med tanke på de senaste PTA möte som jag deltog i...

GIPHY

3. Stay-at-Home-Mom Vände CIA-Agent

I Fågelskrämman och Mrs King Kate Jackson spelade frånskild mamma med två Amanda Kung som har en ovanlig kör på med en CIA-agent. Inte överraskande, hennes möte leder till en topp CIA jobb med en mycket varm Fågelskrämma. Baserat på antalet gånger jag har hittat försvunna strumpor i min tvättstuga, skulle jag säga att jag är mycket kvalificerad för att vara en CIA Agent, och detta 80-tal jobb verkar helt legit.

GIPHY

4. Badass i Shorts och Stilettos

Oavsett om vi är villiga att erkänna det eller inte, vi ville alla vara Daisy Duke. Hon använde sin feminina wiles för att överlista polisen, körde vintage bilar som en badass, och hade den bästa 80-talet hår någonsin. Stilettos aldrig stoppat henne från att sparka någons röv. Jag är glad att kunna rapportera om, att om detta jobb som intresserar dig idag, du är i tur. Tack, Hooters, för att påminna oss om att Daisy Duke liv i vanära.

GIPHY

5. Bortskämda Rika Kid

Visar på 80-talet tillät oss att tro att om du hade ett barn, du kan göra din väg i livet enbart på din rika föräldrar dimes. Ricky Schroder levde lyxliv i Silver Skedar, tack vare sin pappas leksak tillverkande företag. Han hade den coolaste leksaker, de bästa kläderna, och det största sovrummet någonsin, allt eftersom hans pappa var rik. Detta arbete kan ha ryckt upp av Hilton systrar och de Kardashian-klanen, men jag är fortfarande håller ut för en befattning.

GIPHY

6. Mystery Författare Som Vänner Verkade Alltid att Dö När Hon Var på Besök

OK, jag erkänner, jag gjorde växa upp och bli en författare, och jag vill tro att Jessica Fletcher från Mord, Hon Wrot e spelade en liten del i mitt val. Från hennes bultande bort på sin gamla skrivmaskin i förtexterna till den prydligt knuten murder mystery på slutet, som inte vill bli en berömd författare från Maine? Det enda förbehållet är att, efter en stund, din middag parterna skulle börja suga för att folk skulle hinna med på att deras dagar var räknade.

GIPHY

7. Snacksalig, Scotch-Dricka Cop Med Helt Coiffed Hår

Jag skulle vara försumlig om jag inte tala om alla 80-talet visar att fick mig att tro att jag skulle kunna vara en polis när jag växte upp. Heather Locklear hade perfekt hår och kunde spika skurkarna som ett proffs i T. J. Hora . Hennes franska fläta var aldrig på sned som hon drog sin pistol och jagade misstänkta bredvid William Shatner. Och Cagney och Lacey var hård-talar lady detektiver som höll New York precinct nynnar med deras brottslighet-lösa förmåga. Chris Cagney har kämpat brott av dagen och drack gott Scotch av natten. Jag kunde helt att göra det jobbet.

GIPHY

Så många arbetstillfällen i 80-talet TV-program verkade helt legit från mitt barns ögon synvinkel. Om det var att vara en hyresvärd i ett leisure suit, en cruise director på ett fartyg fyllt med älskare, eller en bar ägare som visste allas namn , 80-talet TV-program utmanade oss att sikta högt med våra karriärmål. Sedan jag blev mamma, jag vill tro att jag ger Tony Danza en kör för sina städning pengar runt här. Och jag är nästan lika bra som Mr. Belvedere vid serverar middag. Nästan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar