Mitt Jobb Som Förälder Är Att Inte Göra Mina Barn Lyckliga

"Jag vill bara att mina barn för att vara lycklig" är en av de största föräldraskap fallgropar vi kan glida in. Massor av saker att göra barnen glada. Inga regler och sena kvällar tittar på Disney Junior skulle göra dem glada. Ett berg av Käglor föll in i en tub av karamell popcorn skulle göra dem glada. Inställningen dem lösa i en leksaksaffär med kladdiga fingrar och en hammare skulle göra dem glada. Och jag är inte på väg att göra alla av skiten.

Mitt ultimata mål som förälder är att inte göra mina barn glada — det är att se dem uppfyllda. Lycka kommer att vara tillfällig bieffekt. Lycka är en flyktig jävel, och konstant lycka är lika bedövande som ingen alls.

När vi fokuserar så intensivt på att skapa glada barn, vi är underförstått att lära dem att varje gång de är inte glad, livet är dålig. När de är ledsna, vi erbjuder dem glass sundaes för att muntra upp dem. När de är uttråkade, vi köper dem leksaker för att distrahera dem. När de är högt, vi sätter dem framför TV: n för att hålla dem underhållna. Vad vi lär dem är att en brist på lycka kan vara fast med saker som kommer från utanför, men ingen har någonsin funnit lycka det.

Mitt jobb som förälder är inte att göra dem lyckliga — det är för att hålla dem friska och säkra. Och om jag får vill ha något för dem, det är inte kommer att bli lycka.

Vad jag vill ha för mina barn är att uppleva kärlek i dess tillväxt och avtagande faser.

Jag vill ha dem för att övervinna utmaningar med intelligens och nåd.

Jag vill ha dem till äventyr genom deras hjärtan och sinnen, upptäcka mer utsökt skatt inom sig själva vid varje tur.

Jag vill att de ska leva i livslång nyfikenhet, av hunger för kunskap, och att törsta efter erfarenhet.

Jag vill att de ska vara rotade i empati och medkänsla för världen omkring dem.

Jag vill att dem ska vara snälla, generösa och full av mänsklighet.

Jag vill få dem att vilja göra en påtaglig skillnad till det liv de passerar.

Jag vill få dem att tro på vem de är och kraften i sina minsta bidrag.

Jag vill ha dem för att vara säker.

Jag vill ha dem för att möta rädsla ofta och att finna modet ibland eftersom det innebär att de arbetar utanför konstant komfort och säkerhet.

Jag vill få dem att explodera med idéer och kreativitet, för att utforska och experimentera med vad de kan få sina händer och sinnen på.

Jag vill få dem att ta risker, att falla, att misslyckas och att lära sig hur det är att stå upp igen med skrapsår på knäna och ärr på sina hjärtan. Jag vill få dem att tro på helande kraft "igen" och "nästa gång."

Jag vill att mina barn ska vara tillräckligt säker på sig för att gå på jakt när de är hungriga, och att vara tillräckligt stor för att dela fånga när de gör det.

Jag vill ha alla dessa saker för mina barn, och de flesta av dem inte komma med den irrationalitet och flightiness av lycka. Dessa saker kräver tid, kraft och engagemang från mig som förälder.

De kräver mig att fortsätta att utbilda om mig själv, först och främst mig själv. De kräver mig för att vara det bästa och mest autentiska versionen av mig själv varje dag, varje minut, varje "nu" — när de är runt och när det är de inte.

De kräver mig att läsa och lära sig om utbildning, kost, psykologi, barn, hjärnor, godis att göra, kostym smycken, dinosaurier, och vad-frågor på att ögonblick.

De kräver mig att utforska min egen rädsla och begränsningar och avbrott och övertygelser.

De kräver mig att vara öppen och för att hålla plats för dem att vara sig själva. De behöver mig för att kunna förstå deras olikheter och deras påhitt.

De kräver mig att lösa problem på plats när de kommer springande till mig med tårar i ögonen.

De kräver mig att ta ett steg tillbaka när de har sina egna strider för att kämpa och när de har sina egna sår att läka, och de kräver att jag ska veta när man ska fixa och då för att hålla.

De kräver mig att ha oändliga medkänsla, att regnet kärlek och förståelse och acceptans på dem när jag har energi kvar, och speciellt när jag inte.

De kräver mig att ha mod och tro när de har att göra med något jag aldrig har träffat och inte vet vad de ska göra.

De kräver av mig att säga "jag vet inte. Låt oss slå upp det." Och ibland, de behöver mig för att helt enkelt inte veta.

De kräver mig att stirra i spegeln för en bra lång tid. De kräver mig att erkänna mina egna brister, för att skratta högt så ofta som möjligt, och också för att ropa högt när du gråter är vad som behövs.

De kräver av mig att be om hjälp, förlåtelse och stöd och att leva med så lite skuldkänslor som jag möjligen kan överleva med.

Föräldraskap är en av de svåraste saker jag någonsin har försökt göra. Det är också en av de mest själ-vridande, hjärta-poäng, kluriga, kärlek, fylla, självförtroende-brännande, självkänsla-att bygga roller en människa någonsin skulle kunna spela. Men det är ett arbete — en hel del arbete — eftersom jag vill vara den typ av förälder att mina barn kommer att vilja vara som.

Jag vill vara den typ av förälder att mina barn ska se upp till när de behöver en förälder att se upp till och den typ av förälder som de talar med när de behöver en vän att lyssna.

Jag vill vara den typ av förälder som känner djupt i djupet av hennes hemliga själ som hon gav vad kunskap och visdom och erfarenhet som hon hade, gick i strävan efter vad hon inte, och levde i fred med det som var kvar i mellan.

Bara vill ha våra barn att vara glad är lätt. Att undervisa dem om hur man designar liv fullt av mening, sammanhang och värde är en monumental utmaning. Vi är fortfarande lära sig hur man tar sig dit själva.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Medium .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar