Du har Rätt, Jimmy Kimmel, Det Ska inte spela någon Roll Hur Mycket Pengar Du Göra För Att Rädda Ditt Barns Liv

Jag tittade på Jimmy Kimmel är monolog där han beskrivs tydligt sin nyfödda son hälsa kris-och jag grät, förmodligen tillsammans med många andra som var rörd av hans berättelse. Den linje som han sa som drabbade mig hårt var: "Om ditt barn kommer att dö och det gör det inte, det ska inte spela någon roll hur mycket pengar du gör." Att en mening förde mig tillbaka till min egen hälsa kris som inträffade för fem år sedan, och samtalet mellan min läkare och jag som förändrade mitt liv för alltid.

Jag var 19 veckor in på min första graviditet med pojke/flicka tvillingar, och allt gick bra. Jag gick in för ett rutin ultraljud, och tyvärr så har min läkare upptäckte att något var mycket fel. Jag var snabbt diagnostiseras med en inkompetenta livmoderhalsen och berättade att jag var på arbetskraft, även om jag inte har några tydliga varningssignaler eller sammandragningar som jag kunde känna. I grund och botten, min cervix var öppen, och mitt vatten var tvungen att bryta i det nästa dag eller så om ingen medicinsk intervention togs. Eftersom tvillingarna var bara 19 veckor tillsammans, de skulle inte överleva om de är födda här i förtid.

Vad som hände sedan chockade mig nästan lika mycket som själva nyheten att mina barns liv var i fara. Min läkare satte sig ner och berättade att jag hade tre alternativ:

1. Gå omedelbart till sjukhuset har akut operation för att sy min livmoderhals stängt, och stanna på strikt sjukhus säng att vila i fyra månader eller hur länge jag kunde hålla.

2. Låt naturen ha sin gång och föda dödfödda barn i ett par dagar.

3. Har en abort omedelbart och avsluta graviditeten på mina villkor.

För de flesta blivande föräldrar inför detta faktum, det finns verkligen inte någon tvekan om att det första alternativet skulle vara det enda att tänka på eftersom varje moder och fader har en djup instinkt att skydda sina barn, oavsett vad det tar. Jag svarade snabbt att jag ville att det första alternativet, och innan jag visste det, min man rusar iväg mig till sjukhuset i stan. Under disken, jag kunde inte låta bli att undra varför jag skulle till och med vara med tanke på de två sista alternativen. Varför skulle någon välja att inte kämpa som fan för att rädda sina barn om de får chansen?

Tack och lov, efter ett mycket svårt 122 dagar på sjukhus sängen resten, jag framgångsrikt levererat full sikt tvillingar. De var båda födda friska och det krävs ingen tid i NICU. Det var inte förrän ungefär en månad efter sin födelse som jag insåg varför de två sista alternativen var även erbjuds i första hand — jag fick specificerad sjukhus bill, och jag nästan svimmade.

En miljon dollar. Det var kostnaden för att rädda livet på mina tvillingar. Tack och lov, jag var fullt försäkrad, så mängden pengar som jag använt för min out-of-pocket maximal var strax över $4.000 — en droppe i havet jämfört med vad min räkningen skulle ha varit om jag hade absolut ingen försäkring. Helt plötsligt, att det är meningsfullt därför att min läkare var tvungen att nämna alternativ 2 och 3.

Det var 2011 efter alla, och det var ingen Prisvärd Hand Lagen vid den punkten. Det kom alla ner till pengar, och jag valde det dyrare alternativet, eftersom jag hade turen att ha lyxen att göra det. Om barn skulle göra det lönsamt, men föddes för tidigt, de kunde ha varit i NICU för flera månader med dygnet-runt-vård. Mest sannolikt, att alternativet skulle ha gett en ännu högre sjukhus räkningen än vad jag fått under hela min fyra månaders sängen resten vistelse.

Jimmy Kimmel sade, "Ingen förälder ska någonsin har att avgöra om de har råd att spara sitt barns liv." Innan Prisvärd Hand Lagen, föräldrar utan tillräcklig försäkring som var i samma situation som jag själv var tvungen att göra detta val.

Tänk om du var tvungen att välja alternativet ingen medicinsk behandling för ditt barn. Gör detta endast för att undvika en extrem ekonomisk börda på grund av ett medicinskt tillstånd som var utanför någons kontroll. Det krossar mitt hjärta att tänka på familjer som hade att göra dessa otroligt svåra beslut och börja om igen med en ny graviditet som förhoppningsvis var komplikation-gratis och medicinskt billigare.

Jag hyllar Jimmy Kimmel för att denna viktiga hälso-och sjukvård konversationen tillbaka i rampljuset eftersom det endast finns ett alternativ som läkare ger sina patienter. Det finns möjlighet att göra allt som står i deras makt för att rädda ett liv och inte oroa dig för vem som ska betala räkningen.

ADVERT

Lägg till din kommentar