En Återgång Till 1980-talet med Jane Fonda Retro Träning

Samtidigt rensa min källare nyligen upptäckte jag flera av min mammas 1980-talet Jane Fonda motion videor. I en uppsjö av nostalgi, jag grävde fram min gamla VIDEOBANDSPELARE och försökt att koppla den till min tv. Clunky svart låda som fortfarande fungerade, men när jag satte bandet på bilden bara rullade upp och ner som en suddig Priset Är Rätt ratten. Jag har försökt att justera tracking, flytta knappen från vänster till höger, och efter några minuter även försökt att träna tillsammans med staticky Jane, men det var bara inte fungerar.

Jag gav till slut upp VIDEON och vände sig till några moderna teknik: min laptop. YouTube erbjöd flera videor, och efter att ha gjort lite forskning, jag upptäckte att Jane Fonda videor har gjort lite av en comeback och var även getts ut på DVD i början av 2015. Tydligen är jag inte den enda Gen-Xer sugen på att återuppleva 1980-talet fitness craze, eller kanske är det bara det att vi tog en titt på Jane, nu 79, och insåg att hon uppenbarligen gjorde något rätt, eftersom hon ser fortfarande fantastisk.

Fast besluten att minnas med Jane, jag satte på mig mina trikåer med matchande benvärmare och pannband och sköt upp video. Samtidigt känner de att brinna med min favorit övning idol, jag insåg att det var flera saker som jag missade tillbaka när jag första utövas tillsammans med min mamma Jane alla dessa år sedan:

1. Jane inte Göra Yoga Byxor och Linnen

Jane hade high-klipp lår-kramar franska trikåer. Tror Solid Gold dansare, men utan guld. Och om randiga, ljus, lång-sleeved eller kort, träningstrikåer nästan alltid matchade hennes benvärmare, som matchade hennes pannband, som ofta samordnas med hennes skor. I en lower body workout, Jane matchade hennes neon gröna pannband till tyget i hennes tröja. Jag undrar om hennes videos inspirerad termen "matchy-matchy."

2. Det Var en alltför stor del av Studsande, Guppade och Stretching

Jane skulle berätta hennes rörelser när hon gjorde dem. "Stretch, stretch, nå, var" följt av, "Dra, dra, kontakt," och hennes kolleger aerobicizing kompisar följde med henne varje kommando. Jag kände mig säker på att de skulle ha vetat vad jag ska göra, om Jane ledde dem eller inte. Tillsammans har de drivs som ett finstämt träningsmaskin. Inte nog med att Jane kommando, hon räknas vanligtvis till åtta. Ibland har hon hoppat över ett nummer, gör det möjligt för oss att tyst räkna i våra huvuden. Men vi gillade det bättre när Jane räknas.

3. Jane Såg Alltid Felfri

Hennes smink satt kvar genom stretching, aerobics, svettning och svalna. Hennes backup team förblev underbara också, deras hår befjädrade eller permanentat till 1980-talet träning perfektion. Till skillnad från dagens pass, det fanns några olika kroppstyper. Alla var tunn, vältränad och solbränd. Kroppen mångfald hade ingen plats i 80-talet fitness.

4. Allt Verkade Lite Väl Iscensatt...

Från 80-talet pop synthesizer musik till "träning studio," Jane inte träna i en industriell gym som dagens träningspass hjälte Tony Horton gör i P90X eller en sunkig skola idrottshall som träning ikonen Shaun T av Sinnessjukdom fame. Nej, Jane som utövas i ett rum med en rogivande bakgrund av väggarna är målade i olika nyanser av mauves och taupes. Dessa väggar utvalda lampetter och faux konsttryck av vad jag bara kan anta att avsikten var att skildra staden Los Angeles. Jane gjorde att utöva ser ganska.

5. Jane Ibland Visade Klassen Över till en Annan Instruktör

I en video, Jane hälsar på henne i studion klass och hennes tittare bara för att, en stund senare säger, "Okej, alla, jag lämnar er i goda händer. Jag kommer tillbaka för att kolla på dig senare." Var Jane att vara lat? Var hon trött? Gjorde hon helt enkelt inse att hennes pannband inte stämmer med hennes trikåer? Jag hittade aldrig reda på svaret. Men jag var sorgligt att se henne gå, och om jag hade betalat för att se video, som jag är säker på att många kvinnor under 1980-talet gjorde det, skulle jag ha känt mig lite kortare.

6. Jane Var Ingen One-Trick Pony

Hon gjorde aerobics, men gjorde också andra rutiner, som yoga, meditation och Latin dans—ingenting var off limits för fitness guru. Hon ingår även utrustning. Två - till tre-kilos vikter och matchande band ofta tillsammans med sin träning. Men oavsett vilken typ av träning eller utrustning som används, i sann Jane mode, det var alltid perfekt koreograferad.

7. Jane ' s Rutiner Var Inte så Fysiskt Krävande som De är Idag

Jag var tvungen att fråga varför Jane och hennes besättning har alltid varit att svettas så mycket. Jag undrade om, som den orörda studio och de välskötta träning crew, det var ett smart trick för publiken. Hade Jane verkligen arbetat upp en svett på alla?

Efter att ha avslutat ett träningspass och visning av flera andra, bestämde jag mig för att även roligt att titta på, Jane Fonda-workout-serien är förmodligen bäst kvar i 80-talet. Jag ska sticka till min moderna och ordentligt svett-inducerande rutiner . Men ...Jag kan fortfarande rocka rosa trikåer.

ADVERT

Lägg till din kommentar