Jag har Fått den Här, Morsan

Som spädbarn, våra barn är beroende av oss för att bokstavligen allt. Vi hjälper även våra bebisar rapa, som tydligen kan de inte göra på egen hand. En av våra viktigaste uppdrag som föräldrar till dessa växande barn är att lära dem att så småningom bli självständiga, och (gulp) inte att lita på oss så mycket. Jag skrev nyligen ett inlägg om att släppa barnen när de växer och hur ibland är det barn som vet att de är redo för nästa steg redan innan vi föräldrar göra. Efter att jag skrev denna artikel, satte jag mig och insåg att det egentligen handlar om att barnet säger och/eller visa, "Hej Mamma eller Pappa, jag har fått detta", och föräldrarna är beredda att komma överens, att lita på sina barn och låta gå.

Till exempel, du är tveksam till att ge ditt barn plockmat, men hon äter Hej för första gången och ser upp på dig med en glimt i ögat: "Inga problem. Jag har fått den här, Mamma."

Ditt barn kan gå i din hand och tar sina första steg och ser upp på dig med en säker, "jag har fått den här, Mamma", innan han faller kerplop på sin botten, och reser sig upp för att försöka igen.

Du vet inte hur ditt barn kommer att separera från dig på pre-school, men han släpper din hand och tar sina första trevande steg in i sin nya klassrum, som tittar tillbaka på dig med ett inslag av "jag har fått den här, Mamma", trots att det är med tårar i båda ögonen.

Du släpper tillbaka ditt barns cykel som hon rider för första gången på sin tvåhjuling utan stödhjul, och hon skriker triumferande, "jag har fått den här, Mamma!"

Ditt barn står vid slutet av trampolin, tår, som hängde över kanten. Han sluter sina ögon och hopp. Han dyker upp från under vattnet och simmar till stege, "jag har fått den här, Mamma!"

Du kan titta på dina barn gå på skolbussen för Förskolan och som han ser ut genom fönstret på dig och han ger dig ett leende och en stor tummen upp, som för att säga, "jag har fått den här, Mamma."

Ditt barn går hans eller hennes första fotboll/t-ball/swim team/dance-klass och efter en bra praxis säger, "jag är helt rockade här, Mamma!"

Ditt barn bryter hans eller hennes ben/arm / hand/finger. Du krama honom och hålla honom och försäkra honom om att allt kommer att vara ok. Han gryn hans tänder genom tårar och säger, "jag vet mamma. Jag har fått här."

Du ta ditt barn till en väns hus för hennes första sleepover, och hon ger dig en grattis kram hej då, "jag har fått den här, Mamma!"

Du tar din son till ishockey praxis där föräldrarna är inte längre tillåtna i omklädningsrummet. Du är inte säker på hur din son kommer att sätta på hans kuddar och skridskor utan dig. Utan att hoppa över ett slag, säger han, "jag har fått den här morsan."

Du besöker ditt barn sova bort läger, och även om det inte finns några tårar, ditt barn försäkrar dig, "jag är bra. Jag har fått den här, Mamma."

Ditt barn utexaminerade från grundskolan, och medan du gråter stora tårar i publiken, hon ser stolt tillbaka på dig från scenen och balkar, "jag har fått den här, Mamma!"

Du väntar med ditt barn för buss till middle school och du ryser av oro, men han säger bestämt, "jag har fått den här, mamma."

Du ger ditt barn en mobiltelefon, och ha en diskussion om ansvarsfull användning av teknik. Du talar öppet om sociala medier, sms, mobbning, lösenord och så vidare. Att veta att ditt barn kommer att göra några misstag med den mobiltelefon du är på väg att ge till honom eller henne, du hör dem säga ivrigt, "jag har fått den här, mamma."

Du släpper ditt barn och hennes vänner ut på köpcentret för första gången utan dig, och du påminna henne att sms: a dig varje halv timme för att checka in. Hon kastar sina ögon på dig och säger, "jag kommer att bli bra mamma. Jag har fått här."

Vi har alla sett dessa "jag har fått den här, Mamma" stunder. Jag kan redan se vår nästa "jag har fått den här, Mamma och Pappa" milstolpar på horisonten – dating, körning, högskola och utanför. Åh herre. Naturligtvis, barnen kommer att fortsätta att kämpa för en större frihet, ansvar och självständighet, och när de gör det, vet vi att det är nog dags att ge dem lite mer rep. Vi har fått lägga vår tillit och förtroende för dem längs vägen, oavsett om det var i skolan, i omklädningsrummet eller på köpcentret, och låt dem gå. Naturligtvis har vi haft vår beskärda del av motgångar när våra barn har visat att de inte är riktigt redo att hantera något (jag ska ta tillbaka telefonen, tack så mycket), och de gånger vi har varit oense om vad de är redo för och när. Misstag är en del av processen, antar jag. För det mesta verkar det som barnen verkligen vet när de är redo att ta ett nytt steg eller utmaning, och ibland måste vi som föräldrar kan känna igen det också.

Förra månaden tog jag våra äldsta barn till sin high school läggning. Vi satt där i bilen för ett ögonblick, och vi var och tog ett hörbart djupt "holy shit" typ av andetag som vi tittade på den enorma high school byggnad framför oss. Jag tittade på min dotter som nu är nästan min höjd, så vuxit upp, inleder en ny fas i hennes liv. Jag gav henne en puss på kinden och en klapp på armen, som önskar så många bra saker för henne. När hon kom ut ur bilen, jag lutade sig fram och sade till henne med ett leende, "Hej, du har fått här."

Relaterade inlägg: Den Främmande I Mitt Hus

ADVERT

Lägg till din kommentar