Kan Kvinnor Verkligen "Har Allt"? Jag Läste Ivanka Bok för Att Hitta Ut

På sistone har jag funderat över var saker som gick fel för mig. Visst, jag har två underbara barn, en kärleksfull make och ett vackert hem, och jag är väl utbildade.

Men varför är jag inte igång mitt eget företag? Varför är jag inte rik och framgångsrik? Varför kan jag inte bära märkeskläder? Varför har jag inte tagit fördel av flera av de oändliga möjligheter som finns för den moderna Amerikanska kvinnor i karriären, precis som Ivanka Trump har?

Som tur skulle ha det, jag bara råkade plocka upp en kopia av Första Dotter Ivanka Trump ' s senaste bok, Kvinnor Som Arbetar: Skriva Regler för att Lyckas . Efter att ha läst det, nu vet jag vad jag har gjort fel i alla dessa år som professionell, mamma och fru.

Vid första, jag var inte säker på att denna typ av self-help guide skulle vara relevant för mitt liv. Efter alla, Ivanka är ett naturligt, stiletto-bär, jet-inställningen, tidigare modell med hennes egen sko och handväska företag, med en pappa som är den 45: e president i Förenta Staterna . Och jag är en mestadels stay-at-home-mamma i en förort vars idé om att titta polerade för min karriär betyder det att bära mina nyare par yoga byxor. Hon går till galor; jag går att garage försäljning. Hon har makt lunch med världens ledare; jag äta gårdagens rester över min diskbänk med ett litet barn som skriker i bakgrunden. Du får idén.

Men Ivanka lugnar mig genast att hon skriver den här boken för dagens Amerikanska kvinnor. (Ja, utom de flesta kvinnor som bär de flesta vanliga jobb för kvinnor i Amerika, inklusive receptionister, lärare, detaljhandel arbetstagare, hus städare, barnomsorg arbetare, hemsjukvård, hjälpmedel, och servitriser. Eller kvinnor, som utgör nästan två tredjedelar av dem som minimilön. Inte dessa kvinnor. Som vi skall se, Ivanka lär oss att dessa kvinnor inte tänker "aktivt" eller "positivt" är tillräckligt för att komma ur sina situationer och bli ledare.)

Hon säger att bokens målgrupp kan innehålla följande typer av kvinnor: kvinnor är en "grundare av ditt egna företag eller en stay-at-home-mom, en assistent i ett större företag eller en del tid frilansare som arbetar hemifrån [...]" Frilansare som arbetar hemifrån?! Ja! That ' s me!

Vad har jag lärt mig från Ivanka i denna bok om vad jag bör göra för att bli en balanserad, mer framgångsrika, och uppfyllt kvinna som arbetar? Hur gjorde Ivanka hjälpa mig, så lovar hon, i "identifiera möjligheter, skiftande karriär smidigt, förhandla, leda team, starta företag, förvaltningen arbete och familj, och hjälper till att förändra systemet"?

Det första jag lärde mig att jag borde tala för att fler kändisar. I Ivanka liv, kända människor har alltid spelat en uppförstorade roll i att vägleda och ge råd till henne. Hennes råd för alla kvinnor att nätverka med viktiga personer i sina valda yrken, som hon gjorde i mode. Hon skriver att hon träffade "människor i [mode] - branschen, som hade skapat eller arbetat på företag som jag respekterade — Tory Burch, Ralph Lauren, Michael Kors, och Calvin Klein, av de etablerade spelarna." Hon avslöjar också att hon fick ett jobb erbjuder, medan i college från Anna Wintour av Vogue . (Om du rullar dina ögon när du läste det, som jag gjorde, och observera att Ivanka också klokt lär oss att bara tänka positivt — inte avundsjuka — leder till framgång.)

Nästa, efter kontakt med kändisar i min valda området och be dem att agera mentor för mig, jag borde ha utvecklat mitt eget "varumärke" som en kvinna nu. Ivanka skriver att utveckla din egen personliga varumärke, inklusive ett personligt uppdrag uttalande, är mycket viktigt för att nå framgång.

Jag inser också att jag inte har "valt" framgång på det sätt som Ivanka tror är avgörande för att uppnå min fulla potential. Nyckeln till framgång, enligt Ivanka är "passion." Hon kallar det "en stor utjämnare, viktigare än utbildning eller erfarenhet för att uppnå din version av framgång." (Ärva stora mängder av rikedom från dina släktingar har ingenting med det att göra. Om bara missgynnade bara kunde få mer passionerade !)

Hon krediter hennes pappa, som ärvde en förmögenhet av sin egen, i undervisningen hennes lektionen att "om du älskar vad du gör, och jobbar riktigt, riktigt hårt, du kommer att lyckas." Med andra ord, en kvinna kan få precis vad hon vill om hon bara har en positiv attityd, jobbar hårt och är passionerade. Det kommer inte att fancy skolor som Wharton, som Ivanka gjorde, eller att få en prestigefylld första jobb genom släktband som är viktigt, och därför Ivanka inte spendera mycket tid i denna bok reflekterar över sitt eget privilegium.

För Ivanka, att utveckla den nödvändiga mängden av passion är i sig hårt arbete. I varje område av sitt liv, Ivanka är ständigt planering, att göra listor, diagram personliga och professionella mål. Hon tar en stor del av ensam tid ur hennes vecka att tänka reflektivt om hennes passioner och mål.

Vilket leder mig till min nästa lektion från Ivanka om hur man "har allt": att jag verkligen behöver för att få en personal på heltid för min egen för att betänketid så att jag kan vara mer produktiv i mitt passion-byggnad. Det är tydligt från Ivanka bok om att en kvinna med massor av värdefulla kontakter som kan vara mycket framgångsrika och mäktiga, men de måste ha barnflickor och så mycket mer. (Hennes barnflickor är tackade i bekräftelser på boken "för att hjälpa mig att öka mina egna barn.")

En av de andra huvudsakliga teman från Kvinnor Som Arbetar betydelsen av egenvård. Som många mammor med små barn, det är sant att jag prioriterar inte min egen sömn, fitness, och hobbies så mycket som jag borde. Relatably, Ivanka skriver att hon ibland kämpar med detta också. Till exempel, egenvård var särskilt en utmaning för henne under hennes fars presidentvalskampanjen. Inte så relatably, skriver hon, "Under extremt hög kapacitet tider, som under kampanjen, jag gick in i överlevnad läge. Jag jobbade och jag var med min familj; jag behövde inte göra så mycket annat. Ärligt talat, jag var inte behandla mig själv med en massage eller att göra mycket tid för egenvård." Under den tiden, hon bekänner att hon inte ens har tid för meditation!

Om du letar efter en guide till "att inspirera och stärka kvinnor [till förmån] för att skapa det liv de vill leva" (med en hel del som betalas hjälp), den här boken kan vara för dig.

Om du letar efter svaren i denna bok om hur detta förmodligen socialt liberala kvinnors rättigheter förespråkare förenar sin roll i Vita Huset en president som skryter om sexuella övergrepp och har kallat henne " piece of ass "eller om politiska lösningar som kan hjälpa de allra flesta kvinnor (Ivanka har förespråkat för en barnomsorg politik det skulle ge 70% av dess fördelar förmögna familjer och bara $20 för familjer att göra mindre än $40,000), skulle du vara söker på fel ställe.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar