Det är Dags Att Fira Skilsmässa

I mitten av min upplösningen äktenskap, det föll mig aldrig att mitt liv skulle bli bättre eftersom jag hade modet att få en skilsmässa. Säljer ett vackert hus, likvidation och dela våra tillgångar, var en låga poäng för oss. Vi var tvungna att flytta in till separata lägenheter, och våra två pojkar hade att dela sovrum och delar sin tid mellan oss.

Under denna tid, sade jag ofta dem tre orden, "jag får skilt sig." Jag har känt så mycket skam i att dessa ord som om de betydde mitt största misslyckande i livet. Föga visste jag att det bästa var ändå att komma, och den tillväxt jag tjänade i den process som skulle förändra mig.

I denna lilla lägenhet, jag hittade min bättre själv. Jag lärde mig att handskas med vredesutbrott i en lugn röst. Jag slutat dricka vin, som en gång var min krycka att släppa vardagens stress. Jag har hittat min nya escape vara vyn utanför och sitter vid fönstret i tanken, även i bön.

Jag lärde mig att återvinna. Jag planterade blommor utanför min dörr. Jag lärde mig att fylla batteriet vätska i min bil, tack vare YouTube. Jag tog med mig barnen på äventyrliga utflykter all by myself. Jag växte min känsla av självständighet och självkänsla. Jag lärde mig hur man återuppfinna mig själv och vara den person jag ville vara. Jag lärde mig att älska mig själv.

Det tog ett år för mitt ex och mig att slutföra upplösning pappersarbete på våra egna. Det var upprör och kämpar på vägen. Vi lärde oss att umgås på offentliga platser och att hantera våra känslor i lugn och ro. Vi lärde oss att vi båda kände mig rädd för välbefinnande för våra barn och vår pappersarbete var en hyllning till dem. Varje beslutet var en kompromiss för att hitta vad som skulle vara bäst för barnen.

Vi fick igenom det. När vi slutligen gick till domstol för att få skilsmässa, vi stöttade varandra och veta att vi båda överens om allting. Detta faktum påverkar oss idag i våra interaktioner med varandra. Det är ingen slåss, vi har redan gjort det hårda arbetet, och nu är vi på samma sida co-parenting våra barn. Vi är bättre föräldrar i dag på grund av detta.

© Courtesy Julie Danielson

En skilsmässa är inte något du kan hålla som en hemlighet. Det är oftast en av de första saker du lär dig på att träffa någon. Jag såg nyligen en gammal vän från grundskolan, och inom fem minuter, hon som avses hennes två skilsmässor och två "misslyckade äktenskap." Detta fick mig att tänka. Var mitt äktenskap är ett misslyckande? Hade jag 13 år i bara för att misslyckas på det?

Jag vet att jag kände så tidigt. Men nu när jag är igenom det och smärtan av våra nysta upp ett liv tillsammans i det förflutna, jag firar dessa år för gåvan av tillväxten mitt äktenskap har gett mig. Det var inte ett misslyckande, det var 13 år i livet. Vi kom tillsammans på grund av att producera två underbara barn. Vi ville inte ha vägledning eller verktyg för att odla en kärleksfull relation, eller förmågan att skapa det från skyttegravarna vi var i.

Jag tror mitt första äktenskap var en framgång, för med den erfarenheten jag kunde gå vidare med nya kriterier för relationer. Jag är gift om sig nu, och jag valde den här mannen med ett stort sammanställd lista av måsten och värderingar. Varje dag, jag känner mig älskad av honom och tacksamhet över att jag hade modet att gå vidare och uppleva utsatthet och meningsfull kärlek. Jag skulle inte vara här i dag om det inte vore för min första äktenskap.

Mitt ex flyttade på sig liksom, och hans flickvän är underbar. Jag ser att hon kan kommunicera med honom på ett sätt som jag aldrig skulle kunna. Vi firar födelsedagar tillsammans som en stor klumpig utökade familj, och delar här på alla våra spel för barnen. Våra barn är förmånstagare till så mycket mer kärlek. De har inte två på halvtid föräldrar, vi alla ger 100 procent.

Mina pojkar som inte har föräldrar som "gjort jobbet", men lider ett liv full av harm och ilska. Istället, de är tur att man har föräldrar som hade modet att gå in till obehag för skilsmässa. Alla våra liv är bättre för det.

Ur askan av skilsmässa, en ny typ av familj blommade. För detta, jag säger att det är dags att vi firar skilsmässa och sätta skam åt sidan. Det är en svår sak att göra, men vet att det finns så mycket bra att komma från det. När jag första gången träffade en nu käre vän, sade jag till henne med tre ord, "jag får skilt sig." Hon sade till mig, "jag är ledsen, och grattis." Uppenbarligen visste hon vad hon pratade om.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar