Det är Okej Att Vara En Behövande Vän Ibland

Detta året har inte varit det enklaste, om jag är ärlig.

Min psykiska hälsa har varit en berg-och dalbana, och så har min vikt. Mitt självförtroende tog en störtdykning när jag satte på ett par pund och att osäkerheten sipprade in en massa andra saker, som orsakar alla typer av problem.

Mitt äktenskap, mitt jobb, mitt sociala liv...ja. Det räcker med att säga att detta har varit ett jävla år.

Kan jag skylla på Trump? Jag känner att jag kan.

Ja, hursomhelst. Det är vad det är. Jag ser fram emot en skinande, ren start på Nya Året och Dag när jag är säker på att äntligen få min ökända skit tillsammans. Nästa år, mitt äktenskap kommer att bli perfekt, mitt humör kommer att vara ständigt soliga, och jag ska sparka rumpa på mitt jobb. Men resolutioner åt sidan, jag kan inte spola senaste 12 månaderna ner den i toaletten ännu. Trots att de stinker, det finns lärdomar att dra från varje skit säsongen i livet.

Du har säkert hört det sägas att "varje moln har en silverkant." Jag har alltid älskat att säga eftersom det ger mig hopp om att jag kan tjäna ett syfte ur all min smärta. Jag är inte helt på andra sidan av denna kamp, men jag kan med säkerhet säga att jag har funnit åtminstone en guldkant i klustret som var mitt sista år.

Du ser, även om arbetet var hårt och otroligt ödmjuk, jag har äntligen listat ut hur man kan låta mig själv bli älskad. Jag har lärt mig att ibland är det verkligen okej att vara en behövande vän. För att verkligen lean till människor jag litar mest på.

Låt mig förklara.

Jag har alltid berömt mig själv vara en stark person. Du vet, den vän som flödar in i andra människors koppar? Det var jag. Jag njöt att vara en optimist, ett liv givare, en känslomässig anhängare. Det finns ingenting i världen så underbart som att älska någon när de behöver det som mest. Det känns bättre att ge än att få, eller hur?

Ja. Och ibland så är problemet.

Du ser, det känns inte alltid bra för att vara en risktagare. Ibland är det pinsamt. Ibland kan det göra att vi känner oss svaga eller skyldiga. Det känns inte bra att vara behövande. Det är oerhört ödmjuk.

Men hur kan vi förvänta oss att hälla i en annan persons cup när vår är knastertorr? Hur kan vi ge liv till alla runt omkring oss när vi känner för stubben på att Ge Trädet?

Spoiler alert: det kan Vi inte.

Vänskap, visar det sig, är en dubbelriktad gata. Ibland är det svåraste i världen är att tillåta dig själv att vara den som är behövande vän. Att vara ödmjuk nog att säga: "Hey y' all, jag är inte mår så bra. Jag skulle behöva lite stöd just nu."

Det här året har jag lärt mig att det är okej att tillåta mig själv att vara en behövande vän. Och vet du vad? I processen av att ödmjuka mig och äga min osäkerhet och kamper, min vänskap har bara blivit starkare eftersom sanna vänner inte förväntar dig att vara stark hela tiden. De älskar dig för vem du är, mässar och alla. Sanna vänner njuta möjlighet att älska en vän i nöd. Att de inte misstycker att ge stöd till en kämpande älskade.

Och min Gud, om de gjorde det skulle de verkligen vara den typen av vänner som du vill använda för att hålla runt?

Jag kommer att låt du på en liten hemlighet: att Vara behövande inte pågå för evigt. Livet är inte alltid rosor, men det är inte alltid skit heller. Livet är cyklisk. Vi alla kommer att gå igenom faser där vi är mer mentalt och känslomässigt behövande än våra vänner. Vi har alla våra dagar när våra cuper är tom och behöver påfyllning.

Men i tid, vi kommer tillbaka till de dagar när våra cuper är överfulla. Vi kommer återigen att ha tillräckligt med glädje att gå runt. Det kommer att komma en dag när du inte känner mig som en stubbe längre. När du känner dig som ett helt träd, och du inte har något emot att utvidga din grenar över en kompis som är i behov av lite skugga.

Gott folk, det finns perioder då vi är människor och årstider när vi är givare. Är det verkligen okej att vara en behövande vän. Om du är försiktig, låt dina vänner veta. Ge dem en chans att älska dig också.

Den tiden kommer säkert att komma när du kommer tillbaka för.

ADVERT

Lägg till din kommentar