Mamma Skuld Har Ingen Plats På Mors Dag (Eller Någon Annan Dag)

Det är Mors Dag och min fru att vara dum.

Jag vet... Det är Mors Dag, som kan potentiellt innebära att flytta på när mina barns mamma säger något som jag inte alls med om... Något som går emot allt jag tror på, något som är i grunden ett direkt slag mot verkligheten. Men Mors Dag eller inte, hon sa en dum sak, och hon förtjänar att kallas ut.

Se, vi hade en av dessa dagar. Vi vaknade för tidigt, och fick redo att gå till Chuck E. Cheese för en 10-års fest. Mina barn snabbt färdiga frukost och gick upp på övervåningen för att få klädd. Samtidigt som jag gjorde ett hemskt jobb på omslag nuet, min dotter sa till min fru att foten gör ont. Min fru ringde mig på övervåningen, visade mig hur min flicka var haltande, och där hennes fot var svullen. Ett telefonsamtal till läkaren senare, och vi har valt att dela upp: jag kommer att Chuck E. Cheese med pojken, och min fru var på väg till sjukhuset för att få x-strålar för flickan.

Vi var klara med Chuck E. Cheese precis som min fru fick x-ray resultat (Det var ingenting. Min dotter slutat att halta så fort hon fick $250 Motrin), och vi träffades i en Park & Ride utanför Baltimore för en resa till en annan födelsedagsfest i DC. När festen var över, vi körde upp till Silver Spring för några vänners inflyttningsfest.

Och jag säger alla att eftersom kanske min fru var bara alltför utmattad när vi körde hem vid 9:30 pm att inse att det hon sa var riktigt, riktigt dumt.

"Hej", sa jag, "åtminstone i morgon är det Mors Dag, och du får några presenter!"

"Jag förtjänar inte presenterar," sade hon. "Jag är knappast göra min del som en mamma i alla fall."

Min fru reser en hel del. Jag talar redovisas-med-flyg-skötare en hel del. Hon reser inte för att fly sin familj och sin roll som en mamma, men eftersom att vara mamma innebär att ha att göra uppoffringar. Att vara en modern mom innebär att vara fast mellan att dela föräldraskap ansvar med ett leende och arbetar för att betala räkningar. Min fru är gift med en stay-at-home-pappa som blir att spendera hela dagen med barnen. Hon stiger av planet i Seattle, och ser en bild på hennes son som driver hans glada lilla syster på en gång. Hon vänder henne på telefonen efter ett flyg till Kanada, och ser hennes mans Facebook uppdatering: barnen gjorde detta riktigt rolig sak... Då hon äntligen kommer tillbaka hem, och hennes 3-åriga dotter frågar henne om hon ska sova i vårt hus ikväll.

Och under hela denna tid–skuld. All denna tid på att resa från ena sidan av landet till en annan och tillbaka, ändlösa timmar på flygplan, ensam med sina tankar, att ge allt hon har för hennes familj, hon är också konsumeras av tanken att hon inte är en riktig mamma.

Som är riktigt dumt, är det inte? Hur kan en kvinna vars liv just nu är inget annat än offer för hennes familj tror att hon inte är en bra mamma? Hon är mamma beundrande barn som lär sig mer från henne i en minut än de gör med sina alltid trött pappa i en månad, och hon tror att hon inte förtjänar presenter? Jag önskar att jag kunde ge henne Mors Dag presenter varje dag. Istället, allt jag kan ge henne är en daglig 10 minuters Facetime-samtal med sina barn.

Vi tror på oss själva, vad vi tror att andra tycker om oss. Jag lärde mig att förvirrande idé i en psykologi klass i gymnasiet. Om det är sant, låt oss säga att vi tar den bästa mamman i världen, och låt oss säga att den här mamman, på grund av samhällets förväntningar på moderskapet som berättar för henne att få hem (veggie) bacon kunde aldrig vara tillräckligt, att hon också måste stoppa sina barn i varje natt, och läsa dem en berättelse varje kväll, och lära dem att simma och åka skridskor och dans och sparka och sjunga och äta god mat och vara goda människor–låt oss säga att denna mamma tycker att samhället tycker att hon är en hemsk mamma, eftersom hon inte bidra till familjen i enlighet med förlegade idéer om föräldraskap. Det betyder att hon nu tycker att hon är en hemsk mamma, eller ännu värre: att hon inte ens förtjänar att kallas en modern.

Min stackars fru, som går tillbaka till Seattle i två dagar efter att ha tillbringat mindre än en vecka hemma, tycker inte hon förtjänar presenter. På uppdrag av familjen, låt mig bara säga att det finns ingen som förtjänar något så mycket som du förtjänar vår tacksamhet idag. Dina barn är den lyckligaste barn i världen för att ha dig som en mamma, och jag är den lyckligaste killen i världen, för att ha möjlighet att spendera mina dagar med dessa fina barn du har gjort. Grattis på Mors Dag till de mest förtjänta mor i världen.

Och låt mig bara lägga till ett par ord till andra mammor: Att de mödrar som reser för arbete och tror att de misslyckas med sina barn, och mammorna som stannar hemma och tror att de misslyckas med sitt kön, att de mödrar som tvätta och laga mat och städa, och de som önskar att de kunde stanna hemma och göra det varje gång i en stund, för att de mammor som känner att de måste låtsas att deras liv är perfekt, och att de mödrar som har gett upp sina unacheivable föräldraskap ideal, till alla mammor som är en dömande blick bort från att falla under tyngden av konstant skuld, och att min egen mamma, en ocean bort, du alla förtjänar detta.

Grattis på Mors Dag!

ADVERT

Lägg till din kommentar