Det är Lättare Att Få En Pistol Än En Besöksförbud, Och Det är Problemet

För att få ett besöksförbud mot min ex-pojkvän, jag var tvungen att bevisa tre saker: att han skulle fysiskt hotade mig, att jag var rädd för honom, och att han hade medel för att genomföra sina hot. Tack och lov att jag inte bor i en stat med en "pojkvän kryphål," en 20 år gammal lag som gör att människor som dömts för våld i hemmet fortfarande köpa vapen så länge de inte är gifta eller lever med en person de missbrukas.

Enligt mina tre år i skyddande syfte, mitt ex var inte meningen för att inneha eller köpa en pistol. Det enda problemet var att de hade absolut ingen möjlighet eller intresse av att förstärka denna aspekt av domarens utslag. Vi var båda under ed när vi vittnade. Jag sade, "Han har en pistol. Han visade den för mig," och han sade, "Nej, jag vet inte."

Och det var det.

Jag frågade två av mina äldre bröder — som båda arbetar i brottsbekämpningen — vad jag ska göra. Detta verkade ganska enkelt för mig: det Här var en man som dömts för våld i hemmet som var lagligt förbjudet att äga en pistol. Och här var han, att äga en pistol. Tyvärr, det var inte så enkelt. Det enda sättet polisen kunde "göra något" var om han använt pistol och hota mig efter att jag redan hade den skyddande ordning på plats. Detta var deras råd istället: Gå och köpa din egen pistol.

Det var för fem år sedan. Besöksförbud löpt ut, jag gifte mig, och vi flyttade hundratals miles bort. Men jag fortfarande befinner mig vaken i sängen, undrar om detta kommer slutligen att natten mitt ex bestämmer sig för att göra bra på sitt löfte att döda mig. Det retar mig att jag inte bara har att leva med denna rädsla, men att det enda försvar gav mig av vårt rättssystem är att beväpna mig i gengäld.

För ett par veckor sedan, sa jag till min man att jag ville köpa en pistol. Detta ledde till det första samtalet i vårt äktenskap där vi var diametralt motsatt sig in i en diskussion som tog dagar att förena. Han kände det som att köpa en pistol var att ge efter för rädsla och deltagande i en trasig självförstärkande system av oansvarighet och våld. Jag hade inte med alls. Men jag missade också att sova på natten.

Mellan lunch och middag på följande Lördag vi blev gun ägare. Det tog mer tid för oss att köra över staden till the gun store än det gjorde för mig att faktiskt köpa gun själv. Visst, de gjorde en snabb bakgrund in. Jag gav dem mitt körkort, slå några växlar på en iPad self-report om jag någonsin dömts för våld i hemmet eller var "en flykt från rättvisan," då var jag good to go: Här är ditt kvitto, hoppas du inte använda detta för att döda en annan människa.

Det borde inte vara så lätt att flytta från "Jag vill ha en pistol" för att "jag äger en pistol," och lita på att någon ska svara ja eller nej på frågor om de har blivit dömd för ett visst brott inte kommer att hindra vapen från att komma in i händerna på människor som vill begå våld.

När vi säger till kvinnor att deras bästa försvar mot en man som vill skada dem är att köpa sin egen pistol, vi inte bara misslyckas med dessa kvinnor, men vi har också en plats resten av vår befolkning är i fara. Detta är inte ett mentala hälsoproblem eller en ensam varg scenariot eller någon annan soundbite utformad för att avfärda mycket verklig kris som drabbat vårt land. Sambandet mellan massa skyttar att våld i hemmet är obestridligt, men bortom dessa nyktra statistik det finns fortfarande en stor klyfta mellan antalet män som skadar kvinnor och antalet kvinnor som har lyckats att hoppa genom fälgar för att trycka avgifter eller ta emot ett besöksförbud.

Som någon som gått igenom den svåra processen att söka skydd mot en förövare, liksom anmärkningsvärt enkel process för att erhålla en pistol, jag kan bara konstatera att vårt land har helt skeva prioriteringar när det gäller säkerheten för sina medborgare. Varje röst och kommentar i opposition av åtstramning gun bestämmelser är ett klart och tydligt budskap om att vår regering inte bryr sig om att vi är trygga, de bryr sig inte om vi är rädda, och de bryr sig inte om att gå på bio, en konsert eller en kyrka på söndag morgonen har blivit en inbjudan för våld.

Tills vi gör det enklare för de drabbade att söka hjälp, och svårare för alla att få tillgång till vapen, ingenting kommer att förändras och att oskyldiga människor kommer att fortsätta att bära bördan av denna trasiga system.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar