Det Var Tänkt Att Vara Lätt

I hela mitt liv, jag har kört under intryck av att ha barn är ganska enkel. (Inte själva agera för förlossningen, tänka på dig. Jag är inte riktigt att naiv.)

Steg 1. Hitta mannen.

Steg 2. Ha sex med sin make.

Steg 3. Nio månader senare, dyker upp en vacker baby.

För mig, som ett första steg endast marginellt lätt. Jag kan ha haft en mindre panikartade tänkte kring ålder 26 eller 27 som att jag aldrig skulle gifta sig. Att jag kan sluta att ena alla mina vänners barn skulle ringa Moster Jen, och som hade en massa katter. Eller ännu värre – fåglar. Men jag hittade en kille som, ganska överraskande, verkligen, ville gifta sig med mig.

Inte överraskande, steg två var också lätt. Steg två, En underkategori – faktiskt iscensätta ett möte mellan mans spermier och min ovum, kunde ha presenterat en betydligt större utmaning, men mötet gick utan problem och Presto! Gravida.

Jag var förtjust i idén att min livmoder hade en funktion, annat än var 29 dagar vilket får mig outsägligt smärta och lidande och allmänt beter sig som om det var i uppe i slutstadiet Ebola-viruset. Det var ruvande en människa, en som skulle skenbart växa till sa vacker baby.

I nästan tio veckor, efter att vi hade meddelat att alla och deras farbror steg-kusin, som vi hade förväntat oss, jag började kramper och blödningar, åkte till sjukhuset och fick veta, utan omsvep, att detta var ett missfall. Jag var helt förkrossad och kände mig (kanske i onödan) generad över att vi hade meddelat att alla och envar om barnet inte tre dagar innan, och nu var vi kvar med ingenting. Det var alla bilder raderas utan undantag, som en rulle film skulle du av misstag exponeras för ljus.

Från och med nu, detta har hänt två gånger. Jag, medvetet, inte att meddela till alla som någon av följande tidpunkter och bara berättat för ett fåtal nära vänner och våra familjer om mina graviditeter. På detta sätt hade jag inte att fn-tala om för ganska så många människor. Det har varit svårt och försöker och ganska nästan själsdödande.

När jag ser kvinnor som har blivit impregnerad när deras män har knappt nös lätt i deras riktning, och sedan nio månader senare dyker de upp sina egna vackra baby, det blir irriterande för mig. Jag har mycket förskräckta för säkerheten i vår dator eftersom när jag ser ett sex veckor gammalt embryo på ett ultraljud bild, stolt visas på min newsfeed, jag vill skrika med det orättvisa i det hela. Jag vill också tala om för den oinformerade kvinna att sex veckor är för tidigt att meddela och som du kanske ställer dig upp för en fruktansvärd besvikelse.

Som jag har upplevt dessa missfall, och de prövningar och vedermödor i reproduktion, människor kommer ut i träslöjd med liknande historier. Plötsligt överallt har människor haft missfall och nu som jag var en del av klubben, de gjorde detta känt för mig, medan innan de aldrig nämnde det. Det verkar som om infertilitet och upprepa missfall är tabubelagda ämnen som inte diskuteras i artigt företag. Jag tror inte att detta borde vara.

En av fem graviditeter som slutar i missfall.

Det är inte någons fel att de har fertilitet frågor. Saker att hända och livet är hårt, men ingen tar dessa saker på sig själva. Om endast fem personer som läser detta, kanske en av fem inte känner mig så ensam.

ADVERT

Lägg till din kommentar