Det Går Så Snabbt (Inte Ett Föräldraskap Uppsats)

"Don' t blink," varje främling i Starbucks, Mål, och Costco talar om för mig när hon ögon min vagn full av barn. "Det går så snabbt."

"Vänta bara," andra tut, känner på mig att min sista nerv lämnat byggnaden timmar sedan.

Efter nästan 13 år av föräldraskap, är jag van att dessa kommentarer, nästan avtrubbad till varningar för hur snabbt mina barns ben kommer att sträcka ut sig framför dem, hur snabbt kommer jag att finna mig själv på tröskeln till puberteten med dem en och en, hur jag kommer att sakna dessa dagar av Legos och dockskåp och blöjor och stödhjul.

Ja, främlingar är rätt. Ja, i år är hjärtskärande kort, även om de är byggda av de längsta dagar. Jag vet redan hur det känns att titta tillbaka på bilder på knubbiga kinder småbarn och undrar hur de blev dessa fullvuxna människor som behöver en vuxen-storlek (och pris) middagar och Nikes och som mest alarmerande, förstår sexuella anspelningar i TV-program. Jag har gråtit över elementary school gradering och ankomsten av stora, vuxna Chiclet tänder att ändra sina små leenden för evigt. Och ännu att se mitt barn växa upp är vad jag förväntas göra. Är det vettigt. När jag är förvånad över det faktum att min 12 år gamla kan nu se mig rakt i ögonen, jag är också mycket glad, eftersom ja, det är tänkt att ske så småningom, om jag gör denna rätt.

Vad som verkligen får mig dessa dagar, dock, är hur snabbt Jag är att växa upp.

© bricolage108/flickr

Jag känner mig helt underprepared för det. Ingen kvinna i Målet kassan linje har rört min arm och högtidligt sade, "Det går så snabbt," och tänkt min liv. Men jag önskar att någon hade, när jag var i min 20-talet och i mitt vuxna liv verkade ligger framför mig som en stor tom sida jag aldrig skulle kunna fylla. På något sätt, samtidigt som du arbetar och gifta sig och planerar, ändrar och gör små människor om och om igen, jag har skrivit en större del av min historia än jag någonsin trott jag kunde så fort. Det finns fortfarande mycket historia kvar att skriva, men marginalen, är att fylla upp. Jag kan se var det slutar kan vara, där jag inte kunde innan.

Jag är 40. Jag har ett recept för mammografi i min väska för att bevisa det. De filmer jag växte upp på de filmer som har lärt mig om livet är att ha 30-årsdagar. Min musik är på oldies-station. Jag vet att jag ska inse hur fantastiskt 40 är, hur jag lär mig att vara mig själv och hur jag bryr mig inte om vad någon tänker längre och hur bra det är att vara i den bästa av livet. Alla dessa saker är sanna. Det finns fördelar med att ha överlevt den berg-och dalbana av tonåren, osäkerheten i min 20—talet-som slutade med 9/11 och kriget och den hårda verkligheten i min 30-talet (äktenskap, föräldraskap, en ganska förödande ekonomiska recessionen, mer krig).

Men.

Men det har funnits gånger på sistone när jag gör något helt vanlig körning längs gatorna i min förort i min minibuss, en del barn spände in i baksätet, kanske, och jag förlora mitt andetag—för att det är alla gått så fort och hur är det möjligt att Jag är medelålders mamma i det här fallet? Naturligtvis, jag vet hur det hände, jag var där. Men jag känner mig fortfarande som en tonåring spelar den del av en växt upp, trots alla yttre tecken på faktiska vuxen ålder som jag har, som mammografi recept och inteckning. Jag trodde att vid den åldern skulle jag veta mer. Jag skulle förstå mer. Och de flesta av tiden, jag är fortfarande flickan som lekte en full rack hängslen och skakade Outback Röda henley med henne chambray prairie kjol i sjunde klass och vem som har gjort blanda band från radio på en lavendel boom box på golvet i mitt sovrum. Jag kan inte möjligen vara denna gamla redan.

"Jag är inte redo", säger jag viska högt. "Jag är inte redo."

Jag är inte redo.

Jag vill inte gå tillbaka och återuppleva någon av dessa år. Herren vet att jag var en besvärlig nog tonåring första gången. Det är inte så att jag var lyckligare då, eller att jag inte är nöjd med var jag har hamnat eller med vem. Det är bara det att det kommer så snabbt . Och på något sätt, även om jag har varit att titta på mina barn växa upp till lite folk och nu unga vuxna, jag var inte betala så mycket uppmärksamhet till mig själv. Jag har inte tid att blåsa mitt hår torrt, mycket mindre att inse hur alla dessa dagar var att lägga upp så mycket i mitt liv, så fort.

Innan du säger det, jag vet. Jag vet att 40 är inte så gammal, inte i denna dag och ålder. Jag vet att det finns en hel del kvar om jag fortsätter att vara lycklig, och jag vet att det kommer att bli underbart. Jag har förlorat människor att olyckor och sjukdom redan, och jag känner ingenting men tacksamhet om åldrande. Jag ser fram emot det. Detta är vad jag har jobbat för: att komma till detta ställe i mitt liv, i mitt föräldraskap, i mitt arbete och i mitt äktenskap.

Men for the record, jag är fortfarande inte redo. Kanske är vi aldrig.

ADVERT

Lägg till din kommentar