Vad är det för Fel Med Att Vilja Se Söt?

Nyligen, jag reda på att en vän som jag hade genomgått en kosmetisk förfarande för flera år sedan, en hemlighet som jag bara hade visat att en liten grupp av inre cirkeln confidantes.

Hon ryckte på axlarna, till synes inte ställd i minst av min bekännelse. "Ja, du har alltid varit förgäves , kommenterar hon i förbigående.

Naturligtvis blev jag förbluffad av hennes kommentar, för att inte nämna lite ont. Jag tror inte på mig själv som förgäves. Förgäves människor, särskilt kvinnor, är sjövilda, själv besatt och narcissistisk – villig att stanna vid något för att bevara deras utseende, även om det innebär att döda nära familjemedlemmar som kan konkurrera med sin egen skönhet. (Se snövit och kanske många andra sagor...) Säkert jag var nr två dimensionell seriefigur, men utbytet tvingade mig att granska mina egna tankar om vad det innebar att vara stolt kontra egenkär och där som streck.

Som de flesta små flickor, mina idéer om skönhet ursprungligen kom från min mor, som skulle dra mig och mina systrar till Macy ' s och spendera vad som kändes som timmar med att försöka på läppstift och att vara up säljs på ögonskugga fyrhjulingar medan mina systrar och jag försmäktat på Clinique motverka att spela med det konstiga skiffer/slide sak som avgör din hudtyp. (OK, nu flytta den till 'Tans, Aldrig Burns....) Min mamma var inte mycket av en kläder häst, men hennes självkänsla var helt kopplat till hur mycket eyeliner hon var klädd.

Hon har aldrig dela hår (pun intended) när det kom till hennes idéer om skönhet och föra dem vidare till mig. Hon gav mig en tutorial på rakning mina ben när jag var tio och rådde mig vid 11 års ålder, som jag kanske vill göra något åt att mustasch'. För år, vi bundna vid blekning sessioner i badrummet. I femte klass, när jag var första tillåtet att bära ögonskugga för en födelsedagsfest, jag slussas genom den fina gamla kosmetiska väska av min mamma som är över makeup förbi mauves och beige för att dra ut en något spräckt baby blue shadow enda. Jag smeta den över mitt lock för att hålla dem hälften stängt under hela den part som gjort mig lockande men farliga, eftersom det var svårt att se i vilken riktning jag var på rullskridskor.

Även om vissa kanske inte håller med strategi, som jag så småningom kom till rätta med min mor som visar en preferens för en viss nivå av list. Hennes lektion var: vad är din definition av skönhet, det är möjligt med de rätta verktygen. Och, ser verkligen inte var värd över intelligens eller andra inre egenskaper. Jag behövde inte vara smart ELLER ganska. Jag kan vara både och.

Tyvärr, jag var snart efter att ha drabbats av en försvagande och invalidiserande sjukdom som fångat mitt utseende, känslomässiga välbefinnande och syn på livet. Tonåren. Mördaren av förtroende och befriare av tvivel. När jag såg hur många av mina vänner blomma i lady formade blommor medan jag låg kvar en liten magra ogräs, min osäkerhet monterad och min identitet som en ny kvinna tog en hit. Jag blev retad och sa att jag såg ut som en pojke. Jag blev kallad "Sweetchuck", vilket tydligen är ett tecken från polisskolan-filmer som jag måste ha liknade eftersom vi alla vet hur exakt teenage gliringar. Middle school är grov men det blir ännu värre när du hör uttrycket "Unga och Chestless' ekar genom hallen och du vet att det är riktat mot dig.

Det tog lite tid, hormon överspänningar och utbildning behåar för att få mig tillbaka i sadeln för att må bra om mig själv igen. Men, som jag började att manövrera min väg genom tjugoårsåldern, jag upptäckte vad lite eyeliner och läppglans kan göra och föll tillbaka på min mors utbildning. Jag har aldrig rullat ur sängen i morgon ser bra ut, men jag har alltid haft en plan på hur man får det. Jag gillade känslan av "passar upp" för att se bra ut och i sin tur ser bra gjort att jag känner mig mer tillsammans, starkare, smartare, roligare, coolare, sexigare.

Med risk för att låta fruktansvärt politiskt inkorrekt, jag måste erkänna att jag tar en hel del nöje i att göra mig ser ganska—eller vad min tolkning av ganska är, antar jag. Jag tycker om att klä upp och får höra att mitt hår ser bra ut och fånga en glimt av mig själv i en speglad fasaden och tycka om det jag ser. Jag går till gymmet och hoppa över kolhydrater främst för att stanna trim, jag bär solskyddsmedel religiöst för att undvika rynkor och make-up är min spricka och Sephora min knäcka den. Jag arbetar hårt för att se till att mitt inre är lika vacker som min utanför, men de är båda delar av stolthet. Om det gör mig förgäves är upp till dig.

Detta år jag fyller 40 år och ingen behöver berätta för mig att vara en åldrande kvinna i detta land ger sin egen unika uppsättning av oro och osäkerhet. Vi vet alla att vårt samhälle är besatt av ungdom, och jag kämpar med en växande känsla av vad som ser bra ut på ett åldersanpassat sätt är för mig. Jag är ingen super modell. Jag har celluliter och fina linjer och hallux valgus. Jag vill verkligen inte att klä mig som jag är 25 längre. Men Jag göra vill se så bra jag kan så länge jag kan. Som jag hoppas kunna göra för resten av mitt liv.

Relaterade inlägg: 10 Sätt Att Ha Barn Förbättrat Min Kropp Bilden

ADVERT

Lägg till din kommentar