Är Moderskapet Värt Det?

"Så, är moderskapet värt det?", frågar min kollega lite skeptiskt från hela rundan cafeteria bordet. Vi är båda sitter på höga barstolar – hennes – som obliviously som någon skulle i sin naturliga livsmiljö, mig – smärtsamt medveten om min status som en tillfällig oavbruten måltid haver och barstol barnvakt.

Se, jag har bara varit här i två månader och hon vet inte så mycket om mig. Jag är, på denna punkt, en bit av ett lapptäcke visa fläckar av 5 på morgonen vakna ups, ibland färgade kavajer och oftast händelselösa helger. Kikar bakom dessa fläckar är täcke själv, som är allt annat som gör du-på-arbete : personlighet, arbetssätt och kända biografi.

"Men är det värt det?"

Jag söker efter orden jag vill säga till henne – du — men de ingår i en färdig, cookie cutter svar och glida ut ur min mun innan jag kan stoppa mig själv.

Jag kan berätta att du inte övertygad. Vem kan klandra dig.

Jag har aldrig haft modet att återuppliva denna konversation, men vad jag borde ha sagt var att JA, det är helt klart värt det men inte för att det är det bästa någonsin. Inte för att jag ler när jag plötsligt fånga mig själv att tänka på något som mina barn gjorde eller sa, när du sitter vid datorn på jobbet, men på grund av alla saker som jag inte vet om mina barn om jag inte har dem. Gör inte mycket mening, jag vet, men bara bära med mig för en sekund här. Vad är det som gör det värt det är att känna alla dessa små saker som jag vet om dem. Lite saker att göra dem dem och som gör MIG till expert på DEM och jag skulle aldrig någonsin ha känt om jag inte hade haft dem. Jag vet att detta kommer över som något slags nonsens Alice i Underlandet typ logik, men detta vet jag med varje fiber av min varelse: att göra dessa upptäckter om dina barn och curating att kunskap är moderskap största belöning.

Vad är det som gör det värt det är att få reda på att jag skulle ha en fem-årig son som helt enkelt vägrar att sova med hans strumpor på. Han tröttnar aldrig på att agera ut samma utstuderat system, natt efter natt, som han först maskar sin väg under filten då börjar falskt slingrande och så småningom triumferande tucks hans nakna fötter i utrymmet precis ovanför mina knän håller andan och väntar på att brista ut i skratt som jag plikttroget spela min del och avslöja mina återkommande chock...

Att veta exakt vad han menar när han frågar "mamma, snälla, ge mig en dröm", eller när han refererar till någon som sin "tuffaste kille".

Och om vi inte satsa på att ha vårt andra barn (och vem kunde ha gissat att våra påfallande blont son skulle ha ett mörkt, lockigt hår yngre syskon?) skulle jag ha vetat det på två min lilla mörk-haired lockigt pojken skulle bara vill somna på en filt noga läggs ut på golvet, snyggt att stapla upp sina mjuka djur i det nedre högra hörnet av det, och täcker dem med en annan filt, sin egen, första? Jag skulle inte veta att han skulle bjuda in mig till "fweep" bredvid honom på golvet, och att han aldrig skulle utvecklas så starkt av en bifogad fil till någon täppt han äger som hans äldre bror gjorde att blå Björn och att det närmaste han skulle komma för att det skulle vara hans på och av nyfikenhet mot hans miniatyr horsey, som han kallar hersey . Jag skulle inte veta att han skulle lära mig vad det innebar att ha inslag av eld i din personlighet, genom sin intensiva ansiktsuttryck personifierade av hans sammanbitna tänder, som han förbereder sig för att ladda på mig en passionerad omfamning eller ett spel av row row row your boat. Jag visste inte att jag skulle komma upp med spelet row row row your boat.

Jag skulle aldrig få uppleva den bitterljuv känsla av sorg att så många föräldrar tala om vilka, som det visar sig, är en så integrerad del av territoriet när det gäller att titta på dina barn som växer ur de olika stadierna av barndomen.

Hell yeah, det är värt det.

Du kommer att bli en Columbus, kartläggning outforskade inre och yttre territorier med din barnvagn och hjärta. Du kommer att bli förvånad över de upptäckter som du gör, liksom det faktum att du skapat formen istället för cookie, fartyget, inte dess innehåll.

Titta på honom. Du kan aldrig föreställa dig att din yngre man skulle vara så minutiöst som foder upp leksaksbilar för att bilda en rad. Att han skulle bli så upprörda om någon eller något som flyttade en av dem. Att han skulle flin på dig och förklara med sådan stolthet "ser jag gjorde!" med betoning på "i" men dessutom skulle du aldrig räkna med att att blotta leksaksbil foder hade potential för att fylla upp dig med en konstig kombination av intensiv förundran, nyfikenhet och märkligaste av alla oförklarliga stolthet, också.

Att du inte vet att du kommer att vara hålat i ditt hjärta och magkänslan dagligen och att det är det som gör det värt det, eftersom du aldrig brytt mig så mycket om något annat i ditt liv.

Relaterade inlägg: Detta är Vad De inte Berätta för Dig Om Moderskap

ADVERT

Lägg till din kommentar