Är Det OK För Barn Att Ringa Vuxna Med Deras Första Namn?

När jag var en liten flicka, jag ringde min pappa med hans förnamn. Min familj var blandade; min moder förlorade sin man i en tragisk olycka, som lämnar henne med en ung dotter. Jag, som är en liten person i vördnad av sina äldre syskon, härmade henne så mycket som jag möjligen kunde. Så, under flera år, min pappa var Larry, och för mig innebar det att Pappa. I själva verket, en natt, medan mina föräldrar tittade på nyheterna, jag hörde en berättelse om en försvunnen liten flicka. "Oroa dig inte", sade jag, vänder min uppmärksamhet från min målarbok till mina föräldrar, "hennes Larry kommer att hitta henne."

I själva verket, jag kom ihåg att använda de första namnen av vuxna ganska ofta som barn. Mina faddrar var Nick och Maria (även om Nick hade en hederstitel av Farbror); grannen var Julie. Min pappa hade en vän som har fått smeknamnet Sketti, och det var så jag tog upp honom också.

Men om du frågar Danielle Larkins över på Washington Post, mitt beteende var hemsk, och mina föräldrar bör hålla tillbaka min brottsligt röv i, tout svit. Hon anser att bryta med den tradition av att vara Mr/Mrs Efternamn är en del av vissa lömska undermedvetna flytta bort från respekt för och erkännande av myndigheten för våra äldre. Också, vi har nog alla löper amok med detta hela vård-om-våra-barn-självkänsla sak och inte vill att de ska se sig själva som under någon.

Jag är ganska säker på att de allra flesta barn förstå hela hierarkin av vuxenlivet sak. Jag har arbetat som sker i daghem och frivilligt i mina barns skolor. Barnen (som kallade mig vid mitt förnamn, suck!) aldrig verkade tycka att de inte borde ta riktning från mig eller respekterar mig för att jag har ett förnamn. Sedan igen, jag tror heller inte att anta att, genom magi, att den andra klockan som fastnat på min 18-årsdag, jag nått en högre station i livet. Det är många gånger jag känner mig fortfarande som kanske min fortsatta framgångar i vuxen ålder är en fars. Jag kan inte vara Mrs. Rodriguez-Moser, eftersom att lady har sin skit tillsammans, kan du bara tala. Stephanie, ja, du kan räkna med henne att beställa pizza på ett slumpmässigt onsdag eftersom mat är en hel del arbete och att inte ens ett enda par tights utan en kör. Danielle — ursäkta mig, Fru Larkins — och jag är i samma ålder, men hon kanske är mindre benägna att känna sig som att hon bara knappt klarar av att vuxna på lämpligt sätt. Kanske hon även gör saker som hon stift.

Jag är också obekväma med tanken på att en stor stor linje som dras mellan barn och vuxna. Jag vill att mina barn ska respektera vuxna, men jag vill också att kunna prata med dem. När de är äldre och jag har blivit hopplöst och töntig, det skulle verkligen vara trevligt för att det ska vara pålitliga vuxna som mina barn vet, som kan svara på frågor om svåra saker. Visst, jag ska påbörja dessa samtal, och vi kommer att hålla kommunikationen öppen. Men för många av oss, sex/droger/alkohol/grupptryck samtal med våra föräldrar var plågsamt pinsamma stunder där vi bad marken skulle öppna sig och svälja oss så att vi kan sluta tro att våra föräldrar visste något om det här. Jag hoppas att mina barn kommer inte att förlita sig på information från sina kamrater, eller måste vada genom Internet, i hopp om att hitta bra information bland de Internet-slam.

Å andra sidan, jag vill också att barnen ska veta att vuxna inte är perfekt och att de inte har inneboende makt över dem. Ibland vuxna måste kunna ifrågasättas. Vi kan vara fel. Alla av oss kan brist på medkänsla, eller vara rasistiskt eller grym, eller sakligt felaktig. En del vuxna är hemska människor som byten på de svaga och bör undvikas. Ålder är en fruktansvärd indikator av värdighet.

För att vara rättvis, Mrs Larkins inte säga att respekt måste förtjänas, men säger också att Mr/Mrs sak hjälper barnet att skapa en respektfull relation. Jag säger att du behöver inte ha en respektfull relation med alla. Det finns många människor som jag bara har en acceptabel relation med. Jag är inte heller säker på att ansvaret i någon form av relation är för en person att skapa respekt, särskilt den yngre av de två.

Slutligen, trots tidigare generationer i Ye Olde Dagar (jag kommer att påminna dig om att hon och jag är båda 33, så i princip äldre) kallar Mr och Mrs som en Lämna det till Beaver episod kommer till liv, vi är verkligen misslyckas fruktansvärt på respekt för de äldre bland oss just nu. Brookings Institute, i juni i år, har hittat på att vi har en "helt otillräckligt för" hälso-och sjukvårdspersonal för äldreomsorgen. Åh, och hälften av våra anställda har ett high school diplom eller mindre, tjäna inkomst som sätter dem under fattigdomsgränsen, som arbetar heltid, i branscher med hög personalomsättning. Åh, och National Center on Övergrepp visar att mellan 1-2 miljoner Amerikaner över 65 års ålder har utsatts för någon form av övergrepp — men dessa siffror är troligen betydligt högre, eftersom endast en av 14 händelser uppmärksammas av myndigheterna. De uppskattar också att det finns förmodligen 5 miljoner åldringar som är ekonomiskt utnyttjas varje år.

Titta, efterfrågan som barnen kallar dig vad du vill, Fru Larkins, eller Danielle — gå med Fru Smörblomma Rainbow Unicornpants för alla jag bryr mig. Men låt oss inte låtsas att ingen NÅGONSIN använt en första namn innan eller att vi på något sätt är att riva generationer av värderingar och respekt för att det är något mer normaliserad.

Det här inlägget publicerades först på Ravishly .

Också från Ravishly: 6 Saker Som Ditt Barn Behöver Höra Dig Säga • Saker Jag Sa Att Jag Aldrig Skulle Göra (Och Gjorde Det) • Toppar Och Dalar Av Föräldraskap I Den Digitala Tidsåldern

ADVERT

Lägg till din kommentar