Osynliga Damen På OB/GYN

I väntrummet av OB/GYN kontor, reglerna är enkla. De mest pregnant lady vinner. Under några korta veckor i mina två graviditeter, att damen var mig. Jag vaggade i det som jag ägde bruket och läkarna var mina trogna undersåtar. Med en teatralisk suck, jag försökte kil min rymlig rumpa i ett väntrum stol utan min panel byxor rippa ner sömmarna. Jag älskade att få ögonkontakt med de som är mindre gravida kvinnor som om att kommunicera välvilligt till dem: "Titta och se mig: jag är så fullständigt pregnanter än du är med ditt ynka 27 veckor gamla fostret. Jag kommer att le mot dig eftersom jag är en generös mamma-till-vara, men glöm inte, jag är Drottningen av detta väntrum just nu. (Nu spara min plats, eftersom jag måste gå och kissa igen.)"

Idag har jag fann mig själv gå ner Ontario Street i centrala Chicago, som jag har gjort otaliga gånger på vägen till OB/GYN kontor. Med (något) nyligen fött två barn (2009 och 2011), jag har en rulle av minnen från vandring till kontoret genom sidled blåser snö precis innan Simon var född eller tryckande, klibbiga juli soppa innan Sadie var född. När min mage var svullen och full av liv om att växa upp, jag gick oftast till OB/GYN med min man Johan. Hand i Hand gick vi igenom de livliga gatorna nära Northwestern Sjukhus att göra vår väg till ännu ett möte för att ta reda på hur många centimeter vidgade, hur många hjärtslag per minut eller hur många dagar innan en induktion skulle vara medicinskt nödvändiga. Det var så mycket att mäta, vi hängde på läkarens varje ord och skrev siffror på baby böcker som jag hade förberett för våra barn-att-vara.

De var berusande gånger. Jag minns att jag gick genom dörren till läkarmottagningen känslan mer som en kändis ju närmare jag kom till mitt förfallodatum. Min första möten var en månad isär, och sedan en vecka ifrån varandra, när jag var på besök varje vecka, jag kände mig som drottning (och flyta, ärligt talat) på de mest spektakulära paraden på planeten: den parad som hyllar livet och fruktbarhet, och min jävla awesome livmodern. Min arrogans var särskilt akut när jag slog 40 veckor och fortsatte att kånka till läkaren med min motsträviga dotter foster som satt uppflugen högt upp nära min bröstkorg vägrar att vika, släpp eller ner efter hennes juli förfallodagen.

Då visste jag att jag var vinnaren: jag var den MEST pregnant lady, klockar in på 41.5 veckor och inte en slem kontakt i sikte.

Men, idag var jag inte besöker läkare med ett barn under omrörning i min livmoder eller brösten läcker råmjölk. Det var bara en liten tröst att jag inte har gas, halsbränna eller pee-pee läckage som följde med mig under både graviditet som börjar på den andra trimestern. I stället för att söka mödravård, jag var där för att diskutera det faktum att min mensvärk nått ett crescendo av smärta för två veckor sedan att jag svimmade på toaletten.

Hur långt från kändis är det? Visst, man kan hävda att det är ganska jävla rock-and-roll att ha en medicinsk krisen på toaletten, med tanke på att Elvis, Lenny Bruce, Judy Garland och andra livshotande instabila kändisar träffade sina beslutsfattare på toaletten. Jag, däremot, tycker det mer glammiga sidan av kändis, säger swag väskor, min egen verklighet, eller en parfym linje.

Så, när jag gick in i väntrummet idag såg jag paren för att förvänta sig att föräldrar—mammor i sina illasittande mammakläder (eftersom det är den enda sorten som existerar), och fäderna i deras sätt att klä sig skor och business casual khakis, smyga kikar på deras e-post ungefär var 17 sekunder. Jag kunde inte möta deras ögon. Jag kände mig som en åldrande idrottsman—ett tidigare två-tiden guldmedaljör som återvände till den Olympiska stadion ett par år efter min prime, idrottsliga en luffare knä och en muffin top. När jag stal blickar från bakom min bok, jag insåg att ingen av dem tittade på mig i alla fall. Jag var den stora osynliga singlet, med endast ett hjärtslag ligger i min fortfarande gott om bröstet.

Ingen bryr sig om icke-gravida damen på OB/GYN kontor. Jag försökte att sitta rakt upp och ser ungdomlig så att ingen skulle missförstå mig under peri-menopaus kvinna söker östrogen tillskott. Jag påminde mig själv om alla delar av graviditeten som sög: att inte kunna ta ångande varma duschar samtidigt äta ädelost fylld unagi rullar och smuttar Splenda-ladin Crystal Lite av gallon. Hur mycket gjorde att suga?

Och mycket som delar av graviditeten sög kändes det också som en förlamande ryck att sitta där i dag och acceptera det faktum att min baby-making dagar (mest troligt) över. Mina två barn kom så snabbt att det har bokstavligen varit en jätte 3 år oskärpa från det första positiva kissa hålla sig till i dag. Psykiskt, jag står inför lite av en tom sida eftersom jag inte vet vad som är nästa steg för mig, och om baby-making är ute, det kommer att lämna mig en bit av ledig tid som både väcker och tynger mig. När jag satt där idag, upplever vad det är som om vi är-gjort-med-barn sidan av staketet, jag kände de första starka samvetskval av sorg om att röra sig framåt och lämna allt det där (den söta nyfödda leenden, läckande bröst, smärtsamma post-partum samlag, och okontrollerbar gråt i Macy ' s toaletten) att de kvinnor som sitter runt omkring mig, svullna med vatten vikt -, gas -, och avkomma.

Idag, när läkaren sa att jag inte var döende, men bara för att mina hormoner var galna och kunde regleras med ett antal av preventivmedel val (sorry, Rush, här är en annan slyna söker för födelsekontroll), jag kände en sådan oerhörd lättnad att när jag gick tillbaka genom väntrummet för att gå hem, jag kände mig som skriker att alla väntar på kvinnor: "hur Ser du på andra sidan, Suckers! Ha kul med att super uppfyller post-partum sex, särskilt om du ammar."

Är det något mer romantiskt än bandet mellan mammor?

ADVERT

Lägg till din kommentar