Att Införa Skrämmande Mamma Nation

Skrämmande Mamma strävar efter att hitta humor och ödmjukhet i allt moderskap, men vissa saker är bara inte roligt. Att inte kunna mata ditt barn, till exempel. Det är inget lättsam och rolig om det.

Du kanske minns min Thanksgiving food drive . Vad som härrörde från flera anonyma bekännelser om att inte kunna förbereda familjens middagar, växte till en insats som gav över 400 familjer med middagar som de annars skulle ha gått utan. 698 givare tagit upp över $20,000 i en vecka . Resultaten var mind-blowing, och plötsligt var jag beroende. Jag visste att detta måste bli mer än bara en gång insats...

.

Jag är stolt över att äntligen presentera den ideella wing Skrämmande Mamma, Skrämmande Mamma Nation. Skrämmande Mamma Nation kommer att sträva efter att hjälpa mammor under två gånger om året vid utfodring av sina familjer kan vara mest stressande: Thanksgiving, en familj semester kretsar enbart kring mat, och sommaruppehåll, är den tid när de flesta school lunch program läggs på is och föräldrar ställs inför tre månader av stress och oro.

Ta en minut att läsa följande inlägg är skrivet av en av givare på Thanksgiving...

Ett Liv-Växlare, av Rachel Macy Stafford

Jag kommer alltid ihåg att läsa det första e-postmeddelande från den kvinna som fått mitt presentkort genom Skrämmande Mommy ' s Thanksgiving måltid donation blogginlägg.

Denna kvinna, som inte visste något om mig, men mitt namn, enligt mig i meddelandet som hennes "Thanksgiving ängel." Och under den ultimata komplimangen, hon delade en detalj av sig själv – namn av hennes fem barn.

Jag studerade varje vackra namn så varma tårar droppade ner i mitt ansikte. I det ögonblicket visste jag att det var på riktigt. Och var det kommer att bli en liv-växlare.

Detta är vår historia ...

Det första e-post från Sarah för att börja i många överensstämmelser. Som gamla vänner som var på väg att komma ikapp förlorad tid, vi började snabbt att utbyta information om var vi befinner oss, våra barn och våra tidsfördriv.

Som författare, jag slogs omedelbart av saras vackert sätt med ord – öppenhet, äkthet och acceptans etsades hela hennes budskap. Jag kände det som om jag kunde sitta med henne över en kaffe och dela med mig av mina djupaste osäkerhet att veta slag, förståelse ögon skulle kärleksfullt stirrar tillbaka på mig.

Dagar passerade, de e-postmeddelanden som växte längre och längre, och i var och en delade hon med sig av information om hur hennes liv hade tagit en svår sväng sedan hennes makes oväntad arbetslöshet.

Vid mottagande av det sjätte brevet, gick det upp för mig att vårt motsvarigheterna var terapeutiskt för henne. Känslor flödade fritt i uppdateringarna så att hon kan sortera genom svåra val och uppoffringar hon och hennes man var tvungen att göra på en daglig basis.

Sarah skrev, "jag är bara förundras/solar sig i detta och hur mycket jag uppskattar inte bara möjlighet att tillhandahålla måltider för barnen, men att ha "träffat" dig. Jag har kunnat uppleva vissa känslor och att utnyttja platser i mitt hjärta som mitt huvud försökt att täta stängt när vi försöker väder resten av vår resa som en arbetslös familj."

Jag såg fram emot att Sarah ' s meddelanden och bond som utgör mellan oss starkare. Även om hennes anteckningar ingår hjärtskärande detaljer som att ha för att sälja deras familj sedan för att inte ha pengar att köpa barnen födelsedag gåvor, det var alltid humor, hopp och ljus. Det var alltid obeskrivlig ljus — Sarah ljus. Mitt i så mycket smärta och förtvivlan, det var alltid lätt.

Ett par veckor efter att skicka Sarah presentkortet, jag var ute på middag med vänner och out of the blue, en av dem frågade om jag visste någon familjer hon kunde hjälpa till under semestern.

Jag kunde bara nicka mitt huvud ja, för ord svikit mig. Efter att samla in mig själv, jag berättade för dem om fem barn som skulle älska att veta att Jultomten kommer fortfarande även när deras familj finner sig själva kämpar för att helt enkelt göra det genom varje dag.

I slutet av middagen, alla vid bordet var beredd att hjälpa till saras familj genom att duscha dem med presenter och presentkort till mat.

Samma mönster av generositet fortsatte under flera månader. Oväntat, läsare av min " Handsfree-Mama "blogg kontaktade mig och frågade om jag visste någon familjer som behövde hjälp.

Jag har alltid använt samma e-postmeddelande Skrämmande Mamma skickade mig den ödesdigra November dag när jag fick Sarah adress. När jag trycker på "framåt" och skickade hennes adress till dem som ville hjälpa till, det kändes som att hoppet var växande, som om takten i världen höll på att förändras,

Försyn, oväntade gåvor från främlingar kom fram vid den exakta tidpunkt som de behövs – när Sarah fick sin Typ 2-Diabetes diagnos, när hennes man akut oral kirurgi, och dagen efter hennes dotter är skrämmande skidåkning olycka.

Med pengar som sänts från en av de oväntade änglar, var Sarah kunna köpa en flygbiljett hem att se sin sjuka mor och älskade systrar.

Detta innebar att Sarah var en stat bort från mig. Hon var så fast besluten att se mig att hon publicerat ett meddelande på sin Facebook wall och frågade om någon ville ta en road trip. En annan ängel, en vän till henne från middle school dagar, körde Sarah och hennes baby sex timmar tur och retur för att se mig.

Efter kramas som systrar, som hade separerats vid födseln, vi satt på golvet och tittade på hennes yngsta barnet promenad från leksak till leksaken som mina döttrar underhållna.

Han var mer än vacker och innehåll ... han hade en aura omkring honom. Oh ja, Sarah är ljus ... han hade sin mors bakgrund. Från utseendet på hans strålande ansikte, du skulle inte veta tragedin och det lidande som hans familj hade nyligen fått utstå.

Jag tänkte tillbaka ner linjen till varje person som hade skyddat Sarah ljus, som börjar med Jill och slutar med en ängel i Georgien, som för närvarande hjälper Sarah ' s make att hitta ett jobb.

Genom att nå ut med kärlek och hopp, varje person hade kupade sina händer runt saras ljuset så att det inte skulle vara släckt. Även om det fanns tillfällen när det fladdrade och nedtonat, det kunde inte släckas ut. Gång på gång, ljuset var skyddade så att den kan bibehålla sin glans och föras vidare till den lilla bärare av ljuset i hennes liv.

Skrämmande Mamma har blivit så mycket större än bara en blogg, det är en gemenskap, ett stöd och en livlina. Det är mammor att stödja mammor, men vi kan. Samtidigt som det är omöjligt att förändra livet för varje Skrämmande Mamma ute, min förhoppning är att lägga till lite ljus tillbaka till livet på mödrar som behöver det mest.

Och tillsammans? Jag tror att vi kan göra stora saker.

Håll ögonen öppna.

ADVERT

Lägg till din kommentar