Insomniac Föräldrar Är De Verkliga Mvp

Jag är inte den typ av insomniac som går dagar utan att sova, även om jag vet att människor med det problemet och jag känner verkligen för dem. Jag har sömn underhåll sömnlöshet. Jag är den typ av insomniac som inte kan sova mer än några timmar åt gången. Jag är 34 år, och jag kan inte minnas någonsin att sova hela natten igenom.

Innan barnen, jag tillbringade en hel del tid upp i natten, gå runt i ett mörkt hus, läsa, titta på TV, tills jag var redo att somna igen. I en åtta timmars stretch, jag kan sova fem till sex timmar. Nu, med tre barn, det är mer som tre till fyra timmar, vilket inte är alltför illa varje gång på ett tag. Men varje natt för år verkligen kan bära ner dig.

Att vara en insomniac med barn känns som två kugghjul ur synk. Jag vaknar upp i natten utan anledning, och så snart jag äntligen somna igen, barnen är upp, gråter för att dricka vatten, eller kura ihop sig mot mig eftersom de hade en mardröm.

När du som är förälder med sömnlöshet, du är aldrig riktigt vaken, men du är aldrig riktigt sover. Du lever ditt liv i en rödögd dimma av löst koncentration, dra dig från en förpliktelse till en annan. Sömn är alltid på ditt sinne. Det är alltid överst på din önskelista, och ändå, du vet i ditt hjärta att det är så här morot precis utanför räckhåll, kör du igenom dagen, i hopp om att på natten, kommer du att sova igen, men vet att det aldrig kommer att vara tillräckligt.

När vi först hade min son, han skulle inte sova mer än två timmar åt gången. Han bara sov om någon satt upp och höll honom i en arm, som en fotboll. Min fru och jag delar upp kvällen i hälften, men även under min halva natten, jag vaknar fortfarande varje par timmar och stirra på taket. Jag var i college på den tiden. Jag somnade i klasser, korridorer, och på bussar. Ibland vaknade jag upp på konstiga ställen.

Den riktigt svåra delen i att vara en förälder som inte sover, utanför inte sova, är att det ofta innebär att dina barn inte sover. Jag kommer från en lång linje av insomniacs och narcoleptics, och även om jag vet att, procent vis, passerar det grejer ner till alla tre av mina barn är osannolikt, med tanke på hur dåligt alla av dem sova, det verkar relevant att säga att min genetik är sannolikt att skylla.

Nu har jag mer eller mindre blivit beroende av koffein för att ta sig igenom dagen. Det verkar vara min livsnerv. Det hjälper till att hålla mig fokuserad, även om jag ofta höra att koffein är bara att göra problemet värre.

Jag skyller mina barn en hel del på varför jag ser så trött. Jag har fått in vanan att göra det, eftersom det verkar mer normalt än att tala om för människor att jag inte kan sova. Men det är ett tveeggat svärd eftersom det ofta inbjuder till kritik från sanctimommies, som tror att om ditt barn inte att sova bra är det för att du är en dålig förälder. Vilket är totalt, och 100%, skitsnack. Men ofta, jag är för trött för att berätta för dem att, så kan jag bara nicka och gå vidare.

Även nu, när jag skriver, kör på lite sömn, försöker hårt för att inte låta mitt huvud dopp framåt, jag tänker på min dotter som är 2, och hade mig upp för två timmar, ignorans och kämpar för att få sova. Hon behövde mig, så jag var där för henne. Och som jag gav henne tröst, jag visste precis hur hon kände sig. Jag visste precis vad hon var med om att försöka sova, eftersom jag har gått igenom det hela mitt liv. Och även om jag vill att hon ska sova så dåligt, och ibland känns det som att hon är på väg mellan mig och en dag där jag inte på några sömnlösa dimma, jag vet med sig av sina erfarenheter, och jag vill att hon ska veta att hon inte är ensam i natt — för att vara en sömnlös ofta innebär ensamhet. Det innebär att upp när ingen annan är, att känna sig som natten är en aldrig sinande prov på uthållighet och uttråkad frustration, väntar på sömnen som kanske aldrig kommer.

Men när jag tänker på det, jag inser att mina barn har gett natt syfte. Det har funnits tider, då jag var en full-time college student och en full-time bartender, som jag såg aldrig mina barn. För att komma upp i natt var den enda chansen jag fick att lösa mina barns problem, håll dem en stund, eller höra ljuva ord, "jag älskar dig, Pappa." Även om jag klagar över att bli trött, jag tänker ofta tillbaka på min son som används för att grepp om min arm så att jag skulle ligga i sängen med honom efter en mardröm, och leende. Och när jag tänker på hur min dotter som används för att krypa ihop i en boll på 2 am, gråter och frossa, och hur nöjd jag kände mig efter att se henne sträcka ut sig under det varma täcket som jag lade över henne.

I natt, jag känner att det behövs.

Jag känner mig uppskattad.

Det har funnits tillfällen då komma upp i natt var min enda chans att göra något mer för mina barn än att bara föra in en lönecheck.

Så att de föräldrar som inte kan sova, jag kan säga helt ärligt, att du är en av de mest hängivna föräldrar i världen. För faktum är, att ge upp vad lite sömn man får när ditt barn behöver dig, är en verklig uppoffring. Sömn är så värdefull och så svårt att falla in i, ger upp det när ditt barn behöver dig som är verkligheten engagemang.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar