10 Viktiga Bitar av Information Barnläkare Säger Aldrig Du

Varje förälder hoppas på att hitta en barnläkare som de älskar och litar på. Inte varje förälder är denna tur, men om du är, hålla varenda möte och föra dem cookies i juletid. De är viktiga personer i ditt barns liv. De försäkra dig om att dina barn är fina även om du är en ny mamma som är övertygad om att allt går fel. De skjuter ditt barn med medicin så att du inte behöver. De frivilligt erbjuder (ibland för mycket) råd och visdom från år av att göra sin läkare sak.

Jag är välsignad för att ha en barnläkare som jag älskar. Han är snäll och lyssnar bra och är helt fantastiskt med mina barn. Min kärlek är inte blind, men. Han underlåtit att nämna några saker som kunde ha gjort mitt liv till ett helvete av en mycket lättare de första åren. Dessa godbitar är inte nödvändigtvis medicinska frågor, så jag förstår varför han utelämnat deras diskussion, MEN mannen var min man barnläkare för crying out loud. Han har 30 års erfarenhet. Han vet saker . Skulle det ha varit så svårt att ledtråd mig in på några av dessa fakta om barn?

1. De vet inte hur det är att vara sjuk . Den enda skillnaden mellan min son när han är frisk och min son när han är sjuk är snigel spår av snor han lämnar i hans kölvatten. Det finns ingen som ligger stilla i sängen medan drivande i och ut ur drömmarnas land. Det är ingen lugn myser. Allt jag får är dubbelt så många snorkråkor limmade till min soffa.

2. De är alltid röra någon del av dig hela tiden . Oavsett om det är en liten hand dra mina ben, min son sover på mitt huvud, eller min dotter hjälper mig att torka medan jag kissa, den kontakt som är konstant. De flesta nätter har jag inte vill att min man att ens titta på mig, för om han ser på mig att det finns en god chans att han kommer att ha "att titta" i hans ögon, som innebär mer att röra och OMG kan jag inte bara vara ifred?

3. De slutar aldrig att prata . På allvar. Aldrig. Min dotter talar även i sömnen. De har att säga högt allt de gör, tänker, tänker om att göra, varför de kommer inte att göra vad du vill med dem att göra, det gör mina öron trött. De forskare som tillbringar sina liv korsning meloner bör lägga sina insatser till att göra avtagbara öron för föräldrar.

4. De bokstavligen att växa över natten . En kväll jag sätta min son i sin perfekt-passform pyjamas. Nästa morgon var det som om han hade förvandlats till Bruce Banner i sin sömn och Hulk hade rätt ut i sina kläder. Tårna var böjt i veck av hans footies, handleden ärmslut var upp till armbågarna. Jag förväntade mig att han skulle börja prata som Lou Ferrigno och ta på en chartreuse nyans.

5. De kommer att bara äta mat från din tallrik. Om det är på tallriken, de kastar det på golvet. Om det är på din tallrik, de stjäla det med stealth av en svältande groda som bara sett Mothra. Din mat som bara smakar bättre. (Bonus: Om det som finns på din tallrik, och din tallrik är det lämnas obevakat, din mat kommer att kastas på golvet tillsammans med deras.)

6. De har inget begrepp om att sova i . Du vet hur ingenting känns bättre efter en lång vecka än att sova i på helgerna? Barn gör det inte. På alla. Bra dag, dålig dag, regnig dag, sjuk dag, det spelar ingen roll. De är fortfarande upp innan solen och efterfrågan dig att göra detsamma. Och du bättre få frukost.

7. De är änglar för alla, men du . Det är bittersweet när någon som har sett mina barn säger, "De var helt perfekta. Vi hade så roligt." Å ena sidan—yay! Mina barn är inte skitstövlar! Å andra sidan, varför finns de inte så för mig? Jag är den som drivit dem ut ur min vagina!

8. De förväntar sig att du vet allt . Där molnen gå? Vad är en tampong? Varför är mitt bajs brun? Jag är inte Alex Trebek och jag har inte kort med alla svaren på livets frågor i mig när jag flinar och göra ett dåligt skämt. Jag vet inte vad som helst. Gå och fråga din far.

9. De har selektivt minne . Min son kan komma ihåg för två dagar som jag sa till honom att han kunde hjälpa till att göra frukost på helgen, men hur många gånger har han att titta på Frysta innan han inser att Anna kommer att vara okej? (Svar: Mer än 2000.)

10. De kommer alltid att ha sina händer ner sina byxor . Alla mammor med söner kommer att vara med mig på detta, så låt mig berätta vad ingen barnläkare någonsin kommer att Ge upp på att få honom att lämna sin teeny weenie ensam och i stället fokusera dina ansträngningar på att lära honom att tvångsmässigt tvätta sina händer. Det är en kamp du inte kan vinna.

Relaterade inlägg: Saker som Du inte Riktigt Vet Om Barn Tills Du Har Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar