Min Man Hade En Affär Och Jag Stannade

Jag har sett otrohet i verkliga livet vilket resulterade i både skilsmässa och försoning. Jag har sett frågor att spela ut på tv, nästan till den grad av hyposensibilisering. Jag har haft långa samtal med väninnor om vad vi skulle göra om vår partner gått vilse, och om män som fuskar och kvinnor som stannar. Aldrig Trodde jag. Som kommer att aldrig att vara mig. Inte bara skulle jag aldrig gifta sig med en man med irrande ögon, jag skulle aldrig bo med en fuskare — inte i ett förhållande, och särskilt inte i ett äktenskap.

När jag träffade min man för 20 år sedan, han kände sig som hemma. Jag var hans första seriösa flickvän, som första kvinna, han presenterade till sin mor. Han hade aldrig fuskat. Han älskade mig, och alla kunde berätta. Jag kände mig trygg, kanske alltför säker.

Vi gifte oss och fick barn direkt, tre av dem i tre korta år, och jag tröttnade. Vi båda slutat investera i varandra och lägger ner så mycket tid och uppmärksamhet mot våra barn och sin karriär som vårt äktenskap sjönk till botten av våra prioriterade listan. Datum nätter aldrig hänt. Vi skulle stoppa barnen i säng och tillbringa resten av kvällen i en separat hörn eftersom vi var för dränerad för att fungera. Jag nekade honom igen och igen. Vi ville inte kyssa eller röra i över sex månader. Jag kunde bara inte stå ut med tanken på att det efter att vara ensam med barnen i timmar och timmar medan han arbetade. Jag var för utmattad och hade nog händer över hela mig hela dagen.

Vi var en kliché.

Han kom hem en dag med ett par målningar och hängde dem på sitt kontor — målningar som jag senare skulle krossa alla över hans biljard efter att han berättade för mig om den kvinna som han hade en affär med.

Jag visste att vi var trasig, men jag trodde aldrig att han skulle gå utanför vår äktenskap. I själva verket, jag skulle ha satsat pengar på att min man skulle aldrig knulla en annan kvinna, men han gjorde. Och han berättade för mig om det en oktober kväll som han snyftade bredvid mig på soffan.

Jag kastade upp, och sedan ringde min bästa vän trots att det var midnatt. Hon bor fem timmar bort och berättade för mig att hänga tätt, att hon skulle vara det nästa dag, och hon var. Jag gjorde min man lämna, och hon var där för att hjälpa mig att hålla det tillsammans framför mina barn.

Han var ett vrak men jag brydde mig inte. Han sa att det var en mycket kort fling. Han hade inga känslor för henne. Han bara gillade känslan som behövs. Det fanns ingenting han kunde ha sagt att göra det rätt. Ingenting. Jag brydde mig inte om henne. Jag har aldrig varit nyfiken på kvinnan som knullade min man medan jag är fullt medveten om att han hade fru och barn hemma. Han är den som bröt hans löften till mig. Jag hade så mycket ilska och sårad på grund av vad han gjorde, jag kunde inte registrera de känslor för en annan kvinna. Jag har aldrig Googlade henne och frågade hur hon ser ut. Hon är inte värd min energi. Jag hade bara energi till att vara ledsen för vårt äktenskap. Jag har bara haft energi att ta hand om mitt barn. Jag har bara haft energi att oroa sig över mig själv och hur jag skulle gå vidare.

Vissa dagar, som såg ut som mig knappast sett och knappt fungerande. Jag skulle viskar små ord till mina barn som var 4, 5, och 7 på den tiden, men det var allt jag hade. Jag gjorde mitt bästa.

Vissa dagar hade jag energi att verkligen gräva i och vara en fantastisk mamma, men det var bara en distraktion. Mina känslor av ilska och förbittring av min man och hans otrohet alltid skulle dyka upp igen. Jag skulle hitta mig själv att bli arg på honom för att glömma att plocka upp på hushållspapper, och innan jag visste det, jag sade till honom att gå och knulla någon annan igen eftersom han inte vet hur man är en bra man.

Och han lät mig. Han skulle hänga huvudet i skam, aldrig skrika tillbaka på mig. Han planerat datum nätter, tog mig till min favorit restauranger, och har aldrig sagt något om hur mycket pengar jag började att spendera på mig själv för att försöka fylla den djupa hål. Ett tomrum hade ersatt våra lyckliga liv.

Jag sa till honom att gå, att gå ut genom dörren och vara med henne. Jag skulle bli bra. Jag skulle göra det. Jag skulle hellre vara ensam än med någon som kände att de var tvungna att stanna. Jag förtjänar mer, och det gör han. De var de stunder han verkade mest ont, när han verkade mest chockad över sig själv för vad han hade gjort. Han sa att han kände haunted, och jag var glad.

Mycket långsamt jag kunde för att komma bakom det, och att alla i vårt äktenskap, men ärligt talat, den där känslan kommer och går, även nu.

Våra barn har ingen aning om min makes otrohet. Vi talade aldrig om det när de var runt. Deras uppfattning av sin fader som är heligt för mig. De älskar honom, och att jag aldrig vill att de ska veta. Det definierar inte honom och det är inte definiera vårt äktenskap. Vissa dagar, när jag känner skivad öppna med sin otrohet, jag tar ut det på honom genom att plocka slagsmål om futtiga saker i från dem — eftersom jag är en människa som fortfarande försöker ta itu med smärtan. De har alltid sidan med honom och berätta för mig vem jag menar att Daddy. Det tar all min styrka för att inte säga, "Om du bara visste! Jag är inte the bad guy här. Han har sårat mig. Pappa skada mig." Men jag vann inte. Och det är inte för att jag tror att det är ett hemskt beslut, men eftersom jag inte kan se det hjälpa något för vår familj just nu.

Det är en så känslig situation och varje familj är olika, och oavsett om du väljer att berätta för dina barn, din mamma eller dina vänner om ditt äktenskap problem, det är upp till dig.

Jag bestämde mig för att berätta för min bästa vän och systrar. Det är det. Inte för att jag inte vill att någon ska veta, men eftersom jag visste att jag inte kunde ta itu med vissa människors reaktioner om vad min man gjorde. Jag behövde klarhet och energi att bygga upp min familj. Jag visste att jag skulle skymmas och styras av andras åsikter.

Jag trodde att jag var på väg att lämna, då jag visste att jag skulle stanna för alltid, då jag ville komma så långt bort från honom som möjligt. Den förändras och det går inte bort.

Och här är jag nu — fem år senare, fortfarande är gift, fortfarande i mörker om min mans älskarinna.

Jag stannade för att min familj är värt att kämpa för. Jag stannade för att jag älskar den mannen jag utbytt löften med, även om vi har både brutit några löften. Jag stannade eftersom min man älskar mig. Jag stannade eftersom tanken på honom och gick ut genom dörren eller träffa honom på McDonald ' s för att skicka iväg barnen varje helg för mig till mina knän. Jag stannade för att jag tror på mitt äktenskap. Jag stannade för att jag nu förstår vad det innebär att acceptera de val han gjorde, förlåta honom och älskar honom ändå. Det är något som jag inte kunde göra innan det faktiskt hände.

Det är något som jag inte kunde göra innan det faktiskt hände till mig, tillbaka när jag skulle sitta i dom av de kvinnor som gjorde vistelse. Det är väldigt lätt att sitta tillsammans med någon och bedöma hur de hanterar saker och ting.

Min mans affär inte definiera vårt äktenskap. Ännu viktigare, det definierar inte mig. Jag vet att jag kan leva ett lyckligt liv som ensamstående mamma. (Jag säger inte "lätt." Jag sa "gärna.") Jag vet att jag kunde välja att avsluta vårt äktenskap när som helst jag vill. Och just nu, jag vill fortfarande att vara hans fru. Jag var tvungen att besluta att lägga min energi på detta nya relation till oss, eftersom vi kan aldrig gå tillbaka till hur saker och ting var. Det är annorlunda nu. Jag kan inte ljuga och säga att det är okej. Det svider, ibland så illa att jag inte kan andas. Men detta skadar inte lika mycket som det skulle göra ont att avsluta vår relation.

Jag stannade kvar eftersom det är mitt val, mitt liv, och mitt äktenskap. Jag valde att göra det som var bäst för mig — inte vad som var bäst för mitt barn och för att inte vad som var bäst för min man, men vad som var bäst för mig.

Och jag har valt att skriva om det, eftersom om du kan relatera (Gud, jag hoppas du kan inte relatera), jag vill att du vet att det är din företag, ditt liv, ditt val att stanna eller gå, eller vill gå och sedan komma tillbaka. Det är ditt val att berätta för barnen, grannarna, eller med dina vänner. Det är din och bara din. Du kan ta kontroll, hantera det, och fortfarande ha ett lyckligt slut, oavsett vilket beslut du gör.

Om du i samband med denna artikel, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar