Hur Inducerad Amning Tillåter Icke-Graviditetslängd Föräldrar Att Amma

När min sambo var gravid med vårt första barn, vi tog alla klasser och läsa alla böcker i förberedelse för föräldraskap. Under en av amning seminarier, en Internationellt Certifierad Konsult Amning (IBCLC) frågade mig om jag ville amma mitt barn också. Kvinnan berättade för mig att jag kunde ta hormoner för att få min kropp att producera mjölk.

Vid första, jag blev kränkt. Det kändes som ett slag mot min icke-graviditetslängd, icke-biologisk koppling till min baby. Jag antog att kvinnan trodde att jag var tvungen att amma för att bond med mitt barn. Då var jag besviken över. Som en nonbinary person, jag har svår kroppen nedstämdhet runt mina bröst och min kvinnliga kropp. Tanken på att vara gravid var skrämmande; att ha ett barn behöver mina bröst för näring var förlamande.

Flera år och tre barn senare har jag kommit att inse vilken gåva inducerad amning är för så många icke-graviditetslängd föräldrar, även om det inte var rätt för mig.

Hur Fungerar Inducerad Amning Arbete?

Amning är i huvudsak utlöses av hormoner. En gravid kropp förbereder brösten efter amning genom att producera ökade mängder av progesteron, östrogen, och prolaktin. När ett barn föds, prolaktin ökar och östrogen och progesteron minskar, vilket leder till amning. Amning är då en supply-och demand-system. Mer mjölk görs när mjölk används. När barnet flöden, må-bra-hormonet oxytocin frigörs och initierar låt reflex. Bröst avlopp, hormoner cykel, och mer mjölk är gjort. Det är en cykel som inte alltid är lätt—amning kan vara så frustrerande och sorgligt som det kan vara vackert—men det är en kemisk process som kan kopieras utan att vara gravid.

Amning kan förmås att sammanfalla med barns födelse för. Till exempel, mamma Sarah ammade sitt första adopterade son när han var 5 dagar gammal tills han var 3. Hon är för närvarande ammar sitt andra barn, en 5-månader gamla adopterade son.

"Jag gjorde ca 60-75% av min äldre son] dagliga behov, och förutsatt att de övriga genom givaren mjölk och formel i en Lact-Stöd omvårdnad supplementer så att alla hans flöden var på bröstet," Sarah berättade Skrämmande Mamma.

Som många icke-graviditetslängd föräldrar, Sarah följde protokoll och har utformats av Dr. Jack Newman . Baserat på hans framgång i att hjälpa Lenore Goldfarb, B. Comm, B. Sc, IBCLC framkalla amning för hennes son född via surrogatmödraskap, han beskriver mycket specifika formler för att använda preventivmedel, domperidon, örter, och stimulering eller pumpning. Icke-graviditetslängd föräldrar kommer sannolikt inte att kunna producera tillräckligt utbud för att vara den enda näringskällan för sina barn. Men det är precis så frisk som en födelse föräldrarnas försörjning. Dr Newman ' s protokoll citerar, "Studier har visat att om bröstmjölk med en mor som har fått amning jämfört med en födelsen moderns bröstmjölk på 10 dagar postpartum, det är nästan ingen skillnad."

Det är fortfarande stigma kring amning och tanken av inducerad amning kan vara för mycket för vissa människor. När jag frågade om hon fått någon negativ feedback genom sitt val att amma sitt adopterade barn Sarah, som är vit, sade detta, "Vi ville inte träffa min äldre sons födelse mamma, men min yngste sons födelse mamma var fullt ombord med men jag ville mata honom. Jag var orolig om kulturella skillnader med amning och vad dom att jag skulle få vård två svarta söner, speciellt eftersom vi delta i en Svart-Katolska kyrkan, men samhället har varit helt stödjande och tycker att idén är fantastisk."

Sarah nämnde att hennes man har varit underbart stödjande också och visade uppskattning för en extra fördel, "Han kommer gärna lämna över en tandsprickning för det enda som hjälper...vård!"

Människor Som Framkalla Amning Och Varför

Amning är inte enbart för biologiska mödrar. Adoptivföräldrar icke-graviditetslängd mödrar i samkönade relationer, transsexuella kvinnor och, ja, transsexuella män, och mödrar som blivit föräldrar genom surrogatmödraskap har använt inducerad amning som ett sätt att foder och band med sina barn.

Katie har försökt att komma och bo gravid i tre år innan hennes fru framgångsrikt blev gravid på första försöket. För att känna ansluten till hennes son, som hon valde att inducera amning månader innan sonen föddes. "Jag var fortfarande känner mycket öm om infertilitet och graviditet förluster och var kanske lite överdrivet besatt av rädsla för att vi inte skulle vara uppkopplade och att jag inte skulle känna så mycket som hans mamma som min fru."

Katie 's fru glatt stöds Katie' s önskan om att amma sitt barn. Som en ny mamma, hon var nervös över att vara den enda som finns tillgänglig för att möta sina barns behov av mat. "Hon var glad över att ha några möjliga hjälp," sade Katie. Med tiden Katie ' s son föddes, det var en full leverans av bröstmjölk i frysen, och Katie var den första att amma sin son efter att han föddes.

Sarah nämnde också bond hon kände med sina söner under amning. Huden i kontakt med huden, den fysiska anslutningen, och känslomässigt engagemang gynnats både av hennes söner " utveckling och hälsa. Amning ger också positiva fysiologiska fördelar för omvårdnad förälder också. Det finns ett positivt samband mellan amning och en förälder humör efter amning. må bra-hormonet oxytocin som frigörs vid amning krediteras för detta.

Katie påpekade något som många icke-graviditetslängd eller icke-biologiska föräldrar känner sig när man i en samkönad relation. "[Amma] hjälpte mig att känna mig mer som sin mamma, eftersom andra människor tittat på mig som sin mamma. När jag var i allmän omvårdnad honom, det var ingen fråga om jag var hans mamma eller inte."

Många transsexuella föräldrar känner stigmatisering av både ammar sina barn och att föräldrar i första hand. Transsexuella män med friska könsorgan kan bli gravid och föder friska barn. Och transsexuella kvinnor med friska spermier kan biologiskt skapa barn. En transwoman, Sarah, med på Trevor McDonald ' s Mjölk Knarkare webbplats inducerad amning efter sin fru bli gravid med deras barn. Hon kunde lika dela amning arbetsuppgifter med sin fru efter att deras son föddes. Tyvärr, Sarah inte får det stöd och hjälp hon behövde från vårdpersonal och medicinsk personal.

"Jag tycker det är en skam att så många människor inte tycker om att trans människors kroppar som klarar av amning, och att de inte anser och amning relation. De tror att det är bara om graviditetsdiabetes moms och att ingen annan kan göra det. Det innebär två problem: hur de tänker om amning, och hur de tänker kring trans människor också."

Trots negativitet, Sarah beskrivs hennes amning relation med sin son så underbart och fantastiskt.

Det spelar egentligen ingen roll vad de skäl som ligger bakom en förälder väljer att amma sitt barn eller inte. Men det spelar roll hur vi behandlar andra föräldrar, och det kostar inte något att tänka på din egen verksamhet. Men, som visar stöd för att en förälder som försöker att ge bästa näringsämnen de kan på ett sätt som fungerar för dem och deras barn är pengar på banken. Vara snäll, människor, även om föräldrarna är föräldraskap ett annat sätt än du är eller ammande via induktion.

Om du funderar på att inducerad amning rådfråga din läkare och/eller en bestyrkt amning konsult.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar