Varför Behöver Vi Fortfarande Våra Mammor I en Ålder av Google

En dag, mitt barn kommer att tycka att jag är dum. Den dagen kommer. Jag har nog en bra tio år innan det blir här, men det kommer. Och för mig, att kunskap är en av de mest skrämmande saker om föräldraskap. Denna fantastiska varelse jag växte i mitt liv, som jag har ägnat så mycket energi, som jag förbehållslöst älskar—för vem jag skulle ge mitt liv i en blink—kommer att se på mig derisively och skaka på huvudet. Eller ännu värre, ge mig en wan leende och hålla hans hån för sig själv för att han tycker synd om mig.

Detta är ett sätt för föräldrar och barn. Ålder hos barn ökar, så minskar barnets uppskattning av föräldrarnas intellektuella kompetens, uppnå en ultimat låg runt 18-22 år.

Jag tror inte att jag har mycket av en bön med mitt barn, som bara blev tre och använder ord som "telekinesi." Igår var vi spelar Teen Titans, och han bad mig att spela Korpen och gärna "göra sarkasm" med honom. ("Jösses, jag skulle älska att göra sarkasm med dig", svarade jag sarkastiskt. Booyah.) Jag oroar mig för de frågor som jag vet kommer att komma under de närmaste åren och jag är bara tacksam för Google, utan som jag är ganska säker på att jag kommer att gå förlorade.

Jack: Mamma, varför är himlen blå?

Jag: Jo, det har något att göra med ljuset. Och våglängder av ljus. Och...där du går. (*ursinnigt googles "varför är himlen blå"*)

Jack: Mamma, vad var det för Big Bang?

Jag: Öh, ja...det var när bollar av gas exploderade?

Jack: Men varför gjorde de exploderar?

Jag: Um...de var heta? (*ursinnigt googles "big bang" -*)

Jag försöker att titta på dessa framtida scenarier som möjligheter att växa, att finna kunskap lång förlorat eller upptäcka ny kunskap. Men jag oroar sig för att Jack kommer att inse precis hur bristfällig jag är, och tappa tron på mig. Kristus, med Gemensamma Grundläggande matematik, som jag förmodligen bara ha mer ut som fem år innan han inser att jag är en idiot.

De barn som överträffar den förälder. Det är hur saker. Jag vill att det ska vara det sätt på saker, eftersom jag vill att Jack ska bli mer medvetna och mer utbildade än vad jag är. Jag vill att han ska tillbringa ett år vandring i Spanien och utföra vetenskapliga experiment i far-off universitet. Att leva bland människor skiljer sig från honom, att se saker som jag aldrig har sett. Jag vill ha honom att fördjupa sig i ett ämne för ren passion av det, för att erövra allt som finns att veta i ett fält av studien.

Och när det händer, han behöver inte mig.

Vi inte bara behöver våra mödrar vägen vi brukade. Om jag vill veta vad temperaturen för att laga en filet, jag Google det. Hur man får en fläck av en skjorta? Den bästa tiden att plantera min vår-lampor? Vad man ska packa för en kryssning? Google. Internet har gjort det dagar för att ringa upp Mamma för råd föråldrade. Även när det gäller frågor om hjärtat, jag har en tendens att undfly frågar min mamma om råd. Hon har bara varit gift med min pappa, hur kan hon förstå den invecklade min romantiska relationer? I nästan varje situation, varför skulle jag ringa min mor—en enda människa med en enda människas upplevelse—när jag har visdom och erfarenhet av hela mänskligheten på mina fingertoppar?

Jag undrar om det stör min mor för att inte känna sig behövda av mig, om det någonsin gör henne att känna sig mindre ansluten till mig än hon gjorde till sin egen mamma. Men jag inser att överföring av kunskap är bara en liten del av förälder-barn-relation. Varför inte Google svaren på livets vardagliga frågor? Det är vad internet är till för. Jag behöver min mamma för de saker som internet inte kan göra. När jag är med i ett avsnitt av ångest, bara min mamma kan säga, "Detta kommer att sluta, jag lovar, och ge mig frid. När jag tvivlar på att jag någonsin kommer att publicera, bara min mamma kan säga, "ge inte upp, jag vet att du kan göra detta", och inspirerar mig att fortsätta skriva.

Det är vad jag vill vara för min son. Jag är redo att acceptera att jag aldrig kommer att vara utbildade och erfarna nog att vara den mamma han förtjänar, och att han en dag kommer att bli besviken på mig. Jag kommer inte tillbaka för en Ph D nu. Jag kan inte ens komma ihåg skillnaden mellan en krokodil och en alligator, även om jag har tittat upp det femtio gånger. Men fuck it, en dag som barn kommer att behöva mig för att säga att "Det ska vara OK" för att jag är den enda person som kan få honom att tro det.

Och—snälla steg åt sidan, Google—jag kommer.

Relaterade inlägg: Moderskapet är det som Gör Mig Dum

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar