I Sökning Av X Factor I Teen Popularitet

Sommaren innan högstadiet, jag hade en kärleksaffär—ja, så mycket av en kärlek som du kan ha vid 13, det är. Jack flyttade in i huset ett par dörrar från vår. Han var lång, stilig och roligt. För tre hela månader, han var min. Vi simmade. Vi satt på hans veranda, lyssna på musik . Vi berättade för varandra fåniga skämt. Han var inte den första pojke jag eve r kysste, men han var den bästa. Jag skulle ha gjort vad som helst för honom. Sedan skolan började.

Eftersom han var lång, snygg och rolig, han ryckte upp av barnen på cool bord, lämnar mig i stoftet, bokstavligen. Bordet där jag åt lunch med mina två vänner backas upp mot en fläck av smuts. En bra sak om det här var den visa den som erbjuds på den andra sidan av livet. Medan jag mumsade på en salami smörgås, en halv-lyssna på mina vänner, jag kunde studera detta svårfångade rasen. Vad gav dem deras popularitet status? Jag såg en flicka vila handen mot hennes hals. Jag såg Jack titta på henne på samma sätt som han hade tittat på mig när vi solade i min bakgård. Han sa något roligt. Alla skrattade, som mitt självförtroende skrumpna.

Jag visste inte tror att jag såg ut eller fungerade som mycket annorlunda än Jack nya vänner–kanske med undantag för för min burrigt hår. Men i detta ögonblick i tiden, jag var inte närmare att hitta rätt produkt för att tämja mina lockar än jag var för att upptäcka X faktor för popularitet. En av mina vänner kunde inte ha brytt sig mindre. Hon nöjde sig med att umgås med mig. Den andra verkade som att dö lite inne varje dag försöker att g ain godkännande i den "inre cirkeln." Jag var någonstans i mitten: jag längtade efter att få delta i de partier som jag hörde dem prata om i hallen på måndag morgon, men jag var nöjd med mig själv.

När jag trädde in high school, jag hittade en grupp av vänner som kände samma sak som jag gjorde, och vi bildade vår egen club. Men om jag var en tonåring idag, bitar av mig skulle splittras på en daglig basis. Sociala medier har tagit popularitet till en ny nivå. Som jag sa, jag har hört snuttar av helgen verksamhet ies, men jag faktiskt inte vet var de vi re innehas, vid vilken tid, som hade gått eller även hur partiet gick ner. Dagens barn kan följa sina vänner och vänner de vänner på Snapchat, Instagram, Vine och Facebook. Nya appar hit marknaden i en otrolig hastighet. Dagens tonåringar veta vem som är med om en part eller gå till stranden eller filmer eller mall. De vet vilka som är inbjudna, när den händelsen äger rum, där den förvaras och hur roligt att alla är förment att ha. Jag säger förmodligen eftersom Jag är inte säker på att statusuppdateringar faktiskt tala sanning hela tiden. Men för de barn som sitter hemma längtan för godkännande, dessa inläggen kan känna sig som skärvor av glas piercing deras redan bräckliga existens.

Jag vet för ett faktum är att jag skulle inte har velat veta att Jack kysste Diane på köpcentret på Lördag kväll vid 7:30. Jag skulle ha frågat: "Varför inte jag?" Men jag vet också att jag kan inte har varit möjligt att stänga av sociala medier. Det är som att passera genom en bilolycka. Vi vet att vi egentligen inte vill se någon bloo d eller gore, men vi kan inte låta bli att titta. Vad vi kan göra är att påminna våra barn att det är en " riktiga" liv bortom skärmen. " Riktiga" är vän som sitter bredvid dig på din säng och pratar om ett spanska prov, eller koreografera en hip-hop rutin för en talang show, eller går genom gallerian skvallra om en favorit lärare. Det är där du är mentalt och att vara fysiskt närvarande.

Än så länge, jag har fortfarande inte satt fingret på "X" för att vara populär (men jag har äntligen hittat perfekt hår produkt för att tämja min frizz). Jag vet att vi kan 't gå tillbaka till de före -digitala dagar, men jag ber vår yngre generation kommer att inse att allt inte behöver delas, som vissa stunder bör hållas nära våra hjärtan, som särskilda kyssar i månskenet. Sociala media vrider och snurrar verkligheten till något fiktiva. Smärtan man känner från som lämnas ut är alltför verklig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar