I Beröm Av Besvärlig Fas

Mina tafatta fas brutal . När jag ser återgång bilder av mig själv på 13 år, jag ryser så hårt att det i grund och botten tricks min kropp i kräkningar.

Okej, inte riktigt. Men nästan.

Det var under min peak av tafatthet att jag hade en dålig perm, glasögon och garderob av en 40 år gammal. Inte mycket har förändrats sedan dess.

Jag minns hur det kändes att ha krossar på pojkar som trodde att jag var oattraktiv. Jag minns den sjunkande känsla av att vara utestängd från den coola mängden och hur tung en lunch facket kan känna dig när du navigerar på en ny cafeteria.

Jag minns den fruktan och den ångest, frizzy hår och acne. Det sög.

MEN.

En besvärlig fas, medan olidlig, berikade min karaktär. Det var obehagligt som fan, men jag hade inget annat val än att gräva djupt och hitta de kvaliteter som nu uppehålla mig genom svårigheter i livet. Jag tror att vi alla vet att folk som aldrig har haft att gräva djupt i sina tidigare år. Mer än sannolikt, de kämpar nu som vuxna med livets svårigheter. Låt oss vara riktigt: Det är svårt att hantera på ett effektivt sätt med motgångar om du har aldrig haft att inse det.

Under detta låg punkt i mitt liv, jag lärde mig empati eftersom jag visste hur det kändes att drabbas. Jag upptäckte min känsla för humor, eftersom att skratta är att föredra framför att gråta. Jag finslipat mina instinkter och raffinerade min bullshit-o-meter. Jag upptäckte dolda talanger som inte innebär mitt utseende—självklart.

Trots tragedin i det hela, jag har inte för avsikt att skydda mina barn från att uppleva sin egen version av besvärlig fas. Ärligt talat, jag välkomnar det. Jag hoppas att det är epic. Jag vill att de ska se vad de är gjorda av. Winston Churchills berömda uttalande: "Om du går igenom helvetet, fortsätt."

Jag så småningom kom ut på andra sidan av helvetet och gick vidare för att upptäcka viktiga saker som en pincett och kontaktlinser.

Nu har jag en dotter, och hon har den typ av cherubic ansikte som gör att människor stoppa vad de gör och stare. Vi har nyligen gått igenom våra gym hand-i-hand som en vatten aerobics klass var på upphällningen, och en bokstavlig hysch föll över rummet. Instruktören slutat att instruera. Armar gled ner i vattnet och huvuden vände när de såg mitt barn tulta med i hennes Hello Kitty baddräkt och keps.

Jag kan inte klandra dem. Hon är bedårande.

Instruktören stoppade mig senare och sa, "Din lilla flicka är så vacker. Jag har glömt vad jag gjorde eftersom jag var så upptagen med att beundra henne!"

"Tack", sa jag, så vi fortsatte på vår väg.

Min dotter är omedveten om sin skönhet. Hon är en glad, karismatisk barn, intelligent och charmig. Hon vet att hennes färger och former och känner igen siffror och bokstäver, men eftersom hon är vacker, alla människor vill prata om är hur söt hon är. "Men hon är också smart," jag insisterar. "Och rolig ."

Ingen hör, eller kanske de inte bryr sig, eftersom de är alldeles för upptagen med att stirra på hennes stora ögon och dimpled kinder—och det förstår jag, eftersom jag gör det också. Men jag vill ha alla tre av mina barn att ha styrka i karaktären. Jag vill att de ska veta att de har så mycket mer att erbjuda här i världen än vad som syns på ytan.

Jag vill att de ska vara trygg i vetskapen att eftersom de överlevde finnar och skällsord och brutala kroppslukt som en tafatt tonåring, de kan också överleva avslag och motgångar som en vuxen.

Jag vill ha dem för att vara snäll eftersom de vet hur det känns att vara på andra sidan av grymhet. Jag vill få dem att förstå vad det är att vara på toppen av världen, och då har det alla kommer att krascha ner i klassrummet.

Tafatta fas där livet lektioner kastas på dig från alla håll. Det är smärtsamt, men värt det i slutändan.

Ta på huvudbonader.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar