I Försvaret Av Over-The-Top-Kids' Födelsedagskalas

Jag var helt o ver födelsedagar. Fyra barn och otaliga årliga festligheter senare, kände jag att jag var färdig att kasta födelsedagskalas för mina barn. Jag hade min fyllning av kakor bakade och formad som baseball handskar, fyllning prydnadssaker i goodie bags och av alla slags fester där vi studsade, omtumlad, laser-märkta, ski-balled, roller åkte, byggt björnar, körde go-kart och pool festade tills vårt hår blev grön. Det var alla materialism, konsumtion, och otaliga andra-ismer jag var mer än redo att göras med.

Så ett år, säger jag bara nog och slutat kasta födelsedagskalas helt och hållet. Vi gick alla låg-knapp för ett par år: ett lagra-köpt ark tårta och avhämtning pizza hemma med bara vår familj blev det födelsedagsfirande norm. Jag kan till och med ha gett upp på att gräva igenom kökslådor för ljus till ljus. Det var bara för mycket arbete. Som det så ofta händer att-det-gjort-att mammor, jag blev en smula griniga och en aning avtrubbad och, helt ärligt, gärna ro i min icke-födelsedagsfest insatser.

Sedan kom jag ihåg något löjligt viktigt att i min sköna själviskhet, hade jag varit sveper in i ett hörn. Något som stirrar på mig varje dag, något som slår mig med både skratt och tårar, något så magiskt förtrollande att det aldrig kan kopieras på något sätt, form eller form. Och var det något som mina barn . Efter att ha blivit slagen i ansiktet med den skönhet, gift och awesomeness som är deras liv, mina barns liv Jag var redo att fira—och jag menar verkligen fira— dem igen . Jag blev ödmjukt påmind om vad deras födelsedagar egentligen menade. De innebar att jag hade välsignats med att återigen uppleva ett annat år vara deras mamma; att bevittna mitt barn inte bara att växa, men blossom till denna person som gjort mig vill skrika till världen: "Titta på denna fantastiska människa som jag ger till dig!" Dessa känslor av tacksamhet och ödmjukhet gjorde en mycket viktig sak: De fick mig att känna mig som det var dags igen att kasta mina barn en over-the-top-kids birthday party. De förtjänar inget mindre för att fira deras liv.

Så när min son fyllde 8 nyligen, jag kastade honom till en stor födelsedagsfest. Det yngsta barnet får skruvas av tillräckligt firsts (eftersom att mammor, de är verkligen varar ), och det var hög tid för mig att känna samma spänning över honom vrida 8 som jag gjorde när min äldsta fyllde 8.

Det första jag gjorde vad de flesta mödrar och party planerare göra: jag gick på Pinterest för partiets idéer. Efter den inledande chocken av sidor och sidor av vad som såg ut som parterna kastat av folk på Martha Stewart, Inc., Jag bestämde mig på en gammal hederlig födelsedagsfest hemma, men med huset dekorerad till nior med alla gratis trycksaker att jag kunde ladda ner. Vi bjöd in alla barnen i hans klass, och så mycket som min instinkt ville hålla det för runt 10 personer, hur kunde jag låta vissa barn gå miste om en fest?

Jag tillbringade veckor fram till vår stora bash skriva ut, klippa, limma och bearbetning av alla slags tillbehör fest. Jag stoppade goodie bags, hängde banderoller, hade en egen tårta och skapade part spel. Varje gång min son fick mig att göra något parti-relaterade, att han skulle komma att sitta bredvid mig, med ett leende från öra till öra. "Är detta allt för mig ?" frågade han. "Är det OK om vi även har relay races? Är det för mycket begärt att vi har några ballonger också?" Jag smälte.

Partiet var två timmar av 20 barn skrek och kör spastically genom mitt hus, och på många punkter, undrade jag, "Ska jag ha hyrt en nattklubb dörrvakt?" Men jag hade uppmärksamt justerat mitt tänkande från, "Vilken röra, vad jobbigt, allt detta arbete!" till "Tjugo friska barn skrattar sina anodrester och med en boll, med min son njuter av varje sekund av det? Nothing else matters. Ingenting." Jag kommer snart att glömma alla förberedelser, alla bekostnad, och allt arbete och jag kommer bara bli kvar och bestående minne av min son att blåsa ut ljus omgiven av vänner och fantastisk dag och jag var välsignade nog att kunna ge honom.

Jag ångrar år av enkla, gör inget födelsedagskalas? Absolut inte. På den tiden, jag gjorde vad jag var kapabel till att göra. Nödvändighet och min personliga förnuft som krävs för en nivå av enkelhet som tvingade hela vår familj för att skala tillbaka. Kommer jag fortsätta att kasta stora födelsedag slå för alla barn från och med nu? Ja kanske, kanske inte. Om de ber för en, så ja, jag kommer att göra mitt bästa för att få barnet att känna dig som en stjärna för en dag, oavsett hur mycket arbete och besvär. Å andra sidan, om de är nöjda med att gå tillbaka till vår lilla familj, fester, så är det bra med mig också.

Men jag kommer att berätta en stor fest som jag kommer att vara planering. Min äldsta fyller 18 år nästa vår, och jag ser ett komplett gör-över hans 5 th födelsedagsfest. Jag hoppas att hans vänner som bollen gropar, tunna ost pizza, platt-Cola och en stor skrämmande mus som heter Chuck, eftersom vi har helt för en bild att reenact.

ADVERT

Lägg till din kommentar