I Försvaret Av Co-Sova

Fakta: Mitt andra barn och jag co-sov.

Jag samtidigt älskade min tid att sova med min nyfödda son och fruktade det.

Jag älskade att känna hans kropp intill min. Jag älskade ljudet av hans andetag. Jag älskade den jämnhet av hans hud bredvid mig. Jag älskade att titta på honom att somna medan omvårdnad. Jag älskade den närhet. Jag älskade den bindning. Jag älskade att vakna upp med honom ligger under min arm.

Och kanske mest av allt, jag älskade sömn.

Men ändå, jag fruktade att nämna det till någon. Jag fruktade att se berörda titt som kom över deras ansikten. Jag fruktade frågor och välmenande råd. Jag fruktade att min egen osäkerhet om co-sova. Jag fruktade att jag tvivlade på vad vi gjorde. Jag fruktade att kort stund när jag vaknade kontroll för att se till att han fortfarande andades.

Jag kände behovet av att förtydliga och försvara min beslut om att co-sova .

Mitt blodtryck var högt, skulle jag säga, och barnmorskan rekommenderas att få så mycket vila som jag kan, även i tidiga veckor.

Jag följer alla försiktighetsåtgärder skulle jag säga.

Inte kommer vi att göra detta under lång tid, men nu är det jobba, skulle jag säga.

Efter hans födelse, mitt blodtryck var fortsatt hög. Jag hade också ett litet barn i huset. Jag behövde sova. Jag behövde känna mig mer som mig själv. Och alla som har levt med en nyfödd vet att sömn är det inte lätt.

Och co-sömn vi gjorde. För veckor. Och det fungerade. Och han överlevde. Vi båda överlevde med mer sömn och anslutning.

Jag skulle lägga ner i vår stora säng med min älskling. Vi skulle vara i mitten av sängen. Jag skulle hålla filtar bort från oss. Och vi ammade och sov.

Det var härligt.

Jag minns de första dagarna av mitt första barns liv och hur trött jag var. Hela tiden. Här var vi nu, under de första veckorna och jag kunde fungera. Jag sov. Min baby sov och åt. Min mjölk var bra.

Under dagen, jag skulle leta upp information om co-sova. Jag omedelbart skulle se den oro och råd för säker hantering, co-sleeping inte är en av dem säker hantering .

Jag nådde ut till vänner som hade co-sov — alla med sina barn fortfarande mår bra idag.

Och jag minns min tid som bor i Västra Afrika, där co-sleeping var inte en sak att diskutera, det var helt enkelt ett sätt att leva. Alla bebisar och barn sov tillsammans. Från början. När jag sov med min son, jag kände ansluten för att fler kvinnor runtom i världen som co-sömn. Jag trodde att kvinnor före Internet och ålder i omedelbar anslutning som behövde inte tänka två gånger om att sova med sina barn.

Min son och jag co-sov och jag skulle inte ändra något på den tiden med honom.

Han är nu 6 månader gammal och sover i sin spjälsäng. Mitt blodtryck är bra. Vår omvårdnad relation är bra. Vi är både utvilad.

Men vi har dessa tidiga veckor mellan oss. De dyrbara, flyktiga nätter tillsammans.

Jag minns tydligt att tänka som han sov under mina armar att detta var bara en säsong i hans liv. En kort säsong på det. Och det var det. En som jag ser tillbaka på med kärlek och ingen ånger.

Faktum: Min son och jag co-sov och jag skulle inte byta det dags för någonting.

ADVERT

Lägg till din kommentar