VIKTIGT THANKSGIVING UPPDATERING

Uppdaterad 11/26/2013

Jag kommer att kalla 2013, Året Lektioner.

Under 2011, det första året av Thanksgiving-Projektet, som jag antingen skickas korten själv eller hade givare skicka direkt till mottagarna. För det mesta fungerade det systemet för 438 mottagare. Med undantag för en handfull människor vars presentkort aldrig kom eftersom den välmenande givare antingen glömde en stämpel, felplacerad kuvertet eller Thanksgiving bara smög upp på dem alltför snabbt. Ärliga misstag, men efter övernattningen alldeles för många presentkort på onsdag innan Thanksgiving, jag har lovat att vara i kontroll av allt nästa år.

Under 2012 hade jag kort levereras direkt från den angivna mataffären tillsammans med ett handskrivet meddelande som skickas separat. Det fungerade bra nog, men innebar två separata utskick, och Walmart kuvert inte riktigt förmedla den varma och mjuka känslan jag ville förmedla. Det hade för att vara ett bättre sätt.

Ange detta år. Planen var att gå tillbaka till handskrivna anteckningar och kort, men när vi nått 2000 personer, som blev för svår uppgift. Så jag gjorde något jag aldrig tidigare gjort: jag samarbetar med ett företag för att hjälpa mig.

Företaget kan anpassa varje kort utan extra kostnad, och det gav mig en hel del om att skriva ut gratulationskort jag utformade. De fartyg miljoner kort per år och var säkert bättre utrustade att hantera jobbet än vad jag var. Slutligen, en helsäker lösning!

Eller, inte.

För en mängd olika skäl som jag inte kan få in den kort–som ser vackra och är anpassade $50 Visa-kort– sändes sent i eftermiddag via USPS (se bilden nedan). Även om detta inte är uppdateringen jag ville dela denna kväll, det var tyvärr det enda sättet att få dem i allas händer. Företaget har arbetat med mig hela dagen för att hitta en bättre lösning, men det var bara inte möjligt.

Jag vet att du kanske inte har Thanksgiving du planerat, men jag hoppas att du kan använda presentkortet mot ett sent Thanksgiving måltid eller kanske till och med till Jul middag. Eller, bara för mat eller vad som helst annat som kan göra livet lite lättare för dig.

Thanksgiving projektet är tänkt att minska semester stress, inte lägga till det, och ord kan inte uttrycka hur ledsen jag är för att denna vändning. För dem av er som är frustrerade och arga, jag förstår. Multiplicera din frustration med 2 700 och det är hur frustrerad jag är. Och för dem av er som har förståelse för, tack. Jag kan inte säga hur mycket jag uppskattar ditt tålamod och vänlighet.

Mitt i allt detta kaos och besvikelse, jag vill inte glömma alla de bra detta år: Det faktum att vi tog upp en bra bit över $150 000 i några veckor, och tusentals familjer som kommer till nytta (så småningom) från och med vänlighet mot främlingar.

Och jag ska lova dig en sak: Om du behöver hjälp nästa år, du kommer få det i god tid för att förbereda för din semester -, helvete. Även om det innebär att mig handen att leverera varje kort själv.

*******

11/25/2013

Halleluja.

Vi har fått till botten med det.

För de sista fyra dagarna, jag har varit tjat ansedda, global presentkort företag som levererar Thanksgiving Projektet presentkort. Jag har frågat dem varje dag sedan förra veckan, "så du är säker de gick ut, eller hur?" Och varje dag svaret varit ja.

Tills idag.

Efter många samtal fram och tillbaka och en sjunkande känsla av att något var fruktansvärt fel, jag har hört från företaget, och detta är vad de sa till mig: "Vi trodde att korten hade varit tryckt och levererad....och de var inte."

Så mycket för outsourcing för att se till att saker och ting fungerar smidigt.

Den bra nyheter är företaget som gör allt de kan för att rätta till situationen och kort kommer att levereras via FedEx på onsdag, så alla kommer att ha kvar sin Thanksgiving-middagar trots allt.

Och att är vad som är mest viktigt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar