7 Viktiga Lärdomar Föräldraskap Har Lärt Mig

Jag ville aldrig att vara mamma. Jag var inte som tjej eller ung kvinna som drömt om att få hålla en bebis, min bebis i mina armar. I verkligheten, jag tvivlar på om jag var i form att vara mamma till en pet — låt vara en liten människa.

När jag blev gravid på 28 med min son, jag var fylld med en mängd olika känslor: osäkerhet, förtvivlan, rädsla, hopp, och (ofta) ambivalens. Att säga att min 20-talet hade varit stökigt skulle vara alltför nådig. Jag var inte ensam om att undra om jag var upp för jobbet — min sons pappa, mina föräldrar, och mina närmaste vänner försiktigt stöttat mig när jag hoppade huvudstupa in i föräldraskapet.

Men sedan han föddes.

Min son är, utan tvekan, det bästa som någonsin har hänt mig. Han har också gett mig ovärderliga lärdomar om mig själv som jag aldrig skulle kunnat förutses.

Här är sju saker föräldraskap har lärt mig:

1. Jag är sätt mer kapabla att hantera livet som jag trodde att jag var.

Kanske var det "moderliga instinkt," kanske det var att tvingas att kliva in i vuxenlivet, kanske var det överväldigande kärlek jag kände för honom omedelbart.

Sedan jag blev förälder, jag har vandrat genom händelser i livet som jag aldrig skulle ha kunnat innan — utan droger, ett nervöst sammanbrott, eller någon form av destruktivt beteende. Jag har skött otrohet, respektive kollapsar av ett äktenskap och ett företag, sorg, sjukdom, dödsfall av nära och kära, min psykiska hälsa, fyra missfall, och den berg-och dalbana av infertilitet. Jag har inte alltid gjort allt perfekt, men jag har gjort det.

2. Jag kan ta itu med den grova situationen och inte förvandlas till sten.

Jag visste att det skulle bli bajs — en hel del av det, men jag hade ingen aning om hur många gånger jag skulle ställas inför att städa upp för att kissa/bajsa/kräkas/snor från bilbarnstolen, mitt hår, badrum golv, min säng, min väska, mina smycken.

Jag är en person som kan må illa baserat på lukten ensam. Jag hade aldrig bytt en blöja förrän den dagen min son föddes. Jag var säker på att jag skulle vara oförmögen att någonsin handtag som skit, bokstavligt talat.

Men jag gjorde det, och jag kan. Och som på något sätt får mig att känna mig som superhjälte.

3. Livet slutar inte när du har ett barn.

Under min graviditet, människor (ofta främlingar) skulle skratta och säga saker som "Njut av din frihet medan du kan!" eller "Puss ditt liv adjö!" eller "gör dig redo för ingen sömn någonsin igen." Jag var orolig (läs: förstenade) hela min graviditet, oroa om vad som låg framför mig.

Efter att ha min son, och att å andra sidan nästan 13 år senare, jag säger till dessa människor: Piss off! Plattityder som de är fruktansvärt ineffektiv och, för mig, inte sant. Mitt liv började när jag hade min son. Gjorde mitt liv förändras i oändligt sätt? Ja. Är mitt liv en miljon gånger bättre efter barn än pre-barn? Ja .

4. Det är möjligt att älska någon även när de hatar dig.

Det finns tillfällen — faktiskt, många tider — när en förälder suger. Det har funnits stunder när min son har ogenerat hatade mig för att säga nej, att sätta gränser, för att vara mamma. Det är, även i min djupaste stunder av frustration med honom, även i dem när han knuffar bort mig eller säger att han hatar mig, min kärlek aldrig undantag. Inte ett dugg.

5. Jag får det nu: Mina föräldrar gjorde de bästa de kunde.

Jag hade en mindre än idyllisk barndom. Omständighet, narkotikamissbruk, som började klockan 13, och en hel del hemligheter färgade mina yngre år. Även om jag inte skylla på mina föräldrar, per se, jag skulle ljuga om jag sa att smärtan från det förflutna inte distansera mig från dem känslomässigt.

Men efter att bli mamma själv och lära sig på jobbet, ibland omedvetet beslut som jag absolut skulle göra annorlunda om jag kunde vrida tillbaka tiden, Jag får det nu . Jag får som de också kasta dig in i ett föräldraskap utan manuell och gjorde det ofullständigt. En sida eller av föräldraskap är det sätt på vilket det har berikat min relation med mina föräldrar.

6. Min förmåga till förlåtelse är större än jag visste.

Pre-föräldraskap, jag kunde skära människor ur mitt liv känslomässigt. Om du har gjort orätt mot mig på något sätt, svikit mig på något sätt, jag kunde skära dig från mitt hjärta. Vi kanske fortfarande varit "vänner", men känslomässigt, att du var död för mig.

Efter att ha fått mitt hjärta bändas öppna min son, jag har funnit att jag kan förlåta människor — verkligen förlåta människor på ett sätt jag aldrig trodde att jag kunde: människor från mitt förflutna, min ex-make, och viktigast av allt, själv.

Jag förlåter mig själv för allt. Jag har aldrig någonsin trodde att jag skulle kunna göra det.

7. Det är möjligt att som — nej, KÄRLEK — mig själv.

Innan jag hade min son, jag var inte en glad person. Jag hade haft en svår barndom, varit med om sexuella övergrepp, kämpat läkemedel för 15 år från en ung ålder, själv skadas, varit självmordsbenägen och instabil, och ganska mycket hatade mig själv för det mesta.

Under min graviditet, jag fortsatte att kämpa med alla dessa destruktiva nyanser av självförakt. I samma ögonblick som jag lade ögonen på honom, på min son, som självföraktande började hiss för första gången på så länge jag kunde minnas. Jag hade ingen aning om att det skulle vara möjligt att någonsin älska mig själv. Men, direkt, jag älskade honom mer än vad jag hatade mig själv, och det är all tid det tog att äntligen börja gilla, och sedan älska med mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar