Tänk Om Det Var Mitt Barn? Vikten Av att Sätta Oss I en Annan mammas Skor

Det har gått två år, och jag kan fortfarande inte skaka av bilden av hans lilla kropp liggande med ansiktet ner på stranden. Jag undvek foto på första, att inte vilja vara en voyeur av någon annan tragedi. Jag tänkte höra berättelsen i sig var tillräckligt.

Det var inte förrän jag såg den korrigering av hans namn i rubriken — inte Aylan men Alan Kurdi — att jag bestämde mig för att svälja min egen sorg och titta på bilden med båda ögonen öppna. Jag tittade på grund Alan hade en mor som hade kärleksfullt, målmedvetet honom namnet, precis som jag hade kärleksfullt och målmedvetet heter min lilla pojke. Jag tittade på grund medan jag satt i mitt vardagsrum och tittar på mina barn spela, Alan ' s moder hade dränkts i ett fåfängt försök att få honom till säkerhet.

Jag ville inte bara titta på bilden. Jag satt med det, höll utrymme för det, gav det tankeväckande vördnad att det är välförtjänt. Det var tydligt att Alan hade nyligen haft en frisyr. Jag undrade om han skulle vred eller satt kvar. Han var klädd i skor. Jag föreställde mig hans mamma hjälper honom att sätta dem på och undrade om, precis som alla andra 3-åringen i världen, han hade insisterat på att göra det själv.

Jag stirrade på hans livlösa kropp, att omvandla sin mörka har i min sons ljus hy och blont hår. Och jag ställde mig frågan varje annan mamma som såg att foto frågade:

Tänk om det var mitt barn?

Det är för mycket för en mamma att tänka på. Men jag tycker om det, varje gång jag ser berättelserna om familjer som flyr från krigshärjade länder . Jag tänker på det när jag läste om en mamma att gräva igenom spillrorna för att se om hennes barn överlevt en midnatt bombningarna. Jag tänker på det varje gång jag ser bilder och filmer av barn vars ansikten bär de uttryckslösa tecken på chock och trauma överbelastning. Jag tänker på det varje gång jag hör om någon katastrof eller katastrof i världen.

Tänk om det var mitt barn?

De flesta av oss i Amerika har ingen möjlighet att förstå vad det skulle vara som att leva i en stad under belägring. De flesta av oss inte kan föreställa silhuett av vår stad, dess företag, banker, caféer, bibliotek — och jämnade till marken. De flesta av oss kan inte förstå den djupa otrygghet som kommer av att titta på ditt land bränna och inte veta vem man ringer. De flesta av oss inte kan föreställa oss vad det är som att sätta dina barn i en uppblåsbar båt på havet, i vetskap om att det kan sjunka, eftersom det är det säkraste alternativet du har.

Tänk om det var mitt barn?

Hur dessa mödrar hantera känslomässigt? Jag vet hur mycket det gör ont i mitt hjärta av att se mina barn ledsna eller rädda. Och de litar på mig som en förnuftets röst och styrka för att hjälpa dem att övervinna sin rädsla och sorg. Men vad händer om vi var i en situation där Jag var bara ledsen och rädd när de var? Vad gör jag om jag var faktiskt mer ledsen och rädd eftersom jag helt förstod vad som stod på spel och vad skulle kunna hända? Hur gör du mamma i den situationen? Hur tycker du att hitta mod och styrka att förmedla till dina barn? Hur gör du för att ge dem en känsla av säkerhet när det inte finns någon säkerhet för att bli hittade?

Tänk om det var mitt barn?

Jag tänker på vad jag skulle göra för att hålla mitt barn säkert. Vad skulle jag ge upp? Vad skulle jag riskera? Vad skulle jag vara villig att göra eller säga eller stå ut med att ge mina barn en chans att leva sina liv bort från ständig fara och rädsla?

Jag vet inte svaret. Ingen av oss inte förrän de frågor som stirrar oss i ansiktet.

Så jag skaka av sig dem och i stället fundera på vad jag kan göra för dessa mödrar. Om jag var i deras skor, vad skulle jag ha?

Jag vill att folk ska förstå min rädsla. Jag skulle vilja att människor bryr sig. Jag skulle vilja oavsett vilken hjälp de kan erbjuda, så att jag skulle kunna passera längs en känsla av hopp och trygghet för mina barn.

Jag skulle vilja kunna säga till mina barn, "Ser du? Detta är mänskligheten. Våld och blodsutgjutelse och skräck som du har sett och upplevt är inte det sätt det har tänkt för att vara. Dessa människor som når ut och bjudit in oss på är vad människor gör när andra människor lider och som behöver en trygg plats att gå. Detta är vad älska din granne ser ut som ."

Vi mammor som lever i stabila länder med offentliga tjänster och infrastruktur och gemenskapen hjälper och sociala nätverk bör vara först i kön att sträcka ut en hand till dem vars ländernas infrastruktur, tjänster, grupper och nätverk har vänts upp och ner och jämnades med marken av krig och konflikter.

När jag sätter mig själv i rollen som mödrar inför svåra omständigheter och omöjliga val, mitt hjärta avbrott i två. Med varje bilden av en lidande eller rädd barn, med varje berättelse om en familj som desperat söker säkerhet, frågan ekon från en moders hjärta till en annan.

Tänk om det var mitt barn?

Tänk om det var din?

ADVERT

Lägg till din kommentar