Jag SOM Mamma På Spel

Om du någonsin har träffat mig, då garanterar jag orden "soccer mom" skulle vara den sista att någonsin korsa ditt sinne. Jag gick till skolan, jag är super-duper nördig, och de flesta folk har beskrivit mig som en hemman eller hippie-dippy mom. Men nu när mina barn har gått med i vår stadens sport-rec roster av hösten kul, jag är en stolt soccer mom.

Varje lördag morgon, jag kånka på hela min familj till stan rec center så att vi alla kan titta på mitt äldsta barn lära sig att dribbla och sparka. Alla runt omkring mig olika mammor gör olika saker . Det var mamma som sitter i stolen, lugnt rullning genom sitt Facebook-flöde. Det var mamma som var volontär coach, skriker på barnen och pissar bort andra mammor. Det var PTA mamma som var mingel med henne PTA mamma vänner.

Och det var jag.

Jag är den mamma som jublar högt för alla barn, inte bara mitt. Dessa barn är alla i förskolan genom andra klass och är i början stadier av att räkna ut vilka deras vänner är, hur man knyter skor, och att jätten net är ett mål och inte ett hemligt gömställe, som ett par pojkar låtsades att det var förra veckan.

Jag är den mamma som blir glada över att föra cool snacks för laget, även om det inte behövs (och förmodligen retar några av de andra mammor). Jag dyker upp med en ryggsäck fylld med snacks, Band-Aids, extra vatten, våtservetter, och solskydd. Ingen någonsin frågar efter dessa saker, men jag har förberett.

Jag är den mamma som försöker att träffa och mingla med andra mammor (även de tysta och kära) eftersom jag verkligen vill lära känna sina föräldrar, och mina barns vänner. Det är i mitt moderliga genetiska kod för att vara nyfiken, så varför inte använda detta tillfälle till att träffa föräldrarna?

Jag är dessutom mamma som har noll filter och kommer inte att sätta upp med vidrig föräldrar skriker på tränarna. Vet du vad? Fuck att buller. Dessa bussar är volontärer, och dessa barn är alltför små och alltför okvalificerade för att motivera föräldrar att köra runt med problemet med hur spel går till. Så lugn i helvete ner.

Och jag är mamma som har noll problem med att tala övernitisk tränare som tror pee wee fotboll är en lämplig tid för att skrika på barn där de kan stoppa deras jävla visselpipa. Värre än vidrig rätt föräldrar som tror att deras speciella snöflingor förtjänar mer tid med bollen är föräldrar som ställer upp på att coacha och behandla det som en pro league. Ingen bryr sig så mycket.

Jag är dessutom mamma som glatt rallyn runt en kille som missade målet och är givetvis brytas upp om det. Dessa barn är små och lärande, så varför inte heja på varenda en av dem på? Jag säger inte att vi måste klara ut den hett omtvistade deltagande troféer, men jag tror att vi kan vi alla enas om att heja på alla barn, eller hur? Deras arbete och lagarbete fråga .

Jag är mamma som säger till mina barn (och förmodligen er också) för att lugna ner när de börjar ragging på andra barn om hastighet och skicklighet och som har den coolaste knapar. Detta är en grupp barn lära sig att vara en del av ett team, att arbeta tillsammans, och att visa god sportsmannaanda. Och visst, vänskaplig tävling är en sak, men att vara lite punk är en annan.

Så där har ni det, jag är en stolt soccer mom. Jag älskar spel, och jag älskar barn — ditt och mitt. Du kan hitta mig på åskådarplats chatta med andra mammor, hejar på båda lagen och skydda tanken att idrott kan vara ett bra sätt att lära våra barn hur man ska vara respektabel, ansvarig lite folk som kan lära sig att tro på sig själva lika mycket som vi tror på dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar