Jag är Som Mamma, Och jag är Inte Ledsen

Om du skulle se mig i mataffären med min son, du kan skaka på huvudet på mig eller rulla dina ögon. Du kan bli otålig medan min buggy är parkerade i mitten av gången så att jag kan rota igenom min oversized väska söka efter i rutan för Mike och Ike jag tog för en tid som denna. Detta att vara den punkt av kollaps för jag visste att min son skulle komma medan vi är shopping, när min pojke gråter som skall transporteras, och jag muta honom med godis att bo i vagnen.

Jag är att morsan, och jag är inte ledsen.

Jag som mamma som mutor, fynd, vädjar och stillar när det behövs. Jag som mamma som låter mina barn äta kakor och godis innan middagen om det håller oss från att göra en scen. Jag som mamma som ger henne 2-åriga en smör kniv i restaurangen så att jag faktiskt kan äta den mat som jag betalat för. Jag är som mamma vars barn inte har strumpor på, eftersom jag hellre slår på värmen på i bilen för att hålla fötterna varma än att få honom att gråta medan han benhårt klagorop, "Inga strumpor!"

Och jag som mamma på hennes wit ' s end är villiga att göra vad det tar för att bara få igenom affären. Eller sitta igenom måltiden. Eller få genom kyrkans tjänst. Eller göra det till läggdags. Jag inte planerar på att vara att morsan, dock. I själva verket, medan jag var gravid, att jag skulle få se en mamma och tigga för sitt barn att sitta still och löfte till mig själv, Som aldrig kommer att bli mig . Jag fick mina sinne made up. Jag kommer att vara den mamma som vägrade att förhandla med sitt barn. Jag skulle vara chef, och det skulle vara mitt sätt eller inget sätt. Jag skulle bara låta honom gråta ut. Jag skulle låta honom skrika. Jag skulle göra honom sitta i mitt knä och inte komma ner för att jag sa så.

Föga anade jag att det barnet jag bär på skulle krossa mina missuppfattningar av den lätthet med moderskap. Jag kunde inte ha vetat innan att ha honom att han skulle vara så envis som jag är och skulle vilja vara chef för. Jag visste inte hans tårar skulle såra så mycket som de gör, och som jag verkligen inte veta av den stora ansträngningar för att jag skulle gå igenom för att hålla dem från att misslyckas. Min son vände min värld upp och ner och visade mig den mamma han vill att jag ska vara att morsan.

Som mamma som förstår sitt barn och är villiga att böja, eftersom ett barns lycka är ovärderlig och de är bara små en gång. Som mamma som kan känna igen när sömnighet är orsaken till ett utbrott och bestämmer sig för att kramas istället för att tillrättavisa. Som mamma som väljer enkla snarare än hårt, glädje istället för härdsmälta, och enfald i stället för att skrika.

Som mamma tror du är galen, eftersom jag dansa i regnet med min son för att hålla honom från att gråta. Som mamma som kammar hem upp honom som en fotboll, eller "hotball" som han kallar det, och går för en touchdown snarare än att tvinga honom att gå som en stor pojke. Som mamma som nu vet att godis är inte roten till allt ont (det är närmare till en gudagåva) och förhandlingar betyder inte att jag är svag.

Som att mamma betyder inte att jag tar den enkla vägen ut. Det innebär att jag är villig att skjuta undan mina förutfattade meningar om vad en mamma bör vara att tillåta mig själv att vara mamma till min son behöver mig för att vara. Så rulla dina ögon om du vill. Viskar att din man om vad du ser i mig. Kippa i chock när ni ser mina barn leka med en smör kniv eller en skruvmejsel, eller vad du tror att han inte borde vara tillåtet att spela med. Står otåligt medan jag låter min son tryckknappar på betalkort maskinen.

Jag är ledsen för din vänta, men jag är inte ledsen för att vara som mamma att du lovar dig själv du kommer aldrig att bli. Kanske har du rätt. Kanske kommer du inte någonsin att bli som morsan. Kanske kommer du inte muta och fynd som jag gör. Kanske du kommer att göra vad jag inte orkade till och låt dem gråta ut. Kanske du kommer att kunna vara den mamma jag alltid trott att jag kunde vara den mamma jag ville vara. Kanske ditt barn behöver inte du ska vara som mamma.

Men min son behöver mig för att vara, och jag är inte ledsen.

Så om det av någon chans att du slutar upp att vara som mamma att du trodde att du aldrig skulle bero på att ditt barns behov är viktigare än din vilja att aldrig vara att mamma, jag hoppas du kommer inte vara ledsen heller. Att offra vill ha för behov är det som alla mammor gör bäst, och det är något vi bör aldrig vara ledsen för.

ADVERT

Lägg till din kommentar