Jag är Ledsen För Min Sena

Komma ut genom dörren i tid känns som en liten tävling varje jävla dag. Jag svettas. Jag letar efter bilnycklarna. Jag skriker för alla att ta sig i bilen, och mina händer är överbelastad och jag har kissa — igen. Jag tappar min väska och vattenflaska på köksön och springa till badrummet, resa på en sko, och undrar varför i helvete ingen kan fylla på med toalettpapper rulle som jag hör mina barn pipande horn påminna mig vi är, än en gång, sen .

Jag brukade alltid vara i tid — tidigt, till och med — till allt. Möten, möten, sammankomster, you name it, och min rumpa var där i tid. Jag har ingen aning om hur jag lyckades vara så snabb, jag vet bara att det var lätt för mig att vara i tid, och andra människor är sent gjorde mig förbannad.

Sedan jag fick barn och den typen av fucked upp det för mig. Jag har varit i hörnet äta humble pie ända sedan dess. Det känns som att nu är jag inte kunna göra det på tid för något även om jag är utan barnen. Eftersom när kronisk sena sätter in, det går inte bort. I själva verket, det är bara andra dagen mitt ex sa till mig, "Du är alltid sen nu, alltid." Ja, ingen skit. Jag har tre barn och två hundar under mina fötter hela tiden. Det är ett mirakel, vi fick även här på alla.

Men han har rätt. Jag är alltid kör bakom. Oftast min sena varierar från 10 minuter (minst) en halv-timme (okej, det är något mer exakt). Jag kan bara inte verkar dra det tillsammans och komma fram i tid, för att inte tala tidigt. Det är inte för att jag inte kan uppskatta hur lång tid det tar för mig och min stam för att bli redo. Jag kan. Det är för att även om jag tillåter mer tid, även om vi börjar bli färdiga tidigt, den extra tid på något sätt blir blöt upp genom att göra andra saker som dyker upp längs vägen.

Jag har försökt ställa klockan framåt med 10 minuter. Det fungerar inte. Jag menar, vi alla vet när vi ställa klockan framåt kan vi kontrollera tid och tänka, Åh bra! Jag har fortfarande 10 minuter. Jag kunde stå cirka 10 minuter eller komma tidigt som jag gjorde förr, men som du vet — jag har andra skit att göra. Jag ska bara göra som inköpslista riktigt snabbt. Förutom att skriva ut en inköpslista tar, som i 20 minuter. Och letar efter en jävla penna (innan du bosätta sig på en trasig krita) tar minst 5. Och nu är jag 15 minuter för sent.

Sanningen är, i motsats till vad vissa tror, människor som kommer för sent inte är otrevlig, lat eller självisk. I själva verket, Diana DeLonzor, författare Aldrig För Sent Igen sa den New York Times att människor som är sent ute finns producenter som får "en ego boost från att få så mycket gjort på så lite tid som möjligt." Hörde du det? Vi producenter. Får jag bråttom när jag vet att jag har exakt 3 minuter att göra min säng och klä på mig? Kanske. Känner jag mig duktig när jag kan pressa ut en extra knepig innan ett möte? Du satsar din röv jag gör.

Så egentligen, de av oss som alltid kör en bit bakom är hoppfull och tror att vi har tid för att få plats med mer saker i. Och att vara optimist är bra för din hälsa. Med andra ord, kör sen lika glad, frisk och super-produktiva.

Typ av.

Mammor behöver mjölk varenda sekund så att vi kan få det gjort. Det är svårt att hålla ett öga på klockan när du är att kamma ut din dotters hår, din son kan inte hitta hans vänstra sko, och alla bestämmer sig för att de svälter två sekunder innan du är på väg att läsa dem alla i bilen. Jag skulle hellre vara några minuter sen eftersom jag var tvungen att ta ett mellanmål till mina barn (och sedan ta en kissa) så vi kan ha en tyst, bekväm körning utan att göra oavsiktliga Kegels så jag behöver inte kissa på mina byxor eller lyssna till mina barn gnäller om hur de är hungriga.

Jag vet att det kommer ut som att vara självcentrerad eller att jag inte värderar andra människors tid, men det gör jag. Jag verkligen göra. Det är bara det att det är inte en dag går när jag inte försöker att passa alla (och lite till) och släcka bränder som verkar för att tända exakt 2 minuter innan vi ska lämna.

Jag har slutit fred med det faktum att vi kommer att bli sena... på obestämd tid . Och vi behöver inte tänka en bit om du börja utan oss. Deal?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar