Jag är Egentligen Inte En Idiot, jag Spelar Bara En För Mina Barn

Mina barn tycker att jag är dum. Man skulle kunna tro att detta faktum skulle bry mig, men det gör det inte. Faktum är att jag uppmuntrar det.

Jag känner mig mycket lyckligt lottade att ha gift sig med en kille som kan göra avancerade matematiska problem i hans huvud och recitera det periodiska systemet av grundämnen från minnet vid en given tidpunkt. Här är varför: Eftersom när min tredje grader kommer hem med matte läxor som hon inte förstår, jag kan helt enkelt säga: "Gå och be Pappa."

Visst, han kan passera som en komplett okunnig någon dag i veckan, men det är bara hans cover. För ett par helger sedan, han förvandlade vårt kök till ett vetenskapligt experiment "för barnen." Han var som ett barn i en godisbutik segling papper flygplan över vårt hus med något annat än fiske linje och en ballong. Det var inget uppdrag, han var bara uttråkad och vara en bra pappa.

Science fair projekt? Off the hook. Pre-calc, algebra, trigonometri, fysik ..."Pappa kommer hem snart. Vill du titta på Mamma jonglera i tiden?" Här är det största skämtet av alla: jag har en Master of Science-examen och gör han inte. Det är lustigt hur livet fungerar.

Om Pappa inte finns, jag resort till det näst bästa...internet. "Bra fråga barn... du borde se ut som en upp på datorn!"

Jag läste en gång en bok till mina barn om solen, du vet, den stora glänsande i himlen. Jag trodde att jag gjorde en bra sak genom att välja en icke-skönlitterär bok från biblioteket för att stimulera mitt barns lärande. Istället, jag var tvungen att spendera dagar därefter försöker besvara sådana frågor som, "Så Mamma, om solen kommer att slockna en dag, vad kommer att hända med världen? Inte människor behöver solen för att leva? När du är solen kommer att bränna ut Morsan? I morgon?" De är livrädda, och nu så är jag. Varför? Eftersom jag inte vet när den jävla solen kommer att slockna och jag önskar att jag inte har läst denna dumma barnbok för då skulle jag inte ha varit klokare.

Det är därför som alla dessa frågor från denna punkt framåt kommer att riktas mot sin far. Om de vill veta vilken tid skolan börjar eller där deras skor är eller när man ska använda "sett" kontra "såg" i en mening, kan de komma att hitta mig.

Okunnighet är sällhet. Mer vin, tack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar